用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 問:優才出offer未?有幾多人已經交左功課? ...
樓主: Cavebaby
go

問:優才出offer未?有幾多人已經交左功課?   [複製鏈接]

真的。每人都有每人的選擇。
每人都希望選擇認為合適既學校比小朋友,相信優才原本教學理念係得到大部份家長認同才報名的,(當然我都知有些家長係拿經驗性質,這是合理的。)只是因為今次收生面試程序令好多喜歡優才的人心淡,嬲,我都係其中一份子,所以很矛盾和唔開心。申報我係有3rd in個批。但不斷提醒自己喜歡優才的本意仲值唔值我留底?答案仲值既,只希望校長唔好再玩新花式。
由8月開始收信既優才家長,有2nd in既家長,默默做功課,聽talk的家長,我估係有一半人以上願意默默去為小朋友付出。但我地既付出比大家看成怪獸家長,被校長牽鼻走。。。請公平對待我們,對待我們的小朋友。
希望大家可以繼續罵優才收生程序幾唔好,幾衰,相信我們呢班家長,甚至讀緊優才既家長都好同意。但千萬唔好再明串,暗串我們的行為,選擇。尊重我們也代表尊重你們自己。

慶幸還有一班明事理既父母。
是的。。我覺得很多人會願意聽10堂,但當唔取錄時一定很失望。希望大家能堅持10堂既父母,最後小朋友也有優才或心儀既學校收。
因我們也為小朋友付出了真心。大家一起努力。

yylemami 發表於 14-11-13 15:01
相信留得低的都唔會只係因為冇其他offer....上堂一向都要. 咁反感的又何必要報? 講真, 送個位俾你都唔好讀 ...

give me five....I am agree
校長的朝令夕改很不認同,但不可抹殺老師的努力。

交功課係3rd in完15號先deadline,加上第一堂後已出3rd in 信。
你都未過冇上2堂以上。所以未必關呢個原因。不過我相信你仔仔面試表現很好,又有學校好成績,所以佔高分可入3rd in.

冇架。所以老公send 時順便cc一份比返我email.我收到。他們應該收到,而且有send email record..可做証

Aerosol_Ma 發表於 14-11-14 18:31
回覆 babycherie 的帖子

以我這個讀了2年的過來人來說, 優才並不理小朋友校外有冇拿獎. 我小朋友每次拿完 ...

咁想問下那學校有冇培訓你的小朋友入數學既培訓班?想了解下學校係唔係真的做到發掘學生的才華加以栽培?謝

咁聽落都幾多培訓。。。全級人數唔多。。真的會多機會去參與。。
謝謝大家分享令我地知更多

話如繼續1st waiting係19號會收信。。。取錄就之前通知。唔知明天會唔會開始call呢。。緊張

呢d家長不停想同人爭第一。。。佢自己係最慘。。不停計算別人和自己仔女。。

恭喜晒。希望大家有好消息

想問係幾點收call的?

我都收到電話。。
你們會註冊嗎?
不如我們又開個whatapps , group.

星期六註冊就代表放棄自行。
‹ 上一主題|下一主題