用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 拍拖點處理
go

拍拖點處理 [複製鏈接]

回覆:TEMPO123 的帖子

所以我堅持要仔仔一定要入男校。中學談戀愛看似浪漫,但是最終留下只是一段記憶,代價係前途盡毀。本在中學期間,應該放眼世界的,結果滿腦都只有大過佐都未必想回憶的面孔。所謂一同溫書其實都係自己騙自己,順便騙埋家長。所以這類事情一定要在萌芽階段予以扼殺,絕不能心軟,而且如果係女女,家長仔細想想,最終最吃虧的就係女仔。講完。

引用:代價係前途盡毀???xxxxxx有無咁嚴重呀?

原帖由 annie40 於 15-10-23 發表
代價係前途盡毀???
xxxxxx
有無咁嚴重呀?
嚴重與否見仁見智,誰也不會用自己的子女去試。作為家長一定要重視這個問題,每每見到街上手拖手的中學生,無知為人父母者作何感想。

回覆:11B 的帖子

昨日正好遇到放學時間,行佐唔到100M,最少遇到5對手拖手攬埋一齊的中學生,成年人拍拖都冇咁黏,真係無知讚佢地好呢,定係讚佢地好呢⋯⋯唔知哦

引用:今朝見到有+PAIR+高中+喇沙仔+同+民生女搭

原帖由 TwinWong 於 15-10-30 發表
今朝見到有 PAIR 高中 喇沙仔 同 民生女搭地鐵,
女仔到站唔落車, 跟住男仔向九龍塘綫方向,
如果女仔真係九 ...
你想多佐啦,民生書院本身就在九龍城,地鐵都係九龍塘落,然後轉小巴。不過LSC,DBS,QC這類名校生係比較吸引女學生的。

TwinWong  樂富10分, 但佢过鈡, 打的到迟到喎, 九龍塘行路/小巴都要一样迟, LS男仔就啱啱夠鈡   發表於 15-11-1 15:30
‹ 上一主題|下一主題