用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英藝幼稚園(九龍塘) 九龍塘英藝(Zenith)
樓主: km_chung
go

九龍塘英藝(Zenith) [複製鏈接]

回復 mamavio 的帖子

點解唔打去學校問,要係度估估下﹖

學校既意思係如果十二月開學,個個小朋友都用緊上學期既書,人地一套套買,咁你咪要買全套,唔值得。zenith 一月第二個星期係溫習週,第三星期係考試週,之後年假,下學期係二月開始,老師咪叫佢二月先番,唔駛浪費。

另外,我小朋友個陣係月中插班,學校都係計我番半個月既學費,之前既小朋友都未番學,係唔收。唔好攪到間學校咁誇張好唔好﹖佢都係一間普通既幼稚園姐﹖學費$5500 番三個半鐘,包兩餐茶點,無其他雜費,12月番到21號先放假,外國人做班主任,國語人上中文。學費既野係你情我願,合不合理係消費者決定,消費者會用腳佢投票吧。

我囝囝都係插班,學費由插班日先開始計,但書簿費就交上學期全費,但亦收到上學期所有的書簿。

Hihi mamavio,個老師話如果我現在插班,就要由八月上學期開始交學費,so she suggested me that I should bring my daughter to school from the next year of February if wanna save $$$. How old is your kid?

請問上午班係唔係問一餐茶點?

fa_chan 發表於 11-12-25 22:43
請問上午班係唔係問一餐茶點?

係呀係呀!

上星期六一早同囡囡去咗interview,由班主任見完,即刻收咗,去交留位費,想問吓各位家長,Zenith收生過程係咪咁快速 ?
interview 當天囡囡都好喜歡學校,如無意外,明年11月會俾佢插班。

回復 fayleung 的帖子

我個女2010年10月b, 收左 pn am class (local stream), 學校話11月開始番學 and 11月先開始交學費, 但冇講其他雜費由幾時開始計

HI, 我囡囡都會係明年11月插班local stream pm pn,可能同你囡囡做同學仔,多多指教。

回復 Doris_Ray 的帖子

Hi Doris_Ray, 多多指教!  如果你囡囡都上 am 班, 咁我地就可以做同學仔喇 :)
你囡囡有冇番 zenith playgroup? 我諗住下個月同佢開始番 (平日)

HI mamavio,
我都想囡囡返am,但只係wait 緊,遲啲先知呀。
平日要返工,最多都只可以weekend 同佢返pg咋,而且依家反緊嗰個,要明天2月先完。
到時share 一下經驗,多多指教。

申請表沒有寫,但係老師會問。交form時及interview時問的。

我都要番工, 不過諗叫姐姐/屋企人同佢番!
星期六有另一個 pg 上緊
想囡囡早o的適應下 zenith 環境, 等時開學唔會唔習慣 :)

joanna1388 發表於 11-10-31 15:42
I think MAY BE Zenith also waiting for Gov edu to rev. the school fee.

My son is now studing N1 international class there, the sch said no increase next year in internation class~~

summother 發表於 11-11-10 16:48
我個女係0909B, 佢宜家讀緊英藝的國際班N班

上年我報O左9間KG, 最終得英藝有AM OFFER 及CREATIVE PM OFFER ...

Agree~~ it is a very good kg, as my son also has the same situation with summother~~ the only thing is the sch fees quite expensive jar~~

popong 發表於 11-12-31 14:17

我今日去IN完都收左,11月中插下午班。

Popong,恭喜恭喜你的小朋友有offer在手了。未來的interview壓力輕很多。

請問ZENNITH K1 學費幾錢?

我仔係12/2010出世,現在話要交書簿費了,我打電話去問學校可否下學期(2/2013)才插班,前後三個接電話的人員口供不一致,有一個主任話得,一個主任話唔得(因未必有位),最後我找來陳校長,佢又話唔肯定二月有冇位。
‹ 上一主題|下一主題