用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 翠茵/綠茵 要通宵排隊攞FORM???
樓主: kyramom
go

翠茵/綠茵 要通宵排隊攞FORM???   [複製鏈接]

MOS greenfield - 如果我連form都未有(no printer at home), 排隊去到有沒有form?

回覆:翠茵/綠茵 要通宵排隊攞FORM???

我4點排常寧,33,有無家長知幾時interview?我見後面多人無問到

引用:我4點排常寧,33,有無家長知幾時interview

原帖由 doubles 於 13-08-31 發表
我4點排常寧,33,有無家長知幾時interview?我見後面多人無問到
10月中

點解我數過我排around 100, 但個籌係199?我6:30排常寧。

回覆:smilebearbear 的帖子

估計號碼係100開始

引用:估計號碼係100開始 +

原帖由 doubles 於 13-08-31 發表
估計號碼係100開始
咁你4點半排33,號碼是否133?謝謝!

引用:Quote:原帖由+doubles+於+13-08-31+發表估

原帖由 smilebearbear 於 13-08-31 發表
咁你4點半排33,號碼是否133?謝謝!
我仍在排隊,等入安寧。 其實點解學校唔用郵寄收form? 想公平??!! 還是做勢??!!。 坦白說,為了孩子,我們作為家長的,仍然會去排,會去接受這個規則,但接受不代表認同。 希望學校反思。

回覆:smilebearbear 的帖子

係啊,133

引用:Quote:原帖由+smilebearbear+於+13-08-31+

原帖由 kyramom 於 13-08-31 發表
我仍在排隊,等入安寧。 其實點解學校唔用郵寄收form? 想公平??!! 還是做勢??!!。 坦白說,為了孩子,我們 ...
我覺得係做勢,但規則佢定,想讀唯有硬食

引用:請問mos+greenfield+係咪先到先得既呢?吾該

原帖由 wong0505 於 13-08-31 發表
請問mos greenfield 係咪先到先得既呢?
吾該
係,個網頁有寫!

renlky 發表於 13-8-30 23:42
回復 lucas1031 的帖子

10:00左右.. 跟他們報一樣, 已經有50幾人..
係咪已經有AM OFFER啦?

回復 kyramom 的帖子

學校是收郵寄表格的,但就算今日寄到,也視作兩天後的次序,即變相是計星期一了。這樣的安排學校網頁有列出的!
可能這個郵寄安排是想對排通宵的家長公平卦,一般家長都選擇親手交表,始終這樣比較穩陣同知道排到第幾!
龍年就是這樣,仲有排辛苦!

回覆:翠茵/綠茵 要通宵排隊攞FORM

如果先到先得,我排27x,  係唔係唔洗返去交表la?  佢地應該收唔到咁多人掛?

回覆:翠茵/綠茵 要通宵排隊攞FORM

其實係這間學校,其他都係收表,interview,不用排隊。我都報咗三間啦!

其實先到先得,都要interview嘅,至於救世軍嗰啲,一有出世紙都排,咪仲誇!

引用:其實先到先得,都要interview嘅,至於救世

原帖由 karenyeung0616 於 13-08-31 發表
其實先到先得,都要interview嘅,至於救世軍嗰啲,一有出世紙都排,咪仲誇!

...
不過,聽以往家長講
interview只係形式,總之早到有am offer

我排南豐個籌有時段架咼,起馬可以食個早餐先呀大佬,直擊報導:籌已在今朝十分鐘內派完,好多家長仲等話想排……大著肚的疑似校長出來疏導,不過好多家長話個勢冇咩可能入到舊校,又即轉陣營到常靈排隊,改變策略!攞到籌起碼有得interview,我已盡了做媽媽的責任!!現在過常靈八卦下……

回復 meowyung 的帖子

辛苦一晚, 已經有個籌, 但個籌無分AM,PM, 應該同一絛隊, 我係揀AM的..~只是一個籌咋, 再要INTERVIEW的, 未係正式有OFFER..!!
我都想排完就有OFFER..

回復 zoiechan115 的帖子

即係今早一開門頭十分鐘派完籌後就唔再收表喇...??

MOS嗰間有分N班籌同K班籌!

‹ 上一主題|下一主題