用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園 vs 民生,很難取捨,想聽下各位意見 ...
樓主: josephine1979
go

學之園 vs 民生,很難取捨,想聽下各位意見 [複製鏈接]

引用:仲有有一樣好窩心既就係佢學校會影好多相俾

原帖由 fredachowct 於 16-01-08 發表
仲有有一樣好窩心既就係佢學校會影好多相俾我地,我地家長入網頁dowload到手軟,阿仔學話乜,點樣學,有相 ...
我諗一間間分校,我囡今年 k2 ,好少相

引用:Quote:原帖由+fredachowct+於+16-01-08+發

原帖由 DevilPig 於 16-01-08 發表
我諗一間間分校,我囡今年 k2 ,好少相
係?我嗰間都幾多架,邊間?

回覆:學之園 vs 民生,很難取捨,想聽下各位意見

其實幼稚園是不適合太傳統的谷法而是要引發他對世界的興趣。

與其選擇硬谷我反而希望小孩子可以保留對學習的興趣,終生受用

引用:其實幼稚園是不適合太傳統的谷法而是要引發

原帖由 busydaddy 於 16-01-08 發表

與其選擇硬谷我反而希望小孩子可以保留對學習 ...
但好多人怕考小學,更甚中學,入龍校只要讀校內課程,無須打硬仗,十八般武藝

busydaddy 發表於 16-1-8 11:00

與其選擇硬谷我反而希望小孩子可以保留對學習 ...
其實民幼一D都唔谷!好多嘢玩和好多活動!只是連缐填顏色功課!

回覆:fredachowct 的帖子

因為宜家mos開新校,佢會有多k1位,而我女女都係無咩心儀offer晌手,唸住一試。18號2nd in都未知有冇offer但想了解多d呢間學校先。其實我都唸緊俾唔俾佢做大b…

‹ 上一主題|下一主題