用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖瑪加利男女英文中小學 請問 interview 完幾時先會收到通知
樓主: happymama_jkc
go

請問 interview 完幾時先會收到通知 [複製鏈接]

Hi, Chincco,我仔仔都係讀York ,pm class,7/9 in 咗聖瑪加利,都係末有消息,平常心啦

原帖由 Maggie422 於 09-9-21 21:22 發表
Hi, Chincco,我仔仔都係讀York ,pm class,7/9 in 咗聖瑪加利,都係末有消息,平常心啦

會唔會係同班同學仔呀 ? 我囡囡係U3A1架, 你仔仔呢 ? 你仔仔有無考劍橋呀 ? 我囡囡向3月底返大陸考架.
如果聖瑪加利得左, 都唔想再去INTERVIEW其他啦, 見到小朋友左IN右IN, 都辛苦.

My son is the type of easily distracted.  In the 2nd interview last year, the Vice principal told me how did my son perform in the 1st interview.  She said my son could not sit porperly (椅上好似有針般).  However, my son was luckily admitted.  The school won't take this so serious.

Hope to hear your good news soon.

原帖由 Sim 於 09-9-20 23:42 發表
Hi kangaroo & G-Ma,

Thanks for the reply! I'm not sure if the school will accept my son cos he really sitting "badly" when we were talking to the V-principal. He was too boring lah! The worst thing w ...

原帖由 leil_girl 於 09-9-20 10:54 PM 發表
德望得5號當天可以報名, 過了就沒有了

優才我哋都有去interview, 但我老公唔喜歡旺角校舍

大家努力吧,祝你囡囡好運 !!

係呀 .. 噤請問你優才interview大約 in d 咩呀 ..
難唔難 ? 你收唔收到通知收左 ? 我聽人講話好難入 , 個度個校舍唔好 ? 定係咩 ? 而家我都好擔心我女女考唔到呀 ..
你而家考到邊間呀 ?

我都祝你女女考到一間心儀學校啦 !!

大家努力 !!! 加油 ......

Hi CHIULHJ

Thanks for your comfort! Hope I can have the chance to talk you the good news.

Thanks!

亞囡話玩 Music chair, 問了少少英文, 要到15/10 才有結果,

音小收了亞囡, 不過放棄了,沒有去留位

祝好運 !!

原帖由 happymama_jkc 於 09-9-22 15:23 發表

係呀 .. 噤請問你優才interview大約 in d 咩呀 ..
難唔難 ? 你收唔收到通知收左 ? 我聽人講話好難入 , 個度個校舍唔好 ? 定係咩 ? 而家我都好擔心我女女考唔到呀 ..
你而家考到邊間呀 ?

我都祝你女女考到一間心 ...

我仔仔讀U3B,喺新校舍果邊返學,佢3月都有返東莞考Starters,我都報咗最熱門果幾間直資同私校,今個星期五見英華校長,盡力而為啦,呢段時間真係好...忙。大家都加油吧!
原帖由 Chincco 於 09-9-22 01:11 發表

會唔會係同班同學仔呀 ? 我囡囡係U3A1架, 你仔仔呢 ? 你仔仔有無考劍橋呀 ? 我囡囡向3月底返大陸考架.
如果聖瑪加利得左, 都唔想再去INTERVIEW其他啦, 見到小朋友左IN右IN, 都辛苦. ...

原帖由 leil_girl 於 09-9-22 05:10 PM 發表
亞囡話玩 Music chair, 問了少少英文, 要到15/10 才有結果,

音小收了亞囡, 不過放棄了,沒有去留位

祝好運 !!

音樂小學都好 .. 我都想比女女入 D 間但學費貴左 D
我 2 個負擔唔到呀 ..

kakaloklok

how lucky you are....我上個星期五second in完, 個副校一開始就數我個仔的弱點, 話佢中文唔達標, 又不停講佢學校的事, 我個仔就好唔耐煩, "癱"起張櫈度, 又係走過黎摷我個袋, 仲鍚左我幾啖, 再沿住張大圓枱轉呀轉, 跳呀跳.......副校對眼就盯住佢............................................................

一句講哂"凶多吉少" !!!!!

原帖由 Maggie422 於 09-9-22 18:14 發表
我仔仔讀U3B,喺新校舍果邊返學,佢3月都有返東莞考Starters,我都報咗最熱門果幾間直資同私校,今個星期五見英華校長,盡力而為啦,呢段時間真係好...忙。大家都加油吧! ...

我都未去過新校舍, 環境ok嗎 ? 你仔仔考Starter考成點呀 ? 我囡囡考得麻麻哋, 得12個盾咋 ! 另外向出面幫佢報左兩個英文試, 就考得唔錯, 可能因為有左考Starter啲經驗啦 ! Anyway,大家一齊加油啦 !

點解好似有得2nd in的都係仔﹖唔通今年真係特別多男仔﹖

minidanny,
請問你仔仔係幾時1st in啊﹖

原帖由 minidanny 於 09-9-22 22:08 發表
kakaloklok

how lucky you are....我上個星期五second in完, 個副校一開始就數我個仔的弱點, 話佢中文唔達標, 又不停講佢學校的事, 我個仔就好唔耐煩, "癱"起張櫈度, 又係走過黎摷我個袋, 仲鍚左我幾啖, 再沿住張大 ...

1st inerview - 8月28日

原帖由 lillymom 於 09-9-22 22:27 發表
點解好似有得2nd in的都係仔﹖唔通今年真係特別多男仔﹖

minidanny,
請問你仔仔係幾時1st in啊﹖

回覆 1# minidanny 的文章

我的兒子是9月7日first interview的,有沒有這一天interveiw已經收到通知的呀?

York新校舍冇乜特別,一個字'新', 最唔好就係隔離仲起緊另一個新校舍,沙塵滾滾。仔仔都係得十二個盾咋,佢考果陣時都係4歲3個月人仔,我都好滿意啦。你喺出面報左乜試呀?參考參考。
原帖由 Chincco 於 09-9-22 22:19 發表

我都未去過新校舍, 環境ok嗎 ? 你仔仔考Starter考成點呀 ? 我囡囡考得麻麻哋, 得12個盾咋 ! 另外向出面幫佢報左兩個英文試, 就考得唔錯, 可能因為有左考Starter啲經驗啦 ! Anyway,大家一齊加油啦 ! ...

呢幾日仲有冇人收到聖瑪加利2nd in嘅通知呀?

我今日打左電話去問啦, 我問佢 28/8 1st interview既小朋友幾時會收到通知2nd interview? 佢覆我話如果需要2nd interview既已經通知哂, 28/9左右會寄信比其他未收到2nd interview通知既家長, that means 28/9收到信既會係reject letter ..... OMG!!!

我仔昨天也2nd interview了, 不知道收不收, 你們多少天收到信呀?

原帖由 kakaloklok 於 09-9-17 12:38 發表
各位團友...

今日終於收到取錄信啦 !!!!

請大家繼續努力 !

(要於9月26日之前登記$500, 及簽放棄派位)

原帖由 waiwing 於 09-9-23 10:41 PM 發表
我今日打左電話去問啦, 我問佢 28/8 1st interview既小朋友幾時會收到通知2nd interview? 佢覆我話如果需要2nd interview既已經通知哂, 28/9左右會寄信比其他未收到2nd interview通知既家長, that means 28/9收到信 ...

係呀 ... 我打去問佢又係噤答我.. 只係話無論咩消息都係等睇下有無信喎, 我琴日收到封掛號信唔知係唔係呢? 因為係寫我個女個名架..

原帖由 WL1210 於 09-9-24 01:38 AM 發表
我仔昨天也2nd interview了, 不知道收不收, 你們多少天收到信呀?

請問你係幾時1st interview ?
我都未收到電話 ....

Hi Hi,

Would u mind to let me know whwn is yr 1st interview??

原帖由 WL1210 於 09-9-24 01:38 發表
‹ 上一主題|下一主題