用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 協恩中學附屬小學 06年小一新生家長
樓主: wyl
go

06年小一新生家長 [複製鏈接]

Re: 06年小一新生家長

hello,今早真的很大雨,我是親自帶女返學的,看見埸面真的很混亂。你們搭校車的小朋友,最好帶傘,因為是沒有人幫忙的,還要教她們向著外面關遮,唔係好以今早個小朋友咁弄濕校長,比人罵。

Boris,

今早才看見你的留語,所以未能幫忙,Sorry。如不介意可e-mail我留電話,這樣會比較方便和快捷。
[email protected]

szema 寫道:
.....As mentioned by TWMa, it will be a Parents Day on 23/9, is it for the Members of Parent Teacher Asso. only ?  I didn't got any notice last Friday regarding Parents' Day, right ?   .....

Hi szema,

I got this notice last fri. ---"小一適應的挑戰"講座, it's not compulsory, just a talk for the parents, maybe you can ask the teacher if you want to join.

cheers
apricot

roxena,

Boris,

今早才看見你的留語,所以未能幫忙,Sorry。如不介意可e-mail我留電話,這樣會比較方便和快捷。
[email protected]

沒關係。今早上學前清爽已完成所有數學作業的 p.2-3。應該沒問題吧。

昨天檢查清爽的手冊,發現老師用紅筆寫著欠交一份數學功課。可是她明明做了並帶回學校...... 原來,那個傻女在數學堂時找不到功課,沒有交。後來落堂之後才找到,又沒有補交給老師... 。真不值。就當是給她的一個教訓吧。

註:請檢查電郵。

TWMa:

TWMa 寫道:
Boris & szema:
昨天收到了正式入選現代舞預備班的通告, 但素描水彩班就被退回支票, 不知是否因兩個活動時間相同的關係 (雖然退票原因是 "額滿", 但我看到回條原本是 tick "已收" 的 )
我猜我囡也認識 szema 的囡囡, 因為他也是因跳暑期班和爽爽結為好友的.
Boris, 你們昨天有收到通知嗎? 會加入嗎? 我今天已交了會參加的回條.

昨天沒有收到任何通告。也許沒有份入選或者抽不中的學生是不會接到通知吧?

請問學校會不會有兒童雜誌(如:紅蘋果之類)做集體訂購?

TWMa,

或許她們已經認識了,請問你囡囡叫咩名呀?今個星期六你會否自己帶她上現代預備隊的訓練呀?我會自己帶佢去。

我冇參加家教會呀,但知道佢地有校車監察組和午膳供應商監察組,唔知有冇校服供應商監察組呢?另外,我囡囡都係一返到學校就除外套,激死  

Roxena,

我個女今日返嚟好開心,佢話思楠同佢講佢媽咪同我媽咪傾計呀。Are you a full-time mum like me ? I quit the job since she is in K2. How about you ?

我都係自己車佢返學,今朝喺校門口我見噤大雨咪幫佢攞個茶點袋囉,點知只係踏入咗校門兩步,校長就叫「俾返佢攞喇,俾返佢攞喇」,咪唯有叫阿女攞番個袋,不過一個小一生"咩"住個噤重嘅書包,又要擔遮,仲鬼噤大雨,等佢行到樓梯前又要收遮論論盡盡,好在佢無整濕校長俾人鬧咋!講真,小朋友都唔想整到人嘅,哎

我見啲校車褓姆都只係遮小朋友到大門咋喎(even very heavy rain like today),如果各位家長個小朋友係坐校車就最好帶雨具喇!

Apricot,

Forget this notice since I won't join, thanks ! My girl know your daughter and another girl that have similar name in her class (Lee Chek Ling). She said your daughter is a quiet girl.    

szema,

Today my girl told me that Sze Ching is very tall, as tall as the prefect today    ( (my girl said she's P5 or P6 but quite short!! )
Is your girl "big girl" ?

--全方位數學訓練營被老師收了--->correct!!:

apricot

hI szema,

i am a part-time mum & have a part-time job.  After Sze Nam born, I find a part-time job and the other time to take-care my 2 daughter.

roxena,

請問今天1c班有什麼功課?

我未放工,要6:30左右才可加上網 :wink:

我都係返緊工, 所以都係要夜晚返到屋企先知個囡要做咩功課 :wink:

Apricot,

Vanessa is really tall, as measured in last PE lesson, she is 131cm tall, oh my God, 2 cm increase from my last measure in early July. She was born by end of May, so not really a "big girl" but she look like 8-years old. She is also a MCC girl.. her father always said that she is a "big head shrimp"... ha ha..   

Roxena,

It's so tired to work and take care a child. You are incredible !

When I quit the job while Vanessa was in K2, my boss asked me to work PT for him, so I do PT job and be a PT mum for nearly 6 months. I can't continue and say goodbye to my boss cos' I think it is more valuable to share my time with my girl than to my career.

請問那些通告(如:英默範圍和今天派的quiz範圍)是否要簽署後交回校? 老師會唔會俾番我哋? 因為之前個英默範圍簽完我冇比我囡帶返校, 老師在手冊上寫我欠簽通告

wyl 寫道:
請問那些通告(如:英默範圍和今天派的quiz範圍)是否要簽署後交回校? 老師會唔會俾番我哋? 因為之前個英默範圍簽完我冇比我囡帶返校, 老師在手冊上寫我欠簽通告

wyl,

看完後老師是會發還的,但以防萬一那一方(老師/個女)出錯,我會copy一份留底 :

szema,

I do not receive any notice today, how about you ?

wyl 寫道:
請問那些通告(如:英默範圍和今天派的quiz範圍)是否要簽署後交回校? .....

apricot

szema:
或許她們已經認識了,請問你囡囡叫咩名呀?今個星期六你會否自己帶她上現代預備隊的訓練呀?我會自己帶佢去。

我會親自帶阿囡上現代舞預備隊的訓練, 我見上課時間表 9/9 是第一堂課, 可是我是前天才收到通告的 (不知阿囡是否後補入的), 你們派了訓練服及隊服了嗎? 是否和暑期班一樣, 不需穿技巧鞋?
不在這裡公開囡囡的名字, 我們私下傾.

szema 寫道:
Roxena,

It's so tired to work and take care a child. You are incredible !

When I quit the job while Vanessa was in K2, my boss asked me to work PT for him, so I do PT job and be a PT mum for nearly 6 months. I can't continue and say goodbye to my boss cos' I think it is more valuable to share my time with my girl than to my career.

發覺讀協恩這類有要求的學校, 在職媽咪真係不易為.
為所有在職媽咪打氣, 講聲加油  

TWMa:

不知這裡的協恩父母是否有兩夫婦都全職工作的呢?我和太太都是幹全職工作的,可以和大家分享一下經驗(或者叫做吐o下苦水)。

我每天最快七時多一點回到家,而太太有時可以下午6時左右回到家,有時要晚上十點有多。我們通常要求囡囡9時半前睡覺,減去晚飯時間後,其實我放工後只有一至兩小時(太太則是兩至三小時或完全沒有)照顧囡囡的學業,包括督促功課(如果未做完)、檢查功課、溫習、備課、與囡囡一起檢查手冊和通告、執書包、檢視練鋼琴(遲些還有大提琴)的進度、談心事(尤其是學校生活)、講故事等......。真的很累。我們的處理方法是輪流跟進囡囡的事情,一、三、五是太太做主力,二、四、六則是以我為主力,星期日是一家人的親子活動時間。希望這樣的安排,可以令我們倆各自都有些少喘息的空間。   

TWMa 寫道:

發覺讀協恩這類有要求的學校, 在職媽咪真係不易為.
為所有在職媽咪打氣, 講聲加油  

我是一位兼職媽媽,有兩個女(p.1 & p.2),丈夫因工作關係有好多時間在外地,所以我要獨自照顧這對孖寶(幸好有工人待我料理家務) ,當中真是有苦有樂。 雖然大家的生活環境各異,但是我知到每位父母都是為了兒女   

好高興多了一個地方講下野,唔係好易傻左

Hi everyone,

My husband and I are also working full time. I'm now on leave. My husband comes back home around 8:30-9pm even 11pm and for me, I work on shift and always out of town. Our helper has just left(newly employed) and right now I'm taking care of my 2 daughters (another newborn BB) with the help of my mum.

Last night, we just talked about how to arrange the time to take care of 2 girls. We haven't hire a new maid yet cos I don't have any confidence after hiring a few maids and they performed >>   
We may ask my 99 to help, but only taking care of BB, she can't help w/ my elder girl's homework at all. So if I'm not in HK or working(I cannot call while working), I worry about her homework. We feel so pressured ..... :-|

‹ 上一主題|下一主題