用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日in完學之園
go

今日in完學之園   [複製鏈接]

第一part阿女幾好,但第二part個老師唔係好友善,就咁比本書阿女,咩都無講,咁我咪同阿女睇書囉,睇完就叫我地睇完去排隊。我地排隊嗰陣見到其他小朋友in既老師都好nice,會引導小朋友講故事,今次都係陪跑多喇
   6    0    0    0

Interview 都係講運氣,咁啱自己或考官唔在狀態就無緣,只要知自己盡左力就可以

回覆樓主:

LH每間K都係得3x位,使乜要打手

Sumika_san 發表於 17-11-15 19:21
你唔係唔出奇呀,新開account淨係回應呢一個post,會唔會係打手呀?

你諗多咗啦!

企鵝丫丫 發表於 17-11-15 19:15
我都唔係LH用家

你唔係唔出奇呀,新開account淨係回應呢一個post,會唔會係打手呀?

Sumika_san 發表於 17-11-15 19:07
咁得閒check我d feedback,不如check清楚d先,我由始至終冇話考過LH,亦冇complain個面試模式或教師態度! ...

我都唔係LH用家

企鵝丫丫 發表於 17-11-15 18:31
最重係你自己明白,LH 同宣幼都係極差勁學校,有offer都千其唔好要,要型到底
...

咁得閒check我d feedback,不如check清楚d先,我由始至終冇話考過LH,亦冇complain個面試模式或教師態度!我真心頂唔順你哋呢幾個自以為是的家長/fans,又罷道,就係因為有你地,影響曬d人對你哋班die hard fans感覺。分享下interview時感覺都唔得,分享自己感覺有問題嗎?一定要給LH 100分嗎?

Sumika_san 發表於 17-11-15 17:19
多謝明白事理

最重係你自己明白,LH 同宣幼都係極差勁學校,有offer都千其唔好要,要型到底

DengCK 發表於 17-11-15 18:03

既然你in N時都不滿,點解又要in埋K?

szeti 發表於 17-11-15 10:37
同意, 果然搵番同聲同氣既類別入校, 家校關係唔駛打都非常鞏固.

大家上討論區講學校講面試, 唔好呻下,  ...

既然你in N時都不滿,點解又要in埋K?

利申:想當年我in某名幼後,就係發現唔鍾意,之後今年可再報我都唔報。

口裡說不,身體卻很誠實

Grape_Chan 發表於 17-11-15 17:17
用家又好, 唔係用家又好, 好評又好, 劣評又好,既然無分對錯, 就唔好再單單打打, 重重覆覆了。
至於係唔係 ...

多謝明白事理

用家又好, 唔係用家又好, 好評又好, 劣評又好,既然無分對錯, 就唔好再單單打打, 重重覆覆了。
至於係唔係好學校,就真係要讀過先知夾唔夾了

pollywcw 發表於 17-11-15 15:15
我都覺得好奇怪,點解D人咁鍾意LOOP住數, 幇間學校解釋下, 就叫做DIE HARD FAN.
其實我都讀左一年跌船, 公 ...

分享interview時的負面感受,冇分對錯,亦唔需要有offer或是讀過先可以分享㗎?成班人咁奇怪... 個topic係講LH interview,又唔係用家經驗分享(emoji),大家唔洗咁緊張,LH係’好’學校,大家經過interview後,一定明的。

我都覺得好奇怪,點解D人咁鍾意LOOP住數, 幇間學校解釋下, 就叫做DIE HARD FAN.
其實我都讀左一年跌船, 公道D唔想其他人誤會一間好學校.
有D人冇讀過就係到LOOP住數同鬧, INTERVIEW一次好似已經睇清哂所有野, 認定哂人地成班家長係某類人.
當然有言論自由, 但有D人為鬧而鬧, 好無謂.

企鵝丫丫 發表於 17-11-15 13:28
純粹路過 ,其實人哋只係講下LH唔係一間咁差嘅學校啫, 講明呢一個係配對遊戲, 啱理念而又有offer嘅咪諗下 ...

回覆樓主:

純粹路過 ,其實人哋只係講下LH唔係一間咁差嘅學校啫, 講明呢一個係配對遊戲, 啱理念而又有offer嘅咪諗下讀唔讀囉,唔使係咁loop住數囉

szeti 發表於 17-11-15 10:37
同意, 果然搵番同聲同氣既類別入校, 家校關係唔駛打都非常鞏固.

大家上討論區講學校講面試, 唔好呻下,  ...
咁大家真係要搵返間有同聲同氣0既家長0既學校先好去讀唔係幾年時間流流長, 唔0岩傾好辛苦

ylylylyl 發表於 17-11-15 08:34
咁咪係。爬舊文人地九龍塘名幼SC,KV,KM等家長都唔會跳出來sell 話自己學術強happy school ....LH 家長真 ...

大家上討論區講學校講面試, 唔好呻下, 好就讚下, 俾多啲參考家長, 九龍塘或半山名幼家長都唔會咁, 間間閒閒哋多佢幾倍歷史, 呢啲低調及氣量, 名幼唔係自己話係就係.   

講真, 經過N班及現在一半K班面試, 呢間係數一數二我出嚟數佢.

AlizIp 發表於 17-11-15 09:31
我in嗰時,老師俾咗本書我仔,話媽咪可以同佢一齊睇,咁我咪開始引導佢講嘢囉,點知睇第二頁開始,老師就 ...

Same here.

tammtamm 發表於 17-11-14 22:51
回覆 chicken9 的帖子

但個老師望都無望過我,只係直接比本書我小朋友,睇住佢睇書問野,我根本插不上嘴, ...

我in嗰時,老師俾咗本書我仔,話媽咪可以同佢一齊睇,咁我咪開始引導佢講嘢囉,點知睇第二頁開始,老師就自己講返,拎返主導然後問嘢,係咪嫌我講得太慢
‹ 上一主題|下一主題