用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日in左樂基嘅家長,可唔可以分享下
樓主: ckfamily
go

今日in左樂基嘅家長,可唔可以分享下   [複製鏈接]

NICOLE123 發表於 12-12-1 19:22
睇完大家既反應..哈哈我唔去in 係正確.

呢間..識人好過識字...

我最後都無去in

回覆:kwokbobo 的帖子

Ok la...唔in都冇損失!

回覆:今日in左樂基嘅家長,可唔可以分享下

Very bad interview experience

回復 raymondpo 的帖子

我嗰組既老師冇講Q&A唔計分. 而旁邊Mark分嗰位老師在這個環節, 一面聽每組家長發表意見, 一面比分.所以個個家長都很踴躍答問題。

仲有, 我見到一個女helper, 係無線的咖喱啡。唔知佢係咪呢間學校既家長。

回覆:mschu 的帖子

我哋都見到嗰個女helper, 我哋都估係existing 學生家長

引用:Quote:原帖由+ekhc+於+12-12-01+發表今日In

原帖由 cloudwingwing 於 12-12-01 發表
咁短時間根本無可能咁快認到動作,所以都係我拎俾小朋友。
小女不才, 只係識d最basic 嘅動物(e.g. dog, cow, cat, duck).  媽媽懶惰, 無教個15個月嘅bb, 長頸鹿, 熊貓同斑馬 !  :;pppp:

回覆:wiskylo 的帖子

我地係報名表報本地班,唔知點解今天見英文interview, 點解?

其實樂基有勿特別?同Yorks點比較?

我女出疹冇去到in, 睇完大家comment,唔覺得可惜

回覆:晞晞爸b 的帖子

果70個咪收有人介紹既、TVB 藝人仔女、有兄弟姐妹、仲有跟據佢張sample 的criteria : CEO + housewife PHD 父母, 住九龍塘

回覆:raymondpo 的帖子

佢呢個講法好吾合理!佢已經無誠意到只係group interview , 即佢想慳人手、慳功夫、慳時間,甘佢都仲設呢個環節,即會計分囉!可能吾計,但會係已有的分數上加減!但表演好既會加分;表現吾好會減分

回覆:Gwaigwaichu 的帖子

Agree! 不過睇家長posts, 呢場係無誠意既大龍鳯,話囇都有成十幾萬報名費!(假設4000 人x  $30)

回覆:leesiubai 的帖子

吾收生點有十幾萬Application fee

LWL1212 發表於 12-12-2 04:03
Agree! 不過睇家長posts, 呢場係無誠意既大龍鳯,話囇都有成十幾萬報名費!(假設4000 人x  $30)

...

同意係"無誠意既大龍鳯",1group裡面有大B(識行識講),有細B(企都企唔穏),分紙都咪見過,冇見佢哋mark過嘢!今次in第4間,最高期望,亦是最差的一次面試!!

如果你哋覺得 group interview 冇誠意,咁最好唔好apply KM 啦 , KM PN interview 都係 group in, 仲唔洗問家長問題添 (以往係,唔知下年會唔會搞新意思!)

引用:我地係報名表報本地班,唔知點解今天見英文

原帖由 vitalsher 於 12-12-02 發表
我地係報名表報本地班,唔知點解今天見英文interview, 點解?

其實樂基有勿特別?同Yorks點比較?
其實係開開知道的,中英文班係會用中或英面試!國際班係英或普通話!你in 中英文班用英文一D都唔奇!

回覆:junyi 的帖子

每個人都覺得自己嗰組奇,有個話普通話老師唱英文歌head & shoulder怪,其實如果個普通話老師唱--頭,肩膀,膝蓋.......你估你地D小朋友又係咪做到呢?每個人都因自己覺得自己個小朋友未能表現出色才會有這些批評!要對你們的小朋友有信心!

sammiebear    發表於 12-12-5 14:44

junyi 發表於 12-12-2 11:23
每個人都覺得自己嗰組奇,有個話普通話老師唱英文歌head & shoulder怪,其實如果個普通話老師唱--頭,肩膀 ...

引用:每個人都覺得自己嗰組奇,有個話普通話老師

唉,in完就算,God wilI do the rest

‹ 上一主題|下一主題