用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報pn 或者k係一个燒銀紙既遊戲
樓主: ferrymama
go

報pn 或者k係一个燒銀紙既遊戲 [複製鏈接]

引用:無計,跟本係教育制度問題,大家約同一時間

原帖由 ivypooh 於 13-11-05 發表
無計,跟本係教育制度問題,大家約同一時間有result咪可決擇,小一又係有問題,我絕對唔認同父母舊生有分加 ...
每間學校嘅舊生都對母校有貢獻,又捐錢,又義工,如果無佢哋出力幫助,其他學生邊有得受惠。舊生有分加係應該嘅

香港既教育制度真係好有問題, 我果個係10月B, 我只係想佢學吓群體生活, 唔想佢係屋企做小魔怪, 成日聽到D大B朋友話, 600/600咁比, 雖然我都明, 有得揀當然想揀最好架啦, 人之常情, 但感覺好似曬命, 我都好想有得比呀, 至小叫有學校收先丫....真係好無助, 下年做超大B, 但係都係要同蛇B爭, 龍蛇混雜, 我地都唔見得有優勢架, 而且有D學校網頁都講明, 只係收1-8做PN, 到左下年我地只可以報K1架咋, 如果我地今年真係無學校收, 細B一定要返PG, 返PG又要有大人陪返, 又貴, 時間又小.....唉 (純粹講我自己感受, 不喜勿插)

引用:+本帖最後由+流浪貓+於+13-11-10+11:35+編

原帖由 流浪貓 於 13-11-10 發表

香港既教育制度真係好有問題, 我果個係10月B, 我只係想佢學 ...
出面pg有preschool自己上堂,似n班

引用:+本帖最後由+流浪貓+於+13-11-10+11:35+編

原帖由 流浪貓 於 13-11-10 發表

香港既教育制度真係好有問題, 我果個係10月B, 我只係想佢學 ...
出面pg有preschool自己上堂,似n班

回復 wingyan008 的帖子

where?

回覆:報pn 或者k係一个燒銀紙既遊戲

留第二間嘅,可以通知第一間放返個位出嚟!不過,好多人會諗到開學!

引用:留第二間嘅,可以通知第一間放返個位出嚟!

原帖由 ballg 於 13-11-11 發表
留第二間嘅,可以通知第一間放返個位出嚟!不過,好多人會諗到開學!

...
唉,好少有父母會咁架,俾得留位費,就會拖到最後一刻。更過份嘅都有,我睇報紙話有家長要求延長deadline,俾個小朋友試返幾堂再決定報邊間

引用:Quote:原帖由+ballg+於+13-11-11+發表留第

原帖由 siuangel1 於 13-11-12 發表
唉,好少有父母會咁架,俾得留位費,就會拖到最後一刻。更過份嘅都有,我睇報紙話有家長要求延長deadline, ...
我都聽過,甚至見過,但希望大家盡量諗下其他人,人望高處,但貪心就唔好,有間更好,咪放返間無咁好嘅都好正常!

引用:回復+wingyan008+的帖子 where?

原帖由 happybbpig 於 13-11-11 發表
回復 wingyan008 的帖子

where?
我住荃灣,只知本區joyful english 夠18個月可獨立上堂,我囡返緊,net教,其他如日朗坊,first little step 之類夠两歲可獨立上,其實萬一不幸冇n class offer, 可讀下呢d, 我囡果班一班三至五個,可能仲學到野

‹ 上一主題|下一主題