用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 沙田Joyful World心怡天地國際 n班揮揮手
樓主: Joannelinco
go

沙田Joyful World心怡天地國際 n班揮揮手 [複製鏈接]

sytam 發表於 13-5-23 12:37
回復 buu2 的帖子

學校的第二封信 (第一封-OFFER及放留位費,第二封-訂校服及交雜費) 有一張介紹校巴路線 ...
我收果封係二合一信, 有offer and 留位費, 有訂校服及交雜費但無介紹校巴路線的資料.

引用:Quote:sytam+發表於+13-5-23+12:37+回復+bu

原帖由 buu2 於 13-05-23 發表
我收果封係二合一信, 有offer and 留位費, 有訂校服及交雜費但無介紹校巴路線的資料.

...
大圍有!名城同顯徑。打去學校問佢拎番張校車info同form呀

哎~開始我因為朋友仔仔報左JOYFUL,而且聽朋友講仔仔返學都返得好開心。但最近o系會所見到距地,問距仔仔“返學開心嗎?”距話“開心,因為Miss JenXXfer畀我糖糖。”我突然好失望,我唔希望我個小朋友返學經常食糖,而且朋友話個老師台灣口音唔太標準,我好唔開心,現在可能考慮去英基。

回覆:沙田Joyful World心怡天地國際 n班揮揮手

My boy is studying there.  I feel the teachers are nice and very caring.  My son is shy and they are very patient in helping him to get familiarized with the school. They call me to share his progress and performance. Both my hubby and I decide to let my boy studying there. Candy is given to kids only during birthday party, so far it is my observation. :)

引用:My+boy+is+studying+there.++I+feel+the+te

原帖由 Aadenmama 於 13-06-24 發表
My boy is studying there.  I feel the teachers are nice and very caring.  My son is shy and they are ...
Thanks for your sharing

回復 Aadenmama 的帖子

多謝你嘅分享, 我朋友啱啱話我知原來個臺灣老師唔系教小朋友普通話,叫我放心呢。

大家好,我個仔來緊都會係"心怡天地"讀n班pm ~~我同老公好中意間學校環境,老師同職員都好好人,,但唔知D課程得唔得呢??有無家長/身邊朋友讀緊既,可以分享下?thanks!

請問N班係咪一早要報可以排定, 定要等出Application?

引用:請問N班係咪一早要報可以排定,+定要等出App

原帖由 Samuelqq 於 13-07-15 發表
請問N班係咪一早要報可以排定, 定要等出Application?
打去學校問下啦

回覆:沙田Joyful World心怡天地國際 n班揮揮手

大家交晒學費未呀?我聽日交呀

,,,今日交左~

引用:,,,今日交左~

原帖由 快樂兔B 於 13-07-26 發表
,,,今日交左~

呢間差唔多係成個沙田最貴,,唔知會唔會物有所值呢~~同埋佢地係新校,會唔會比其他學校更加比心機去教學生呢?(無理由做衰個頭掛?)~

學校有無打俾你地話無校車服務呀?

引用:學校有無打俾你地話無校車服務呀?

原帖由 mydoggulu 於 13-07-29 發表
學校有無打俾你地話無校車服務呀?
我地唔使搭校車啊!咁你有冇搵保母車呀?

引用:呢間差唔多係成個沙田最貴,,唔知會唔會物有

原帖由 快樂兔B 於 13-07-27 發表
呢間差唔多係成個沙田最貴,,唔知會唔會物有所值呢~~同埋佢地係新校,會唔會比其他學校更加比心機去教學生呢? ...
其實佢真係拍得住九龍塘!但我由開放日、交錢、拎校服都有帶阿仔去,我感覺我仔幾鍾意果度!interview果日,我仔in完唔肯走,要搵個普通話老師添!希望我仔讀得開心

囝囝依家返緊SUMMER COURSE,其實職員都好好。

話說第一日放學後,我睇返屋企未見囝囝和姐姐,打姐姐手機又找不到她,真係心急到不得了。跟住打去學校問囝囝走咗未,職員話已經走咗,佢順便講返上課情況。收線後佢過一會再打比我問小朋友返家未。其實因為落大雨,姐姐要抱住囝囝行返屋企,所以接唔到電話。搞到職員都緊張埋。

依家已經係3RD WEEK,返學放學都OK,姐姐話佢放學時好開心,會比老師 FLYING KISS同跳下跳下咁行返屋企。

不過9月開學的老師和SUMMER COURSE 唔同,希望都容易適應。

其實真係全區最貴幼稚園 (K1, 2, 3 仲一年比一年貴!),不過我地只有呢個OFFER,如果出去其他區,加反SCHOOL BUS條數都差不多,舟居勞頓小朋友又辛苦 ...

另外,見到幼稚園北角開分校,貼了一張OPEN DAY NOTICE。

學校的教學方法暫時未知啦,,但我由報名到而家,對學校感覺都好好,,唔知係咪學校收費貴,因為請既人手比較多,我覺得間學校真係好有交代,每一個步驟都會好清楚交代,唔會唔清唔楚甘~起碼比我知道下一步,同埋咩時間要做D咩,準備D咩~~如果將來係學校生活入面,學校都可做到甘樣,真係會好好, 學校不斷強調,需要家校互相合作,甘呢點我個人非常同意!
真係好希望仔仔係呢度可以過一個開心又學到野的童年~

我想問下大家有無興趣開個fackbook group 一齊傾下? ?
‹ 上一主題|下一主題