用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啱啱收到德望第二次面試通知書!
樓主: Babycheriehk
go

啱啱收到德望第二次面試通知書!   [複製鏈接]

Hi Jennyychan8,

Got the 2nd interview letter today?

got 2nd interview letter yesterday!
1/26 10:00 am
5 月B

回覆:joannechow7 的帖子

心急吖!沒任何信收到!

今日收了reject, 8/1 郵截的, 今日收o既應該都係reject

回覆:剛果公主 的帖子

請問係今日收到reject letter嗎?

回覆:啱啱收到德望第二次面試通知書!

今日收到reject信。囡囡係5月B, group interview嘅時候係反應最快嘅一個,而表現亦好,所以真係唔明學校面試準則係乜!!!

回復 siuap 的帖子

group in 從來都冇準則, 眼緣同老師preference 更重要吧
況且自己唔係old girl 唔係catholics, 冇2nd in 都叫做有個原因(比自己)~

阿Q D諗, 如2nd 之後冇offer, 可能期望越大, 失望越大...

回覆:啱啱收到德望第二次面試通知書!

10細女,好采有2nd in. 當日入到去都估又係培跑,因為每次要跳舞唱歌,就話要走,今次好D,唔叫走,但冇跟住做。真係唔知佢點選人,哈哈

有2nd interview 唔代表實收, 你講到比人感覺似晒命多d囉

REJECTED!

Supplement:

我囡囡都有2nd interview, 我會感謝學校給予机會,學校點選人2nd interview,我現在唔會深究.

回覆:shevachevy 的帖子

多謝你的安慰!我都有阿Q咁諗,而家唔收仲好,都時收咗要諗讀定唔讀,仲煩!(因為囡囡而家讀緊一間名幼PN)

我就話個個小朋友都咁叻,有番二歲幾個個都咁上下架啦,考到當然好開心啦,但唔好因為REJECTED唔開心,考唔考到唔等於一切,而家只幼稚園,又唔係入大學,大家放開D囉

引用:我就話個個小朋友都咁叻,有番二歲幾個個都

原帖由 jennyzz1010 於 13-01-09 發表
我就話個個小朋友都咁叻,有番二歲幾個個都咁上下架啦,考到當然好開心啦,但唔好因為REJECTED唔開心,考唔考到 ...

今日收到Reject,明明係簡介會sister好實在地話想要有反應嘅小朋友,亞囡係Group In反應係唔第一都第二,有開心彈起反應,有眼神接觸對話,有禮貌說唔該,跟老師指示做。

點解??點解??真想寫信問點解?

老師當時又無做mark分動作,小朋友啲編號又長,會唔會有錯?

回復 yiutung1234 的帖子

其實有機會錯, 我見依到都有幾位家長話小朋友冇反應or表現唔好, 但都有2nd in 信...

引用:[size=10.5pt]今日收到[size=10.5pt]Reject

原帖由 yiutung1234 於 13-01-09 發表
今日收到Reject,明明係簡介會sister好實在地話想要有反應嘅小朋友,亞囡係Group In反應係唔第一都第二, ...
而家學校揀學生看家境,家長,學歷,再要小朋友醒目加運氣,眼緣,天時地利人和先有機會,已經看開左了

回復 yiutung1234 的帖子

我同女女都in左好多間...有d覺得自己ok既連waiting都冇... 手上依家叫得一間OFFER(PN直上), 考既一間都冇... 仲要係10月頭B, 好彩當年間PN收左我個女, 如果唔係都唔知會點算....
好好彩小女有得2nd in...不過都係平常心, 有2nd in只係chance大左...並唔等於有offer.......
‹ 上一主題|下一主題