用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油麻地天主教小學(海弘道)交流區
樓主: mercury16
go

油麻地天主教小學(海弘道)交流區 [複製鏈接]

Re: 油麻地天主教小學(海弘道)交流區

fyhui,

我地個老師話背黙2句, 記住背標點呀! 同藍書P.10-12, 16, 同phonics p and d, 佢話penmanship 唔使.

fyhui,

應該冇野溫, 要睇d 大姐大哥的臨場表現啦! 都唔知會出什麼文章.

keikeipig,

報告報告~頭先阿女放學話俾我聽你個仔今日做0左偪班長 報告完畢,要去做功課~~88

Emmy 媽 :

help! help! 今日做penmanship unit 3 N. 1-22 可否給我呀! 在家裡, 今晚又要好夜返.

Emmy 媽 :

真架? 一定開心死佢, 佢已經問左我好多次, 點樣先可以做班長. 我就話要乖D 同努力讀書先得架!    

keikeipig:

THANK YOU!!
keikeipig 寫道:
fyhui,

我地個老師話背黙2句, 記住背標點呀! 同藍書P.10-12, 16, 同phonics p and d, 佢話penmanship 唔使.

Emmy媽,

中文閱讀評估是會出幾篇短文章, 考吓佢閱讀理解, 有選擇題, 有填充, 或簡單回答問題.

小一入學攻略講座
親子王國再接再厲,將於10月29日(星期日)早上11:30至下午1:00,假香港理工大學蔣震劇院,舉辦《小一入學攻略講座》。今次將邀請小一入學委員會主席、油麻地天主教小學(海泓道)張志鴻校長擔任主講嘉賓。屆時,張校長將會就選校策略、評核準則及面試技巧等寶貴意見與各位家長分享,機會難逢,先報先得,額滿即止。

主講:張志鴻校長 小一入學委員會主席、油麻地天主教小學 (海泓道) 校長
日期:2006年10月29日(星期日)
時間:上午11:30-下午1:00
地點:香港理工大學鍾士元樓地下蔣震劇院
對象:幼稚園家長
費用:每位$50
   父母或二人同行優惠$80 ;
   小童免費;3歲以下恕不招待。
查詢:2834 8132 (黃小姐) / [email protected]
截止報名日期:2006年10月20日

請大家支持一下﹗

歡迎各位新油天家長,
以下係各位名單:
meyonw-J2C-仔仔
fyhui -J1B-女
mercury-J1B-女
ekiip姪女 -J1C -女
bellita媽咪 -J1C -女
emmy 媽-J1D-女
keikeipig- J1D-仔仔
ekiip -J1E -仔仔

del

Hello,

My girl in J.1C, 多多指教!

Bellita 媽咪:

歡迎你呀! 多d 上來傾吓啦!

bellita媽咪,

歡迎你!日後多上來交流喎!

各位mami,

明天默英文.
del

小一入學攻略講座

主講:張志鴻校長 小一入學委員會主席、油麻地天主教小學 (海泓道) 校長  

日期:2006年10月29日(星期日)
時間:上午11:30-下午1:00
地點:香港理工大學鍾士元樓地下蔣震劇院
對象:幼稚園家長
費用:每位$50
   父母或二人同行優惠$80 ;
   小童免費;3歲以下恕不招待。
查詢:2834 8132 (黃小姐) / [email protected]
截止報名日期:2006年10月20日

請大家支持一下﹗   

mercury16:

唔該你呀!! 成日問你野真唔好意思!!

Hello All,

Help! Who can email me the latest Penmanship? My son lost the book as well as the paper. So, we don't the content now.

thanks a lot.

各位家長,

有沒有參加10月26日學校舉行(萬聖節小型嘉年華)做義工幫手, 我上年有做義工, 負責帶1年級小朋友到報置成鬼屋探險, 好好玩, 有的小朋友好緊張, 有的完全唔驚, 有的課室又可以學到英文, 你見到小朋友開心, 你都會開心.

:

Ekiip,

會唔會每班都唔同呀! 對不起, 我地果班(1D) 已經交左. 冇copy 在手.

我都好想去, 要返工, 公司又有客到, 去唔到
‹ 上一主題|下一主題