用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘金巴倫道迦南PM Class 媽咪
go

九龍塘金巴倫道迦南PM Class 媽咪 [複製鏈接]

入來傾下

5    0    0    0

回覆:bluebon88 的帖子

Pm 班都唔知點安排作息時間

引用:入來傾下

原帖由 bluebon88 於 12-11-17 發表
入來傾下
2013~2014 年的?

N1 pm 2013-2014

引用:Pm+班都唔知點安排作息時間 +

原帖由 wonderland07 於 12-11-17 發表
Pm 班都唔知點安排作息時間
hello ! 我仔也有offer.  真的擔心他sleep 不夠。如果早上七點起床 可以到公園玩 放放電 回家小睡 可能只可sleep 最多兩個鐘。有無pm class 家長可以分享下?

引用:Quote:原帖由+wonderland07+於+12-11-17+發

原帖由 charmykittyy 於 12-11-17 發表
hello ! 我仔也有offer.  真的擔心他sleep 不夠。如果早上七點起床 可以到公園玩 放放電 回家小睡 可能只可 ...
其實小朋友自然會適應,我阿仔pn䦕頭全日,之後成日病,轉左pm,依家k1轉翻am都冇問題

引用:Quote:原帖由+charmykittyy+於+12-11-17+發

原帖由 ivypooh 於 12-11-18 發表
其實小朋友自然會適應,我阿仔pn䦕頭全日,之後成日病,轉左pm,依家k1轉翻am都冇問題

...
有冇人知 是否 直上k1 嗎? 要問清楚先!出年無學卷友不知道會否改了呢?!?

回覆:九龍塘金巴倫道迦南PM Class 媽咪

我個仔12點瞓10點起身所以揀PM!

我仔係7月b, 平時10pm 訓著,8am 起身,10 am 左右一定又扭眼訓,所以揀pm class...

你們會接受這offer 嗎? 仲會唔會 in 其他?

唔係直上喎

引用:你們會接受這offer+嗎?+仲會唔會+in+其他?+

原帖由 ngnet 於 12-11-18 發表
你們會接受這offer 嗎? 仲會唔會 in 其他?
會 accept offer.  也會in 其他, 想看看其他學校。 而且不知道會否直升k1, 剛見了一間村校. 也要排隊in.  模式跟其它學校差不多, 那位老師也相當有經驗, 單單 看我小朋友玩玩具 和他的反應 也能 描繪倒 我bb 的某些特點, 還給了我一些友善而 具體的育兒方法。這是難得的體驗,但是我仔答了他apple 她建議我應該學中文先, 怕他會有語言障礙 因為我在家也很多時講英文, 其他家人講中文, 教他很多時, 他也喜歡讀 英文多, 可能易些發音。 我又不想停止教他英文 因他中文也聽得明的 希望他會講多些中文啦

引用:唔係直上喎 +

原帖由 fafapot 於 12-11-18 發表
唔係直上喎
有身邊兩位 朋友 bb 讀完 這學校n 之後in 外面 某 龍校也收左 但也是pm offer,  覺得這學校nursery 的 quality  應該ok...   但不是直上 真的是一個考慮因素了!

今年找N 班,小朋友要去不同學校面試,父母小朋友已經覺得好累。現在迦南收了n, 原來學校又不保証直上K班,出年又要四處找學校。唉!我決定release 個位出來。

有冇mama知下午班返同放學時間?

引用:唔係直上喎 +

原帖由 fafapot 於 12-11-18 發表
請問從可得知 N 班吳係直上 K1 呢?我小朋友有 pm offer, 如吳係直上就真係而考慮下 tks.

引用:Quote:原帖由+fafapot+於+12-11-18+發表請

原帖由 leungpepe 於 12-11-19 發表
請問從可得知 N 班吳係直上 K1 呢?我小朋友有 pm offer, 如吳係直上就真係而考慮下 tks.

...
面試日簡介會有講,n班數目比k1多

引用:Quote:原帖由+leungpepe+於+12-11-19+發表

原帖由 Himchumama 於 12-11-19 發表
哦,因我得一個人去沒聼簡介會 tks.

回覆:leungpepe 的帖子

約三分一可上K1.

醒目開學勳章

‹ 上一主題|下一主題