用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 62網~大家分享派位結果
樓主: sunsunsandy
go

62網~大家分享派位結果 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原文章由 JoJoleung911 於 08-6-16 19:24 發表
Li 場只不過係比 mami 睇既 show, 成百人去in, 只不過係用20 mins 去見個小朋友, 填完張form連阿媽都無見, 邊個打邊個都未知, 仲要即晚通知, 有無禁兒戲呀 !! 有無人收到消息話收呀 ?? 我相信都無邊個 ...

有!我囡果班有一個叩門成功,得咗,係入浸聯嘅第十四個啦.

無可能全部收啦, 不管用那一套, 都有人說不公平, 但遊戲是這樣, 想玩就只得付出, 各位家長也是為小朋友好, 只要盡了力就算 !
原文章由 JoJoleung911 於 08-6-17 12:19 發表

當然有人成功, 但我相信唔係INTERVIEW時決定, 學校一早有晒TARGET, 只不過唔需要叫禁多家長去做大龍鳳, 好多家長同小朋友都要請假, 真係有機會先叫人去IN嗎, LI 排D家長要走來走去好辛苦嫁. ...

回覆 #2 JoJoleung911 的文章

我想知"浸信會聯會小學"有幾多個位是自行收生取錄 2007 ? 因為小兒想報考下年P.1,
Thanks.

50% according to Education Department requirement.

50% according to Education Department requirement.

My friend will go to 荃灣官立小學 internview, anyone can tell me what kind of interview they will do.....and please advise some tips....many thanks

Ophelia

回覆 #26 peggy 的文章

我個女都係派左去何傳耀紀念小學...

原文章由 sunsunsandy 於 08-6-8 13:21 發表
我囡囡派左去何傳耀紀念小學~~
唔係我心儀的小學~~ 都唔知呢間小學好唔好. 聽聞又有"車震"事件

我本身有間私校打底.但我一心係去津校....唔想6年都交學費... 唉~~星期二要去叩門啦..... ...

原文章由 曉彤媽咪 於 6/18/2008 16:07 發表

曉彤媽咪,咁你囡囡會唔會讀呢間小學呀??

聽講全級頭二十名可以直升band 1的直屬英中何傳耀紀念中學。

原文章由 曉彤媽咪 於 08-6-18 16:07 發表

我同佢去咗數間學校面試 , 現在等緊回覆
]原文章由 sunsunsandy 於 08-6-19 09:33 發表

曉彤媽咪,咁你囡囡會唔會讀呢間小學呀?? [/quote]

如果有小朋友等 interview result 的, 祝大家叩門成功先!

記得番來報下料比下屇考生 (e.g. 口試, 筆試題), 唔該哂!

原文章由 sunsunsandy 於 08-6-11 12:18 發表
我去左何傳耀紀念小學註冊啦.雖然校內環境麻麻,舊舊地.  但老師好好人~~ 我註冊完走果時,啱啱小息完要集隊,小朋友都好守秩序,聽到老師用英文廣播集隊. 原來係"英文日".

希望囡囡讀得開心啦.:win ...

我個女都係派咗何傳耀 , 不過口啤麻麻 , 請問有無意見.

原文章由 sunsunsandy 於 08-6-11 12:18 發表
我去左何傳耀紀念小學註冊啦.雖然校內環境麻麻,舊舊地.  但老師好好人~~ 我註冊完走果時,啱啱小息完要集隊,小朋友都好守秩序,聽到老師用英文廣播集隊. 原來係"英文日".

希望囡囡讀得開心啦.:win ...

我個女都係派咗何傳耀 , 不過口啤麻麻 , 請問有無意見.

原文章由 sunsunsandy 於 08-6-19 09:33 發表

曉彤媽咪,咁你囡囡會唔會讀呢間小學呀??

我叩咗數間學校都不成功 , 現在可能會轉第二間.

原文章由 heichunmum 於 08-6-8 17:59 發表
我個仔都係柴天下午校,你會唔會去叩門?柴天都唔係差,但返下午真係好唔方便

我個女都係讀聖文嘉架,現在想報柴天上午.
‹ 上一主題|下一主題