用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 問:優才出offer未?有幾多人已經交左功課? ...
樓主: Cavebaby
go

問:優才出offer未?有幾多人已經交左功課?   [複製鏈接]

引用:收到信2nd+in...想知其實仲會俾offer+嗎?

原帖由 chungmanchung20 於 14-11-29 發表
收到信2nd in...想知其實仲會俾offer 嗎?第一輪已經收哂99個嗎?
應該收晒

回覆:問:優才出offer未?有幾多人已經交左功課?

我諗都仲有機會,以往應該好多人最後放棄,學校先會有咁嘅安排。

今日收到2nd in小朋友信 13dec面試。

唔知今次有幾多人?係咪可以見晒先前1st wait嘅小朋友呢?

引用:今日收到2nd+in小朋友信+13dec面試。 +

原帖由 fingerbb 於 14-11-29 發表
今日收到2nd in小朋友信 13dec面試。
收到信,不過唔會去in,已厭倦這間學校的收生遊戲

引用:唔知今次有幾多人?係咪可以見晒先前1st+wa

原帖由 niclicma 於 14-11-29 發表
唔知今次有幾多人?係咪可以見晒先前1st wait嘅小朋友呢?
話仲有一批出年!但聽講第一批已收滿人,呢批算後補,機會真好微

回覆:Aiyoyo 的帖子

請問3rd in問乜野?要見家長嗎?雖然有offer 機會不大,也希望小朋友認真做。謝謝指教

請教: 家長功課,係咪由上第一堂到第三堂都係得一份功課 ?
(因為我第三堂先上, 暫時一份閱讀報告)

引用:請教:+家長功課,係咪由上第一堂到第三堂

原帖由 umama 於 14-12-08 發表
請教: 家長功課,係咪由上第一堂到第三堂都係得一份功課 ?
(因為我第三堂先上, 暫時一份閱讀報告) ...
係,暫時得一份。下年約3月又一要做一份。

佢份閱讀報告書名好多書都已停或無出, 問左好多書局都無得賣, 英文書又睇唔明, 最係我都選左李教授的書寫報告, 大家又簡左哪本書做閱讀報告呢?

Lsfjoey 發表於 14-12-11 14:11
佢份閱讀報告書名好多書都已停或無出, 問左好多書局都無得賣, 英文書又睇唔明, 最係我都選左李教授的書寫報 ...

我之前都是在圖書館借回來的,應該書局多數都冇,試試圖書館借都好方便°

Lsfjoey 發表於 14-12-11 14:11
佢份閱讀報告書名好多書都已停或無出, 問左好多書局都無得賣, 英文書又睇唔明, 最係我都選左李教授的書寫報 ...
https://webcat.hkpl.gov.hk/?theme=WEB&locale=zh_TW
打你想借的書名睇下有冇!

可以選擇書單以外的書,只要跟主題有關就可以

但我問過学校可否自選有關書籍时,她們說一定要在這張list選書,所以我最後都用左李教授的書

想問吓3rd interview 會唔會見家長同問家長野?

引用:想問吓3rd+interview+會唔會見家長同問家長

原帖由 robotcop 於 14-12-12 發表
想問吓3rd interview 會唔會見家長同問家長野?
上次冇,今次唔肯定。

我估我呢批係上次衰喺家長度果批。 學校問乜都唔識。 我怕今次又問.....

Lsfjoey 發表於 14-12-11 19:18
但我問過学校可否自選有關書籍时,她們說一定要在這張list選書,所以我最後都用左李教授的書 ...
佢guideline 話明可以自選其他書的。我自選,passed.

有沒有明天3rd in?

引用:有沒有明天3rd+in? +

原帖由 sasahunghung 於 14-12-13 發表
有沒有明天3rd in?
我哋係

‹ 上一主題|下一主題