用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 手機慢速plan
go

手機慢速plan   [複製鏈接]

小朋友升中,需要數據用WhatsApp,九巴apps,但想減少他打機,請問各位,有無D可上網的慢速plan令他減少打機意慾?
   6    0    0    0

冇用,返屋企有wifi,你唔比佢地上網,暴動都似
阿大 and 阿細,爸爸媽媽永遠愛您們!

Tks sharing

ceresves 發表於 19-9-27 12:09
想請教如果要用數據上視像課,每次一小時,一星期兩至三課,2GB a month夠用嗎?
...
視像課的用量我就不太知道了,平時如果和別人視頻一小時,我覺得2GB一個月8節課左右是不夠的,你可以試下看下視頻一小時的用量大概是多少先。

octbrenda 發表於 19-9-23 20:34
想問可不可以check到還有幾多數據
可以在手机上看到用了多少数据,就可以知道自己剩余多少啦

butterflylili 發表於 19-9-22 18:25
今天買了鴨聊佳的卡,一年30G+2000分鐘電話通話,額外贈送6GB社交聊天數據。只要不打機,每月2GB夠用啦!挺 ...
想請教如果要用數據上視像課,每次一小時,一星期兩至三課,2GB a month夠用嗎?

butterflylili 發表於 19-9-22 18:25
今天買了鴨聊佳的卡,一年30G+2000分鐘電話通話,額外贈送6GB社交聊天數據。只要不打機,每月2GB夠用啦!挺 ...

想問可不可以check到還有幾多數據

今天買了鴨聊佳的卡,一年30G+2000分鐘電話通話,額外贈送6GB社交聊天數據。只要不打機,每月2GB夠用啦!挺好的,可以給孩子自己學會控制用流量。

https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/2387458/

呢張$28/mth, 500mb data, 一card兩號

MrBeast 發表於 19-8-26 06:17
原來3有張係可以的 (只收call n sms)

https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/2314501/3HK%20%E8%90%A ...
Ps 大6號馬要19$/月

asweetmom 發表於 19-8-26 10:37
已經是中學生,難道用完數據不會自己增值嗎,還有那麼笨的小孩嗎?
古語云:0生敗家兒莫生蠢頓兒

IloveJJ 發表於 19-8-26 11:15
謝謝,其實呢啲卡係咪到期就無用?定到期再增值就可以?
到期後原價增值就可以用多一年。

asweetmom 發表於 19-8-26 10:37
已經是中學生,難道用完數據不會自己增值嗎,還有那麼笨的小孩嗎?

去7買data card~~~

唔擔心佢精靈,唔識變或許更需要擔心~~~

回覆樓主:

IloveJJ 發表於 19-8-26 10:09
呢張話有效期只到2019年12月31日?
現在買,應該係2020年既12月31日。

王家爸爸 發表於 19-8-26 00:55
無大陸號碼,只係可以喺大陸上到網。

原來3有張係可以的 (只收call n sms)

https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/2314501/3HK%20%E8%90%AC%E8%83%BD%E5%B9%B4%E5%8D%A1%E6%94%AF%E6%8F%B4%E4%B8%80%E5%8D%A1%E5%85%A9%E8%99%9F%EF%BC%81%E5%9C%8B%E5%85%A7%E5%89%AF%E8%99%9F%E7%94%B3%E8%AB%8B%E8%A9%B3%E6%83%85%E7%9D%87%E7%9C%9F%EF%BC%81

王家爸爸    發表於 19-8-26 10:33

MrBeast 發表於 19-8-20 20:56
請問呢張 3 card 是否可以申請大6電話號碼收sms和call?
無大陸號碼,只係可以喺大陸上到網。
‹ 上一主題|下一主題