用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 基督教中心真的未有人收到信?
樓主: Elau719
go

基督教中心真的未有人收到信? [複製鏈接]

我都未收到...打去又無人聽.....

引用:我都未收到...打去又無人聽.....

原帖由 lammay1210 於 14-02-05 發表
應該下星期一先有人聽

引用:我都未收到...打去又無人聽.....

原帖由 lammay1210 於 14-02-05 發表
just called to school, they advised that some letters are still under processing and ask me to wait until end of this week. wait for a lomg time exactly!

mingemna 發表於 14-2-6 09:32
just called to school, they advised that some letters are still under processing and ask me to wait  ...

THANKS for your information! Hope will receive it today or tomorrow la..  ^^

回覆:基督教中心真的未有人收到信?

今日學校有人聽話下星期尾都未收到先打去問

今日再問竟然話二月尾前未收到先再問喎,其實學校行政有啲問題如果做唔到就唔好話1/30前會通知啦

回覆 Elau719 的帖子

二月尾? 唔係化

引用:回覆+Elau719+的帖子 二月尾?+唔係化

原帖由 Babypooh921 於 14-02-07 發表
回覆 Elau719 的帖子

二月尾? 唔係化
係呀,我已經問個staff 咩唔係一月尾有,她說因為三千幾個申請分批寄出,聽完我暈了

應該係等N班升Kl果D註晒冊先,同埋衣家個個起碼in+幾間,一次發晒信收左個D又唔黎註冊,所以分批,未收信好過收reject.

引用:今日再問竟然話二月尾前未收到先再問喎,其

原帖由 Elau719 於 14-02-07 發表
今日再問竟然話二月尾前未收到先再問喎,其實學校行政有啲問題如果做唔到就唔好話1/30前會通知啦

...
我小朋友in n班,11/1 in完個老師話兩個禮拜內收信。點知有一㧗人一星期就收到信有offer,25號仲註埋冊,我今日連封reject信都收唔到,打去又無人聴,唔知想點

由過年前等到過年後,仲要再等,真係等到無晒心機 三千幾個申請?係咪n + k1呀,佢k1 interview一日攪掂,而且每個小朋友算in得耐,我估最多只有一千人申請,仲要好多人最後唔去。最令人心煩係有家長已收到offer,係咪真係等人唔去註冊先發第二批信?有offer既家長,你哋要幾時註冊咖?

N升K的註冊已於上年10/11月已完成, 應該好多家長都留晒位, 所以如果N班家長未再寫信方棄學位的話, K班學位唔會好多.... 但K又有好多學校又未出成績, 所以喜歡中心的家長請耐心等待!!

咁…即係多數都唔收

回覆 WinnieCatCat 的帖子

好似15/2註

可能等15/2註冊完先有信

仍然無人收到

下星期仲去旅行㖭,都唔知會唔會收到要即註冊㖭

引用:下星期仲去旅行㖭,都唔知會唔會收到要即註

原帖由 Babypooh921 於 14-02-11 發表
下星期仲去旅行㖭,都唔知會唔會收到要即註冊㖭
今日問是月尾前未收到先打去

咁應該要等到15/2第一輪註冊後, 睇下有無位放先下一輪, 不過學校安排真係好差, 一係就講清楚啦, 係咁等等等等! interview個張紙寫話16/1前待到而家都仲未有消息

引用:咁應該要等到15/2第一輪註冊後,+睇下有無位

原帖由 tenko 於 14-02-11 發表
咁應該要等到15/2第一輪註冊後, 睇下有無位放先下一輪, 不過學校安排真係好差, 一係就講清楚啦, 係咁等等等 ...
對呀,明明說是30/1前而家又話要2月足足遲了一個月

‹ 上一主題|下一主題