用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 Banding 與大抽獎關係
樓主: anixon
go

Banding 與大抽獎關係 [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+lovebb2+於+14-01-25+發表其

原帖由 littleflowers 於 14-01-25 發表
唔知,因為呢個係教育局嘅驚天大秘密,唔可以公開
唉!咁都得,真衰。

引用:這會不會是因為band2仔所屬的校網b1學位供

原帖由 rosewong 於 14-01-25 發表
這會不會是因為band2仔所屬的校網b1學位供應多於需求,而band2仔的隨機冧把亦較前,幸運地派升去band1學校 ...
真正band1考生唔會抽唔到band2而跌落band3學校,因為中學冇banding,多band1生入嘅叫band1中學,多band2入嘅叫band2中學. Band1生抽完先到band2,所以band1生唔會入咗間band3, 除非佢填咗間學校係連band2生都唔會揀,主要收band3. 呢個可能比人誤導間學校係band1/2, 亦可能係填表時填錯code,或者edb入錯(唔知有冇可能).

另一個可能係嗰個考生根本係band2, 當自己band1生咁填就一定衰,尤其是邊緣人.

至於band2生抽入band1, 沙田上年明顯被band1生攻陷,band2生抽入band1機會微,所以好大機會個band2生其實係band1. 另一個可能係聖羅撒小學band2生,抽到聯繫位.

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+lovebb2+於+14-01-25+發表其

原帖由 littleflowers 於 14-01-25 發表
唔知,因為呢個係教育局嘅驚天大秘密,唔可以公開
咪就係lor:band one尾band two頭,喂,咁即係one定two姐,好易出事架

引用:Quote:原帖由+littleflowers+於+14-01-25+

原帖由 Charlotte_mom 於 14-01-25 發表
咪就係lor:band one尾band two頭,喂,咁即係one定two姐,好易出事架
只可以估估吓

anixon 發表於 14-1-21 09:06
我想問大抽獎時, 是否 : Band 1生去 Band 1 pool 抽;Band 2生去 Band 2 pool 抽;
Band 3生去 Band 3 pool  ...

http://www.schooland.hk/post/sspa02

有否看過此網?應幾詳細了

回覆:cc_2012 的帖子

Thanks for info. i m studying now.

‹ 上一主題|下一主題