用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 09/10 羅福道 K1 A.M. 既媽咪/爹地 得閒入黎傾下 ...
樓主: JOANYEUNG
go

09/10 羅福道 K1 A.M. 既媽咪/爹地 得閒入黎傾下 [複製鏈接]

小欖至SC褓母車

各位,

我都祝大家中秋節快樂呀!

另外, 有野想搵大家幫下手。由於過左農曆年, 屋企會裝修, 其間會搬到小欖暫住幾個月, 想搵褓母車俾阿女, 請問有無介紹呀?

icbb1230

hi hi 大家好!我仔仔係返上午班,唔知大家啲班主任有無打電話俾你哋呢?

hi hi 大家好!我仔仔係返上午班,請多多指教唔知大家啲班主任有無打電話俾你哋呢?

Hi doryu,

無主動打過黎喎, 但係我每次寫紙條給老師, 她們都會打番俾我跟進。

你仔仔個班主任會主動打俾你架?

icbb1230

原帖由 doryu 於 09-10-2 12:56 發表
hi hi 大家好!我仔仔係返上午班,請多多指教唔知大家啲班主任有無打電話俾你哋呢?

中秋節快樂

Hi all,

Just read the handbook, the teachers have already taught "brushing teeth" in this week, but my daughter didn't bring any toothbrush back to school.  

Did your kid ask for toothbrush?
thanks

icbb1230

No, my kid didn't ask for any toothbrush.  According to the notice, my kid only sing brush teeth song & use toothbrush to do handcraft.

please help

Hi everyone,

I was sick and missed the seminor held on 19/9.  Could anyone kindly advise if any notice has been distributed on that day?  If yes, would you kindly give me a copy?  I am interest to know more about 家長合作方法 (I leant it from another thread).

Many thanks!

No bor...

原帖由 icbb1230 於 09-10-3 10:54 發表
Hi all,

Just read the handbook, the teachers have already taught "brushing teeth" in this week, but my daughter didn't bring any toothbrush back to school.  

Did your kid ask for toothbrush?
thanks ...

我o個日見到阿仔本手冊有個紅色"Happy face"貼紙, 所以我估佢應該係NC班紅組.

你地個小朋友做功課做成點?

我星期四掛住放假, 唔記得叫阿仔做星期三o既功課, 結果夜媽媽先至o係到「點點點點點....」

:;pppp:

我囡囡亂咁點, 又唔俾我擦, 激死!
阿囡話明天要帶正方形嘅野返學, 唔知你哋嘅小朋友有冇講呢?

Hi Kunbe,

red happy face sticker?  my daughter also got it, but not only red, she has another color stickers, too.

icbb1230

原帖由 kunbe 於 09-10-6 11:25 發表
我o個日見到阿仔本手冊有個紅色"Happy face"貼紙, 所以我估佢應該係NC班紅組.

Hi katiema,

阿女做得ok啦, 點得唔好我都擦走佢架。

阿女都係話要帶正方形嘅野, 今日佢攞左舊積木返學。

icbb1230

原帖由 katiema 於 09-10-6 21:29 發表
我囡囡亂咁點, 又唔俾我擦, 激死!
阿囡話明天要帶正方形嘅野返學, 唔知你哋嘅小朋友有冇講呢?

我家大少 "係咁2" 點咋
btw, 隻 Phonics CD 幾時會收到呀 ? (sorry, i forgot)

原帖由 icbb1230 於 09-10-7 15:27 發表
Hi katiema,

阿女做得ok啦, 點得唔好我都擦走佢架。

阿女都係話要帶正方形嘅野, 今日佢攞左舊積木返學。

icbb1230
安娜與威廉的小肥豬豬 --

icbb1230 & kunbe

我諗紅色sticker未必代表係紅組, 阿囡話現在班裡只有紅組和黃組, 不如你試下問Miss Chan啦, 唔使估估下嘛!

今日做嗰份點點功課, 阿囡話要填顏色, 但係[給家長的話]都冇講話要油, 不過佢堅持要, 唯有信佢, 照俾佢油啦, 唔知你哋嘅小朋友有冇油呢?

Hi annachik

隻Phonic CD, 星期二收到喇!

Hi all,

有時都覺得D班名呀,組名呀,都幾混淆。D班名唔統一, 例如我地NC班, 但係有D就係N purple (仲要分group幾), 組名就用顏色分, 我諗係唔係跟佢地胸前掛住個個花花牌呢? 我阿女係紅色花花牌。另外, 係班入面再分檯顏色, 阿女係yellow table。所以有時我都會唔清楚架......

icbb1230

原帖由 katiema 於 09-10-7 22:55 發表
icbb1230 & kunbe

我諗紅色sticker未必代表係紅組, 阿囡話現在班裡只有紅組和黃組, 不如你試下問Miss Chan啦, 唔使估估下嘛!

今日做嗰份點點功課, 阿囡話要填顏色, 但係[給家長的話]都冇講話要油, 不過佢堅持要,  ...

Hi all,

剛剛check阿女書包, 發現學校無收到本"點點"功課薄嘅?

你地呢?

icbb1230

我今日收到啦 ~~ thx.

原帖由 katiema 於 09-10-7 22:59 發表
Hi annachik

隻Phonic CD, 星期二收到喇!
安娜與威廉的小肥豬豬 --
‹ 上一主題|下一主題