用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 In完宣道
樓主: macy456
go

In完宣道 [複製鏈接]

IN 11:30am, 早到15分鐘, 連埋等都係半個鐘左右搞掂, 流程ok, 見到的老師和工作人員都好nice.  校舍就細D, 不過佈置也不錯

引用:請問係俾一個定两個家長入校呀? +

原帖由 cat_ma 於 12-12-20 發表
請問係俾一個定两個家長入校呀?
可兩個家長入教堂等,但只可一家長上樓入幼稚園

nana1104 發表於 12-12-21 14:29
大家加油呀!
我個女讀了三個月,上年見k
平常心之下收了

想問宣幼是否真的活動教學?

yiwanlung 發表於 12-12-22 22:02
三人一組in當選一個,咁都有1600,再每13個選一個....難上加難

嘩!  原來呢間有成4900人報咁多架! 以報考人數計咪三十幾四十個先收一個?  

不過, 當中都應該有不少no show, 已有更好offer 唔去, 撞PN Christmas Party 唔去, 要去外地玩唔去.... 希望大家好運

宣幼interview 已結束, 可以傾interview 內容啦!

大家覺唔覺呢間好似幾重視小朋友的主動性?  好似答問題要爭第一個答咁?  所以形式是group interview (3個一組)想找出在這方面突出的?

好似一開始老師叫小朋友介紹自己叫乜名同幾多歲, 老師係問小朋友邊個想講先而唔係依次序一個一個問, 只係當小朋友沒主動答, 老師先指明請哪小朋友答.  
又例如睇圖畫講故事, 俾張圖小朋友乜都唔講, 叫他們自己講見到乜? 也不指定叫邊個小朋友答.   

之前有人覺得唔算group interview, 只係group 埋來IN, 但我睇法不同.  

vlw_011109 發表於 12-12-22 23:39
我個組唔係搶答喎,老師係慢慢的安排每個小朋友輪流答,第一題呢邊開始,下一題就另一邊開始,所以三個小朋 ...

我都係第一日上午IN 的喎, 咁似乎係不同老師手法不同!  我可能想多了...

chapter  可能第一日收夠第二日陪跑!?  發表於 12-12-23 03:58

KTP 發表於 12-12-22 23:34
老師好有心機 in, 相比民生, KV.

同意, 老師真係好有心機IN, 又好nice, 給我好專業和好舒服的感覺.  但我冇報民生/KV, 比較唔到

chapter  讚成.  發表於 12-12-23 03:58

yiwanlung 發表於 12-12-23 08:54
無論如何,成三月先出結果,怕到時唔記得左

到時唔記得左係好事, 因即代表之前已收到更心儀的offer

2013年3月8日(五)
- 網上公布第一輪正取生和後備生學生編號,同時寄出有關通知書
- 未能取錄者,將以郵寄方式通知

-          學校同時把「辦理新生入學手續」通告郵寄到府上
-          第二輪候補名單,有待6月中處理
-          如期間更改地址,請通知學校
‹ 上一主題|下一主題