用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 40網得15分點選好
樓主: tammybaby
go

40網得15分點選好 [複製鏈接]

回覆:40網得15分點選好

聖安德烈15分有冇機會呢?

如果得15分,無得你㨂,只有二線頭的聖紀文或旅小有大D機會。
再次一級可選擇二線深信小學,小班教學,老師有愛心,唔谷,我仔仔今年在讀,真的很不錯的,大人和小朋友都無壓力。

其實我15分都預定陪跑,一心諗吓第一二三志願好過

引用:如果得15分,無得你㨂,只有二線頭的聖紀文

原帖由 yuenedmund 於 14-09-13 發表
如果得15分,無得你㨂,只有二線頭的聖紀文或旅小有大D機會。
再次一級可選擇二線深信小學,小班教學,老師 ...
可唔可以講下學校情況
老師好唔好,功課多唔多?

依據BK討論區家長意見,嘉靈、旅小、聖紀文等次熱學校中,以嘉靈、旅小最為正面,支持度較高,但因沒有深信、善導討論區,難以得知整體情況。上述幾所學校,均屬區內傳統舊校,往往被人忽略,但升中派位並不輸蝕,當中以旅小、嘉靈、善導最為標青。

回覆:anniesiu2001 的帖子

曾幾何時,聖紀文和嘉寧都是區內一線名校

babeBBDoll 發表於 14-9-14 20:30
可唔可以講下學校情況
老師好唔好,功課多唔多?
老師有愛心又好好人,可能小班教學關係,一班25人,每級只有兩班,老師可以多些時間關注每一個小朋友。工課量現時來講每日一至三樣,我小朋友很愉快上學。升中方面大部分派得唔錯,有上智,寶血會,黃X珊之類。
可以留意下佢每年自行25個位都超收一兩個,比起一些二缐學校收生不足,呢方面可作參考。可能學校地方比較細,所以大家唔多留意。

引用:Quote:babeBBDoll+發表於+14-9-14+20:30+可

原帖由 yuenedmund 於 14-09-14 發表
老師有愛心又好好人,可能小班教學關係,一班25人,每級只有兩班,老師可以多些時間關注每一個小朋友。工課 ...
我反而覺得老師有愛心好重要
另外想問白天有咩唔好?

‹ 上一主題|下一主題