用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 心急問……
go

心急問…… [複製鏈接]

1    0    0    0

小朋友有興趣什麽?在香港讀不如去外地,見有外地廣告是酒店課程

回覆:心急問……

你講個成績基本上可以入到,但確實要睇想入咩科,同佢地過去嗰年收生資料。

但係唔好為入而入喎,入左啲唔想讀或無能力嘅科,就好辛苦架啦

最好你睇睇佢想讀邊科,再上網看看佢收生要求,但好似第一輪已接受完報名。

引用:你講個成績基本上可以入到,但確實要睇想入

引用:小朋友有興趣什麽?在香港讀不如去外地,見有

引用:最好你睇睇佢想讀邊科,再上網看看佢收生要

引用:Quote:原帖由+wgcw1210+於+13-01-28+發表你

原帖由 維港 於 13-01-29 發表
恕我愚昧!``可以入到'是指可入到ive  or  high dip?? 學費多少?求賜教。
其實ive有好多唔同program,有學位有高級文憑,亦有好多唔同機構都有高級文憑,你講嗰個成績,有部分ive嘅高級文憑會可以入到。

ive而家至二月底可以報名,花少少錢報左先
http://www.vtc.edu.hk/admission/mobile-chi/application-information.html

街好多唔同嘅廣告,若果唔想比人呃,可以去政府網頁睇下邊啲program係經政府評審
www.ipass.org.hk

當然,好多overseas program無經政府評審,咁就要自己做多啲資料搜集先,浪費錢事小,浪費時間事大。

引用:Quote:原帖由+wgcw1210+於+13-01-28+發表你

原帖由 維港 於 13-01-29 發表
恕我愚昧!``可以入到'是指可入到ive  or  high dip?? 學費多少?求賜教。
一般高級文憑由兩萬至五萬一年不等,ive有兩種,一種係政府有資助,大概兩萬幾,一種無大概四五萬,前者當然收生收得高啲。

無論咩機構,高級文憑基本收生要求都一樣係五科2(包括中英)。

回復 wgcw1210 的帖子

多謝分享
‹ 上一主題|下一主題