用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園凱帆校N1召集
樓主: bbkitko
go

學之園凱帆校N1召集 [複製鏈接]

.................................

我昨日已搞掂哂2份功課, 已送埋返學交埋啦, Yeah!

brrbaby2007:

我同你諗法差不多, 我本來幫傲宏排LH自己搞的pg, 搏佢上pg LH老師對佢有印象而面試時有優勢. 點知排排下LH話自己的pg唔搞啦, 問我轉唔轉Kindermusic等, 我心諗又唔係LH自己搞, 除環境優勢外就無其他優勢, 所以話唔排啦!

I think I must have missed the notice.  When did LH notify us about making the 2nd piece of artwork on celebration?  I only receive the one regarding 3D cake.

luplup:

上週五有通告給全部家長, 9/22或以前交一幅不大於A3的有關celebration的勞作. 你有沒有收到?

補充: 上週五指9/10, 連同其他通告一齊來.

Strange, I received that notice in my elder son's bag but not in Nadia's bag.  So I thought it's a project for K2 only.

會唔會係諗住阿哥已有notice, 無須重覆俾阿妹?

咁你有無在9/17收到有關尊師重道的填色比賽資料?

我想問下大家今日有無收到LH一個有關Duck Bills and elephant ears的email?想問究竟給我們有什麼用?是要我們自製嗎?

傲宏媽媽:

我都收到,但唔係好明咩意思。

I've received the coloring competition material (1 for my elder son and 1 for Nadia).  Nadia had colored the whole picture in her favorite color - blue and asked me to hand it over to Miss Ma for competition...haha
I received that email too and I think it's a mistake.  I guess it's an email for the teachers in various campuses.

原來個email真係錯send, 今日已經出左更正啟示啦!

經歷星期三唔知係中秋節party而令傲宏無帶燈籠返學校玩,以後如果有咩特別通告,真係要通知大家:下週四又係party time啦!慶祝學校十週年紀念慶祝呀,那天大家小朋友可穿便服,仲可以帶小量健康小食呀!大家記住啦!

昨日收通告話有位PN小朋友患了豬流感,唔知是上午班定下午班呢?有無人知?

另外,大家幫小朋友打左今年的流感針未呀?我仲諗緊幾時帶阿仔去打呀!

原帖由 Freesia_cat 於 10-9-25 10:16 發表
經歷星期三唔知係中秋節party而令傲宏無帶燈籠返學校玩,以後如果有咩特別通告,真係要通知大家:下週四又係party time啦!慶祝學校十週年紀念慶祝呀,那天大家小朋友可穿便服,仲可以帶小量健康小食呀!大家記住啦! ...

傲宏媽媽:

請問你有冇咩IDEA俾你囝囝帶咩"健康小食"返學校?

係一D熟食OR係零食,好似餅乾、蛋糕仔咁。

原帖由 Freesia_cat 於 10-9-25 10:18 發表
昨日收通告話有位PN小朋友患了豬流感,唔知是上午班定下午班呢?有無人知?

另外,大家幫小朋友打左今年的流感針未呀?我仲諗緊幾時帶阿仔去打呀! ...

我都諗緊呢個問題,多數都會帶佢打。不過,想問下普通的流感針同豬流感針係咪唔同? 你地會打邊只?

Vienna媽媽:

我有想過整Jelly俾傲宏帶返學, 但又好似誇張左d(又唔係大食會), 所以諗咁可能帶d百力滋, 最多帶d健康d的口味.

今年支流感針已加埋豬流感, 即係一打已經有埋. 好煩!平日打又唔係, weekend又要上興趣班, 你知一打就可能病1至2日, 都唔知幾時係最佳時候去打.

我打算呢個星期四同囡囡去打預防針,因為呢個星期五唔使返學,有多D時間俾佢休息。

我本來都諗過叫傲宏星期四打, 但週五想帶傲宏去海洋公園, 又怕人多佢更易中招!
‹ 上一主題|下一主題