用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油麻地天主教小學(海弘道)交流區
樓主: mercury16
go

油麻地天主教小學(海弘道)交流區 [複製鏈接]

Re: 油麻地天主教小學(海弘道)交流區

Ekiip,

sorry!我哋都交咗.

fyhui,

你唔好咁客氣啦!互相幫助 ma,有乜唔明即管問啦!
del

what time u and other mothers usually online?

God bless you!

Hello,

有關萬聖節小型嘉年華,請問唔出席20日嘅briefing得唔得, 因不想再請多一日假期。

我好祈待嘉年華日, 因返了小學, 學校親子活動也小了很多。 以前幼稚園我有做pta委員,真的非常enjoy。

HI, Bellita媽咪:

20日嘅briefing?? 唔係好明呀??

fyhui,

應該係報左做26/10 的義工家長要於20日回校開會.

Bellita媽咪 :

我就冇定時間上網, 有時間先上.

keikeipig

Bellita媽咪,

應該沒有問題, 你只要通知唐太(電話在通告上)你會參加26/10義工, 佢會通知你詳情.

我都係為咗要briefing唔參加義工.
del

係咪都報咗名先!
你小朋友讀??班

我阿女B班,我冇報到.

Bellita媽咪 寫道:
係咪都報咗名先!
你小朋友讀??班
del

歡迎各位新油天家長,
以下係各位名單:
meyonw-J2C-仔仔
fyhui -J1B-女
mercury-J1B-女
ekiip姪女 -J1C -女
bellita媽咪 -J1C -女
emmy 媽-J1D-女
keikeipig- J1D-仔仔
ekiip -J1E -仔仔
del

各位家長,

今日到學校開萬聖節義工的會議, 初步知道有看電影, 攤位遊戲, 歷奇(鬼屋), 最鬼馬選舉(每班)等等. 而義工分別負責秩序, 化妝, 及以上各行工作, 詳細要等星期二在網上有通告, 或會貼於小食部旁(請留意). 我覺得同小朋友一起分享這節日幾有趣.

Meyonw,

請問知唔知化妝是否會幫每個小朋友化定自己要同佢化?

Just know some parents have not attended to the briefing.  So next time enroll first.

you and your child can make-up at home first or can make-up at the booth in school.

Should we also take some candies along?

keikeipig,

當日可以扮鬼扮馬和自己化妝, 又可在校內有家長義工幫你化, (自願參加), 如不愛扮鬼, 亦可穿著運動服, 學校及家教會有糖果派. 你想自己準備亦可. :

meyonw,

阿囡話miss講可以著公主裙(緍紗裙),阿囡要扮公主,其實得唔得架?你上年有冇見學生扮公主,請報料!thanks

各位mama:

你哋仔仔囡囡扮D乜人物呀!
del

扮什麼也沒有問題, 至緊要小朋友開心, 那日是學校特別安排的遊戲日, 所以不用擔心, 任何造型也沒有問題。 好像家長義工也有造型選舉......but not quite sure.

我囡囡(1C)會份小魔鬼呢!   

知否下星期的評估及默書安排?

又要開始努力啦!!!!

Bellita,

1/11(wed)甲評中文高效識字(1-14)課,第五課除外,英文未有.
del

Bellita, Mercury,

31/10 黙英文 :
1) Phonics : m, n
2) 背黙 : How old are you?
              I am six years old.
              We laugh together.
3) BK 1A P.28,29,34

1/11 甲評中文高效識字(1-14)課,第五課除外

3/11 英文評估 BK Unit 2, 3

下個星期好忙. 放4日半假, 大家要努力呀! 呢幾日又要變癲婆啦!

keikeipig

‹ 上一主題|下一主題