用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問IN啫蘇浙的大家,蘇浙係唔係你地的首選呢?? ...
go

請問IN啫蘇浙的大家,蘇浙係唔係你地的首選呢?? [複製鏈接]

我同老婆都好鍾意呢間學校, 如果蘇浙收的話其他的OFFER都唔會考慮LU 唔知大家的想法係點呢??
   0    0    0    0

見好多家長都心儀蘇浙,想問下其實有咩好?同埋N有無分國際或本地?
同埋想問下KCIS畢業生係米都升讀國際學校,唔會入番傳統學校?

大家子女如有幸被取錄, 不如發起自組褓姆車? 可行嗎?

大家子女如果有幸被蘇淅取錄, 不如發起自組褓姆車? 現有的褓姆車公司雖然說了新學年不做 N1學童, 但是否可以嘗試其他褓姆車公司?

咁我記錯咗...但我記得張direct debit form 係要寫$4000喎,不過屋企財務唔係我負責,所以我都唔sure

Mr. Jose, you are wrong, the tuition fee for KCS PN is $2900 x 10.

My girl is studying there now.

$4000 x 10 期 = $40,000 喎

回復 42# josechan 的帖子

你意思係 今年 KCS N 學費 係 四 千?

回復 40# MBK 的帖子

Agree... please count me in. :lover:

回復 44# kwanc9hoho 的帖子

hi

follow this page

http://www.kcis.edu.hk/About/admissionkg.htm

想問吓KCIS點apply??
我係佢個homepage揾唔到

原帖由 josechan 於 11-12-12 10:08 發表
我冇記錯就係$4000 x 10 期

Thank you so much!

我冇記錯就係$4000 x 10 期

josechan:  may I know how much school fee for KCS N class?  Thanks!

原帖由 yantabo 於 11-12-10 02:40 發表
如果大家有機會入讀嘅,不如一齊寫信要求學校恢復N班校車!因為搭學校校車係最安全架,車較新&大,有安全帶。返學有老師&保姆,放學雖只有保姆,但司機叔叔會幫手。而且只有學校校車才可駛入校園,一落車就係雨操場,行一小段路就到 ...

支持呀!如果收的同學想搭校車就一人一信感動學校!

今年有case 係排7x , non-priority group, 有得IN 但得番PM 班, 冇得揀
我如果唔係N student priority, 我係排10x 既! 計落應該咩機都冇, 但係依家有得 in 先兼任揀上,下晝, 所以如果target KCIS, 又冇sibling, fast track 就係要"對"佢入 KCS N班!

我上年問過kcis佢話如果讀緊kcs或有兄姊讀緊係惠先處理。我上年排定kcis. Waiting 7x 一定冇份,所以如果入到kcs轉去機會大好多

咁KCS 既 K academic 上都好strong既, 不過傳統教法 is not my cup of tea 而已

回覆 32# josechan 的文章

唔該哂!噤即係如果今年入唔到國際班都幾頭痕...

回復 31# 楠爸爸 的帖子

係呀...老婆而家都費事理我啦!由我自己緊張飽佢喎!
‹ 上一主題|下一主題