用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 得15分,Net 12,請賜教
樓主: tam_bb
go

得15分,Net 12,請賜教   [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:Charlotte_mom+發表於+15-1-3+21:33+

原帖由 gloryglory13 於 15-01-29 發表
Charlotte_mom!

我係St Francis old girl,亞女17年小一,本身25分渣手
17仲有時間,睇多兩年派彩數字再決定

cyhh 發表於 15-1-30 01:27
係呀

希望每天開心渡過 ;-)

醒目開學勳章

Jessy 發表於 15-1-29 23:54
恭喜你啊!!

如果想轉返出來就早D轉了, 越遲越難.
謝謝呀係呀, 如果小一轉唔到, 就唔轉啦
不過, 我女返IS真係返得好開心......有點不捨得轉出來
但...真係貴

回覆:得15分,Net 12,請賜教 ...

請問填乙一marymount,乙二st francis系米太大想頭?

瑪利曼就算111都機會唔大, 大把人111啦.. 同埋佢多數hold起D位小二先黎收生架.. 我女果時插班, 小一時插唔到, 到小二有成績表, 就插到了. 其他獎項無乜新增到...係多張成績表

Imagist  請問插P2要考咩野? 全科筆試? IN   發表於 15-2-5 23:39

Imagist  請問插P2要考咩野? 全科筆試? IN   發表於 昨天 23:39

全科筆試加oral (無變既話)

Imagist  請問要見家長嗎?  發表於 15-2-6 01:56

回覆:Sindy 的帖子

點解可以hold起d位?

回覆 bravokooki 的帖子

絶對相信, 博唔到第一, 就入四寶, 一面天堂, 一面地獄, 要考慮自己TAKE 唔TAKE得起!

引用:請問填乙一marymount,乙二st+francis系米

原帖由 bravokooki 於 15-02-05 發表
請問填乙一marymount,乙二st francis系米太大想頭?
有冇私小backup? 冇最好擺St Francis 乙一,都大機會,擺marymount乙一細機會,乙二St francis雖然仲有D機,但好risky。

引用:瑪利曼就算111都機會唔大,+大把人111啦..+

原帖由 Sindy 於 15-02-05 發表
瑪利曼就算111都機會唔大, 大把人111啦.. 同埋佢多數hold起D位小二先黎收生架.. 我女果時插班, 小一時插唔 ...
我又唔信呢間真係hold 左d 位喎。我記得上年叩門都收左十幾個。點會hold 位呢?

回覆:964000 的帖子

有backup就可以博乙一marymount?都有機?

回覆:得15分,Net 12,請賜教

其實隨機no.會不會看地址?住近d間學校會大d機會?

回覆:得15分,Net 12,請賜教

我都想知道隨機冧巴點定?同住址有關嗎?

引用:有backup就可以博乙一marymount?都有機? +

原帖由 bravokooki 於 15-02-24 發表
有backup就可以博乙一marymount?都有機?
呢個唔係有冇機嘅問題,係有backup ,抽唔到都唔使去寶校

引用:其實隨機no.會不會看地址?住近d間學校會大

原帖由 bravokooki 於 15-02-24 發表
其實隨機no.會不會看地址?住近d間學校會大d機會?
理論上唔會,但冇人知個號碼係點派

熊牛不兩立 發表於 15-2-24 12:12
我又唔信呢間真係hold 左d 位喎。我記得上年叩門都收左十幾個。點會hold 位呢?

...
十幾個? 最多咪五六個... 我都識呢度曾經有JM小一時插得入....

大女今年K2. 有個細佬跟尾....得15分可以點揀 ???

hkpapa852  搏寶血, 再等大抽獎  發表於 15-2-26 15:30

Sindy 發表於 15-2-26 12:09
十幾個? 最多咪五六個... 我都識呢度曾經有JM小一時插得入....
叩門位一定唔會得幾個, 只係佢會唔會用盡.

瑪利曼小一有4班, 係大班教學, 即係可有3x4=12個叩門位, 加上統一派位扣咗4個留班位, 即係最多可收16個叩門位
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 15-2-26 15:07
叩門位一定唔會得幾個, 只係佢會唔會用盡.

瑪利曼小一有4班, 係大班教學, 即係可有3x4=12個叩門位, 加上統 ...

好清楚...之前聽ST JAMES 校長都係咁講, THX !

想問12網女校邊間直上中學機會最大?
如果只求穩入其中一間,應該點排好?
‹ 上一主題|下一主題