用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 本年度St. CAT入讀PN (2016-2017) 統計分析
go

本年度St. CAT入讀PN (2016-2017) 統計分析 [複製鏈接]

頭100號似係day 1親交的有子女在讀的多D, 我day1 lunch time 親交都係頭200位

回覆:本年度St. CAT入讀PN (2016-2017) 統計分析

5120人都真係好多下..... 我以為今年4000人左右

引用:Quote:healthysmartbb+發表於+16-3-17+17:4

原帖由 kagakenji 於 16-03-17 發表
呢條thread我都有睇到, 但因為冇download個2nd IN入圍名單, 因此冇做到。
所以我個統計只基于報名人數作基 ...
找到PN0020, 21, 23, 138 不在2nd in 清單,即係直入

回覆:本年度St. CAT入讀PN (2016-2017) 統計分析

不用2nd in可能兄姊在讀

引用:Quote:原帖由+Cutekillq+於+16-03-17+發表

原帖由 healthysmartbb 於 16-03-18 發表
勁,keep 哂2個list!
無呀,剩係圖中幾粒咋

引用:有d+入左+係孖b,+我估學校因為只需要安排見

原帖由 Milkpigmama 於 16-03-18 發表
有d 入左 係孖b, 我估學校因為只需要安排見一次家長所以只出其中一個小朋友個number

...
咁你有沒有問下孖b朋友係咪得一個號在2nd in清單

引用:Quote:原帖由+kagakenji+於+16-03-17+發表

原帖由 Cutekillq 於 16-03-17 發表
找到PN0020, 21, 23, 138 不在2nd in 清單,即係直入
20,21,23,138都係孖b?

引用:Quote:原帖由+Cutekillq+於+16-03-18+發表2

原帖由 ETCM 於 16-03-18 發表
我估直入個d係明星囝囡
咁600人收391是假的。收可能300....

引用:無岀現係second+in+list+嘅number,會唔會

原帖由 symummy 於 16-03-19 發表
無岀現係second in list 嘅number,會唔會係寫左求位信? 所以有反second in嘅機會?

...
咁比例都幾多下喎,果版screen cut 求其都中4個...... :;pppp: 總之無人會知咩事....

引用:我覺得應該係皇親國戚....+入st+cat+最緊要

原帖由 hilaryashley 於 16-03-19 發表
我覺得應該係皇親國戚.... 入st cat 最緊要識人...同夠運~
有些不用2nd in 直入應該係識人,我唔信有咁多孖b. 邊個有save底2nd in 清單應該一目了然

引用:事實係真係有人原本冇second+in,之後因為

原帖由 Ann201403 於 16-03-21 發表
事實係真係有人原本冇second in,之後因為返樓下playgroup, 而有得second in, 仲入埋!

...
之後返playgroup便有2nd in? Playgroup在什麼時候參加?

引用:Quote:原帖由+GetReal+於+16-03-21+發表回

原帖由 hilaryashley 於 16-03-21 發表
我唔係好明你意思? 我身邊有幾個讀緊K2同K3同事個囡都係識人先入到st cat, 佢地親口承認, 佢地話但都要循例 ...
咁我都相信好多間學校都有咁情況,唔係話刻意扁低間學校。樓主既分析大家都係參考下......

引用:回覆+hilaryashley+的帖子 I+said+clearly

原帖由 GetReal 於 16-03-22 發表
回覆 hilaryashley 的帖子

I said clearly it happens at MOST Top and Famous schoolsthe situation is e ...
那裡有數據少於0.05% 人靠關係入呢?

引用:用頭一百個號碼來仔細分析,每隔一兩個號碼

原帖由 ANNA5 於 16-03-24 發表
用頭一百個號碼來仔細分析,
每隔一兩個號碼,什至連續幾個號碼的小朋友都會有second in.
根本學校已將學生 ...
Bookmark this post 出年再分析過。我反而覺得細號碼是小朋友幫sibling交申請表

‹ 上一主題|下一主題