用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 根德園call緊waiting, 想入嘅mama留意電話, 加油! ...
樓主: beanslau
go

根德園call緊waiting, 想入嘅mama留意電話, 加油!   [複製鏈接]

引用:根德園啱啱call+左我,好開心😆

原帖由 janiceau88 於 16-05-21 發表
根德園啱啱call 左我,好開心😆😆
恭喜哂,請問幾時注冊及有沒有比所謂大定的時間?

回覆 janiceau88 的帖子

請問你有寫求位信嘛?幾多封啊?

回覆:mababyba 的帖子

28/5 前交齊文件

引用:回覆+janiceau88+的帖子 請問你有寫求位信

原帖由 JerryW 於 16-05-21 發表

請問你有寫求位信嘛?幾多封啊?
有寫,4-5 封

我已經寫左三封.... 有冇貼士俾我?寫咩內容有用?

引用:回覆+janiceau88+的帖子 我已經寫左三封..

我已經寫左三封.... 有冇貼士俾我?寫咩內容有用?
要自己寫,吾好抄人。

Same here.寫左2封

我係自己寫架再寫第四封仲可以點寫 ?

>0<"

引用:回覆+janiceau88+的帖子 我係自己寫架…+

我係自己寫架… 再寫第四封仲可以點寫 ?>0
我第一二封英文,之後又試寫中文。就係咁咋

我放棄了了根德園的学位。

引用:根德園啱啱call+左我,好開心😆

根德園啱啱call 左我,好開心&#128518;&#128518;
你都好未到6月已等到……恭喜曬!
我三年前7月8先收call...……第二間校服書簿雜費咩都買曬……不過友校好好,書簿雜費全數退回,校服我八折網上出讓,只係冇左註冊費同小小校服錢……
今年小女告別kv升小一了……c妹/弟加油!

回覆 jesswu 的帖子

我想問你女兒上學開心嗎?會好大壓力嗎?

引用:Quote:原帖由+janiceau88+於+16-05-21+發表

原帖由 jesswu 於 16-05-21 發表
你都好未到6月已等到……恭喜曬!
我三年前7月8先收call...……第二間校服書簿雜費咩都買曬……不過 ...
Tks, 爬文見到你比好多意見我地,多謝曬。希望你女升小一&#140525;讀得開心。

引用:回覆+jesswu+的帖子 我想問你女兒上學開心

原帖由 02413124 於 16-05-21 發表

我想問你女兒上學開心嗎?會好大壓力嗎?
完全冇……我講真
因為我要求唔高,我冇跟佢d野都有中上或績,中上成績冇問題……只要老師冇表示有問題便ok.
如果家長見佢下下得80分,chur佢要100分,咁咪有壓力lor...
老師唔chur家長唔chur,佢靠日常學習有中上成績,就冇壓力喇……

引用:Quote:原帖由+jesswu+於+16-05-21+發表你都

Tks, 爬文見到你比好多意見我地,多謝曬。希望你女升小一&#140525;讀得開心。

...
謝謝!祝你kv旅途愉快……三年來我旅途非常愉快,因為完全放手佢都學好多野返來……
舒服左三年,睇黎上小學我要跟緊一些了

Thx  因聽過過小朋友追唔上,老師會chur 家長,老師有愛心,會好惡嗎?謝謝

引用:回覆+jesswu+的帖子 Thx++因聽過過小朋友

Thx  因聽過過小朋友追唔上,老師會chur 家長,老師有愛心,會好惡嗎?謝謝 ...
Kv的老師是嚴,但絕不是惡,嚴是令小朋友有心悅誠服有敬畏之意,惡是只有恐懼怯畏……
Kv老師可說是嚴慈並重,是為小朋友著想的……
好似我女,性格中意慢條斯理,近日見班主任薄責她又顯擔憂,搖頭嘆息謂:呢個女……第時上小學點算?
講真,過多個幾月學生畢業都唔再關佢地事,可且佢地真心對小朋友

引用:回覆+jesswu+的帖子 Thx++因聽過過小朋友

Thx  因聽過過小朋友追唔上,老師會chur 家長,老師有愛心,會好惡嗎?謝謝 ...
我三年以來冇比老師chur過,我女有輪每星期的測驗數學十題錯7題,中文默書十個字錯五個,仲要連續好多次都係咁……我自己都慄,主動問老師有冇問題,老師只話同佢跟一跟,冇問題嘅咁細個考試緊會失準……
遭老師chur的情況鮮有聽聞,kv 600個學生一級,個別情況有都唔奇……而且有可能係一個半個case廣為流傳,造成錯覺……真正接觸有根據的,三年來我冇遇過。況且,如果小朋友真係跟唔到去到要老師chur的地步,或者說明學校並不適合他。不過以我所見,冇乜……

謝謝你,因我女坐唔定,同唔係乖個隻,我好驚xd

另想問k幾開始默書寫字?平日有參觀,有大肌肉活動及旅行嗎?謝謝。
‹ 上一主題|下一主題