用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 有無申請2010-11年崇幼家長呀?大家交流下啦! ...
樓主: cherrytam2468
go

有無申請2010-11年崇幼家長呀?大家交流下啦! [複製鏈接]

你地會唔會去open day 呀?

我昨日又打電話去問,都仲未入我地既資料,所以有排等!
Twins 媽咪

原帖由 嗅屎忽 於 09-9-29 19:32 發表

ireneyklo & 大魚頭:
我都係住油塘嫁! 如果有機會大家出嚟做個朋友啦! 我都係bk識到一個位我樓上嘅媽咪, 做咗朋友喇!

hi 各位:
我都係報咗祟幼, 已經收到信10月13日interview喇! 我個仔係0702b, 雖然佢係大b, 顏 ...

hihi 你好, 有機會既話認識下

原帖由 Denisech 於 09-9-30 10:20 發表

我會去啊, 你呢?

原帖由 fc926 於 09-9-30 13:41 發表
我昨日又打電話去問,都仲未入我地既資料,所以有排等!mouth:" />

我到今日都收唔到信, 第一輪面試可能冇我份lu.

我收到信是14/10 pm interview,有時間可以出來見面好主意。
原帖由 嗅屎忽 於 09-9-29 19:32 發表

ireneyklo & 大魚頭:
我都係住油塘嫁! 如果有機會大家出嚟做個朋友啦! 我都係bk識到一個位我樓上嘅媽咪, 做咗朋友喇!

hi 各位:
我都係報咗祟幼, 已經收到信10月13日interview喇! 我個仔係0702b, 雖然佢係大b, 顏 ...

你地好,我囝囝都收到信13/10面試,希望順利因07年好多小朋友出世。

羊媽媽,check pm

原帖由 羊媽媽 於 09-9-30 16:04 發表
你地好,我囝囝都收到信13/10面試,希望順利因07年好多小朋友出世。

ME 2 13/10  K1 A.M.

原帖由 ireneyklo 於 09-9-30 15:46 發表
我收到信是14/10 pm interview,有時間可以出來見面好主意。

原帖由 大頭魚 於 09-9-30 15:15 發表

hihi 你好, 有機會既話認識下

我係全職媽咪嚟嫁! 你哋小朋友有冇返n班呀? 我個仔讀緊麗港城迦南n班呀~ 諗住返吓n班到時interview冇咁怕陌生人吖嘛~

我住油美苑嫁! 你哋呢...?
http://hk.myblog.yahoo.com/annietse0809/
諾諾@娘親

原帖由 Denisech 於 09-9-30 10:20 發表

我就唔多想去,一嚟上年已經去咗,二嚟今年亞仔好痴身,出街又唔肯行成日要抱,但老公話想帶佢去睇吓個環境喎~
http://hk.myblog.yahoo.com/annietse0809/
諾諾@娘親

原帖由 嗅屎忽 於 09-10-1 23:16 發表

我係全職媽咪嚟嫁! 你哋小朋友有冇返n班呀? 我個仔讀緊麗港城迦南n班呀~ 諗住返吓n班到時interview冇咁怕陌生人吖嘛~

我住油美苑嫁! 你哋呢...?

我都係全職媽咪, 住高翔苑, 囡囡11月係將軍決澳比諾返n班, 本來我都想報迦南n班架, 不過插班得番下午班, 所以咪唔揀

hi我都是全職媽媽,我住鯉魚門村,我同爸爸都會去open day,因爸爸想睇吓間學校。我囡囡9月開始有返n班在藍田讀下午班,返n班真的學會獨立,你o地返n班有沒有教書的。

你收到信未呀?
原帖由 大頭魚 於 09-9-30 15:17 發表

我到今日都收唔到信, 第一輪面試可能冇我份lu.

我都收到信, 14/10in
我囝囝有返n班, 我住屯門, 我個仔超鍾意講嘢, 希望佢到時合作啦!

請問你哋係唔係打算夫婦二人出席? 或者帶另一位親戚去, 因為要briefing, 小朋友唔會同你坐定定聽咁耐架喎, 所以要有一位成年人同佢哋出去玩或做其他嘢?

好想去, 但要揾多個人陪, 因為老公一定唔得閒!
同埋嗰日有車去崇真中學參觀, 好想睇埋!

原帖由 ireneyklo 於 09-10-2 15:50 發表
你收到信未呀?

未收到啊, 今日打去學校問, 個職員話仲未入我既資料, 要等到10月尾11月.

原帖由 大頭魚 於 09-10-2 14:16 發表

我都係全職媽咪, 住高翔苑, 囡囡11月係將軍決澳比諾返n班, 本來我都想報迦南n班架, 不過插班得番下午班, 所以咪唔揀

係咪都係宿舍呀? 好似高翔唔係全部拎晒做宿舍嫁啵...係咪嫁??
插班好麻煩嫁! 不過11月出世無法啦!
大家有冇收吓風祟真Interview內容同形式呀? 如果我無記錯,好似話初初掛名牌同一班小朋友玩吓玩具先,會有老師喺側邊觀察,然後會個別見面...唔知有冇記錯呢...?
諾諾@娘親

原帖由 ireneyklo 於 09-10-2 15:48 發表
hi我都是全職媽媽,我住鯉魚門村,我同爸爸都會去open day,因爸爸想睇吓間學校。我囡囡9月開始有返n班在藍田讀下午班,返n班真的學會獨立,你o地返n班有沒有教書的。 ...

鯉魚門村係咪即係巴士總站隔離嗰度呀!? 我住咗哩度都3年幾嚕~ 都仲未分得清邊度打邊度 :loveliness:
其實如果無去過祟真,值得一去嘅! 如果真係好心儀更加要去啦! 上年我去最深刻有兩樣嘢! (一) 我見到有個外籍老師釘脷環 (二) 我問小六生祟真讀書辛唔辛苦,佢哋答唔辛苦,上堂老師成日同佢哋玩遊戲,我覺得從遊戲中學習,可以增加小朋友對學習嘅興趣,事倍功半,所以我幾buy祟真!!
諾諾@娘親

原帖由 joantsang 於 09-10-2 17:54 發表
我都收到信, 14/10in
我囝囝有返n班, 我住屯門, 我個仔超鍾意講嘢, 希望佢到時合作啦!

請問你哋係唔係打算夫婦二人出席? 或者帶另一位親戚去, 因為要briefing, 小朋友唔會同你坐定定聽咁耐架喎, 所以要有一位成年人 ...

住屯門好遠哦~ 第時返學小朋友坐校車要坐好耐喎~~
如果許可嘅話,當然夫婦齊出席最好啦! 真係請唔到假,唯有搵過親戚代去囉...唔係可以點呀?
我個仔又係超鐘意講嘢嫁! 但喺陌生人面對表現好飄忽嫁! 所以好膽心呀~~ 佢多數要靠眼緣囉! 合眼緣嘅話...佢會雞啄唔斷到人哋會覺得佢煩囉~~~
諾諾@娘親
‹ 上一主題|下一主題