用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 有無申請2010-11年崇幼家長呀?大家交流下啦! ...
樓主: cherrytam2468
go

有無申請2010-11年崇幼家長呀?大家交流下啦! [複製鏈接]

我個囡都係細女0709, 講野都唔係好叻, 出街仲衰, 又怕羞, 見到其他人唔敢出聲, 至於圖形顏色, 都仲未分得清, 到時interview, 真係要睇佢好唔好彩喇
open day好似係10月10日(另一個forum睇到), 最好打電話去學校問清楚.

原帖由 大頭魚 於 09-8-27 12:48 發表
我個囡都係細女0709, 講野都唔係好叻, 出街仲衰, 又怕羞, 見到其他人唔敢出聲, 至於圖形顏色, 都仲未分得清, 到時interview, 真係要睇佢好唔好彩喇
open day好似係10月10日(另一個forum睇到), 最好打電話去學 ...

你個女係0709都唔算好細啫, 我個女係11月尾呀, 仲細過你個囡兩個月, 我個囡咪又係咁怕羞, 同係屋企完全兩個樣.

原帖由 Denisech 於 2009-8-27 02:38 PM 發表

你個女係0709都唔算好細啫, 我個女係11月尾呀, 仲細過你個囡兩個月, 我個囡咪又係咁怕羞, 同係屋企完全兩個樣.

我隻豬女係0911,11月中,係屋企就百厭,係街就怕醜,叫佢入圖形,佢就同我打開個蓋入番份去!
18個月去健康院,姑娘叫佢疊高d積木,佢唔睬人,仲掃晒d積木落地,2歲時又要帶佢返去再見姑娘!唉

你地係唔係全職媽咪黎架? 我要返工,所以都唔知點教隻豬肉

原帖由 cherrytam2468 於 09-8-28 11:52 發表

我隻豬女係0911,11月中,係屋企就百厭,係街就怕醜,叫佢入圖形,佢就同我打開個蓋入番份去!:igiveup:
18個月去健康院,姑娘叫佢疊高d積木,佢唔睬人,仲掃晒d積木落地,2歲時又要帶佢返去再見姑娘!唉:L

你地係唔係全職 ...

我個囡因為講嘢唔得, 所以都要2歲返健康院.
我無做野半年, 而家係我同工人一齊揍, 我仲諗緊好唔好轉做全職媽咪or搵工.

我係全職媽咪, 所以放左好多時間同耐性, 當了解左囡囡既性格之後, 先知道用咩方法去教比較容易:sigh:
以前我個囡玩入圖形都係咁架, 我都係捉住佢隻手一齊入, 都玩左好多次先識:badfeel:

想問你哋喺邊攞表架?
仲有無得攞申請表?
最遲幾時交,...thz!

just download from school website.
原帖由 ckyoki 於 09-8-29 00:14 發表
想問你哋喺邊攞表架?
仲有無得攞申請表?

學校都未interview,唔會咁快截止掛

原帖由 大頭魚 於 09-8-28 14:49 發表
我係全職媽咪, 所以放左好多時間同耐性, 當了解左囡囡既性格之後, 先知道用咩方法去教比較容易
以前我個囡玩入圖形都係咁架, 我都係捉住佢隻手一齊入, 都玩左好多次先識 ...

我都是住油塘,我報了IKG pm ,希望可以考到就好,就唔需要再煩了。哈哈

原帖由 ckyoki 於 09-8-29 00:14 發表
想問你哋喺邊攞表架?
仲有無得攞申請表?

上年的確係冇明確的deadline,但佢地會見咁上下就唔收form...冇話會收幾多form的...
我上年去交果日,正正係ik停收form果日的第二日,我上午親身去交..都報唔到ik...連am class都報唔到..結果只可以報到pm主流

所以要報就唔好太遲報啦!
[http://www.snugglepie.com]

請問你地D小朋友有無讀學前班呀?
我怕亞B容易生病,所以無打算讀學前班!

我個囡11月會入讀學前班, 雖然好容易病, 但係我想佢學下同其他小朋友分享, 相處, 唔好咁怕羞, 最主要既係想佢面試幼稚園既時候, 冇咁驚d老師, 唔好十問九唔應就得喇.

我無俾囡囡讀學前班呀, 但就有返playgroup, 以前一星期一堂, 而家俾佢返多D, 一星期四堂, 希望對幼稚園interview有幫助啦.

我都有給囡囡上學前班(pm),是想去in幼稚園無咁怕人。之前有上Playgroup一星期兩堂。

我無俾個囡囡讀playgroup呀!不過好彩屋企多人,個女唔會太怕陌生人!
我有時係屋企俾佢聽歌,聽故事囉!

回覆 1# cherrytam2468 的文章

回覆 1# cherrytam2468 的文章

原帖由 kcheng1328 於 09-9-4 01:27 發表
大家除了申請崇幼,  仲有無申請其他學校?

暫時都係報左呢間, 同埋籃田靈糧堂, 其他的都未開始申請

我都只係報咗崇真咋, 其他都仲未開始報名.

我諗係崇幼咁早報名,其他我問個d都要9月尾,10月中呀!
‹ 上一主題|下一主題