用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 沙田Joyful World心怡天地國際 n班揮揮手
樓主: Joannelinco
go

沙田Joyful World心怡天地國際 n班揮揮手 [複製鏈接]

回復 buu2 的帖子

補充一點,我地係3月INTERVIEW。
學校好像分了幾批INTERVIEW ... 我地都無聽過學校介紹。

回覆:Joannelinco 的帖子

Thank  you for your information.

引用:回復+buu2+的帖子 Joannelinco您INTERVIEW

原帖由 sytam 於 13-05-14 發表
回復 buu2 的帖子

Joannelinco您INTERVIEW時用英文咁好。
我係第一批上年12月in,當時無得揀用咩語言in架,一黎就全英文。introduction都係介紹下學校用咩形式教育之類,我仔全程走黎走去,我掛住追佢機乎無聽到

回覆:sytam 的帖子

謝謝你的分享!
我個仔都唔識普通話,我有教佢。
希望佢明天面試時有D返應啦。

回覆:Joannelinco 的帖子

重想問下係一個家長陪伴or可以2個一齊入內interview?
有冇問題係指定邊個家長回答架?
唔好意思 ,太多問題

引用:重想問下係一個家長陪伴or可以2個一齊入內i

原帖由 buu2 於 13-05-14 發表
重想問下係一個家長陪伴or可以2個一齊入內interview?
有冇問題係指定邊個家長回答架?
唔好意思 ,太多問題 ...
打去問下!因為當日爸爸無去,所以都係我一個帶阿仔入去in咋!我覺得語言唔係一個concern,老師應該預左佢地聽唔明

回復 buu2 的帖子

我和老公一齊陪囝囝 IN。
氣氛輕鬆,不用太緊張。

回復 sytam 的帖子

Thank you for sharing.

呢到d家長都好helpful 呀, 希望小b可以同你地架寶寶做到同學仔啦!

引用:回復+sytam+的帖子 Thank+you+for+sharing

原帖由 buu2 於 13-05-14 發表
回復 sytam 的帖子

Thank you for sharing.
等你好消息
睇完呢幾日某啲幼稚園報道,覺得自己無揀錯啦

收到JOYFUL電話,阿仔可以轉上午班 :)

引用:收到JOYFUL電話,阿仔可以轉上午班+:)

原帖由 sytam 於 13-05-16 發表
收到JOYFUL電話,阿仔可以轉上午班 :)
Me2, 做同學仔啦

YEAH!

回復 Joannelinco 的帖子

前日收到通知仔仔轉咗上午班。

我個仔都係去年12月面試。分三部份進行,當日只有我、媽媽和仔仔去。第一部份是用英語和普通話介紹學校的教學模式,如N班英文教什麼....,主張國際化,如加插不同地區的節日等等。亞B全程坐唔等,我亞媽要係後面跟往佢,我就坐係度聽佢地介紹。當時其他BB都好乖,只有我B咁難攪。
第二部份玩玩具,有個外藉導師攞咗個蘋果、橙等等比BB。BB見到蘋果識講apple,個見到咗橙都係講apple。老師拿書同佢講故仔,但佢無聽,仲撕咗書一角,我都好驚,但該男老師都好隨和。
第三部份問我同我媽,亞B有無現playgroup,平日誰照顧佢。
我諗都應該唔收佢,但最終都收咗,所以面試不用太驚。
我BB係11年7月B,男仔,當時唔係好識講野,現在21個月開始先叫講多咗D詞語。

引用:回復+Joannelinco+的帖子 前日收到通知仔

原帖由 BBQQQ 於 13-05-17 發表

前日收到通知仔仔轉咗上午班。
Yeah! 到時我地相認下

Joannelinco 發表於 13-5-17 21:39
Yeah! 到時我地相認下
我都收到通知啦, 收左阿仔讀AM班. 要12月先返學.
係到多謝咁多位家長之sharing 面試經驗!

引用:Quote:Joannelinco+發表於+13-5-17+21:39+Y

原帖由 buu2 於 13-05-22 發表
我都收到通知啦, 收左阿仔讀AM班. 要12月先返學.
係到多謝咁多位家長之sharing 面試經驗!
...
同學仔

回復 buu2 的帖子

恭喜! 又多一位同學仔

sytam 發表於 13-5-22 18:25
回復 buu2 的帖子

恭喜! 又多一位同學仔
謝謝!想問下知唔知有無校巴到大圍? 如果有的話就唔使姐姐接送. 唔放心姐姐同阿仔返學/放學.

回復 buu2 的帖子

學校的第二封信 (第一封-OFFER及放留位費,第二封-訂校服及交雜費) 有一張介紹校巴路線的資料。我記得有好多路線,甚至由荃灣來都有,不過張資料係屋企。唔知有無其他JOYFUL媽媽知道?如果未有,我可以今晚返屋企睇睇話您知。
‹ 上一主題|下一主題