用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 兒x無限
go

兒x無限 [複製鏈接]

2    0    0    0

醒目開學勳章

溫馨提示:

我們建議有關會員直接向有關機構反影意見。再一次提醒會員,由於文責自負,在投訴文章中,建議先遮人物或學校之局部名稱,亦請盡量留意用詞,免生誤會及負上不必要的責任。

版主 iantsang

醒目開學勳章

醒目開學勳章

明白你的好意,但建議你用"編輯"功能修改原文,如需協助,請譲我知道。

謝謝合作!

我信你如果「兒x無限」= Infinxxx。

原帖由 trendydaddy 於 11-10-3 10:34 發表
此帖功用如「警訊」,警惕大家勿再受騙。

家長班千萬不可以亂上,我太太之前就錯誤地選擇了參加「兒x無限」的家長班。

之前已聽朋友講過「兒x無限」的劉詠x言辭誇張,但猜不到竟然可以如此大話連篇,誤導一眾有心的家長。
...

原帖由 trendydaddy 於 11-10-3 12:36 發表
多謝版主的提醒

唔好意思,我指的「思想毒害一眾有心的家長」,係由於佢既家長班內容有好多係錯既concept (當然其中都包括好多誇張的大話),當然都有正確既資料,否則又點會有好多家長都將佢錯既野信以為真呢。魔鬼總在細節 ...

我想知會點答。我上左1日家長班,但無讀bb班。

醒目開學勳章

如果冇人玩緊滑梯, 我會由得佢咁玩; 如果有人玩緊, 我就會叫佢讓人sir落黎先.
佢試過反轉身pa係度滑落黎添, 跟住好開心不停玩左好多次. 我覺得小朋友梗係好奇架啦, 影響唔到人既話有咩問題呢?
咁果個女士又點答呢? 好想知呀!

其實樓主你都真係幾火.

我以前都有打算去讀佢地的班,但覺得太貴嘞,自己看書同埋上網找了一堆資料,暫時覺得好似冇乜損失.

醒目開學勳章 貢獻勳章

作為聽眾,我去聽講座,只會聽我想聽嘅嘢,記底對我有意義嘅嘢,唔會100%信,亦唔會100%做到
我認同樓主:如果講者只為搞笑而講d失實嘅嘢,咁的確好有問題
但在我,佢嘅問題影響唔到我上呢個家長班嘅本意,佢的確生動咁講咗咩係蒙,同埋日常生活可以點做。其實網絡上,或者書本上都會有好多資源可以參考,上去聽嘅人,好多係懶睇書,又或者想有個人立體化/生活化d咁講,佢只係推廣蒙嘅人,sales講嘢要有人聽,自然要加鹽加醋..

bulo  agree  發表於 12-2-9 10:22
恐龍家

我認同樓主所講呀!

其實好多聽眾 (劉女士話佢係老師 ,and 你地所有黎聽既家長都係佢既學生 ) 都話唔太buy佢,因為佢講野太乖張,好誇

最弊係佢歪曲左好多蒙氏的理論 (如果明白蒙氏教學法係咩既人就會明我講乜),佢話人地係學商,其實佢自己已經係

劉女士都知bk好多人插佢,於是佢成日叫人地唔好上bk,劉在seminar到大大聲咁話bk果兩公婆(即係創辦人):「以前係旺角賣bb車仔之嘛,識咩教育丫!咁既人寫既網你地都睇?係咪咁低層次呀?」唔知佢係咪又係到抵毀人地,真係好聽唔入耳

辦教育既人,點可以咁?我知仲有家長會送小朋友去返幼稚園.....

小心揀學校呀!

Aiya...  等我仲諗住去報名!
‹ 上一主題|下一主題