用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今個星期出St Cat同民生offer喇,好想快d知結果呀! ...
樓主: happymamaTY
go

今個星期出St Cat同民生offer喇,好想快d知結果呀!   [複製鏈接]

回覆:今個星期出St Cat同民生offer喇,好想快d知結果呀!

如果過幾日有SC offer嘅媽媽收到民生offer, 唔知你地會點呢?

回覆 happymamaTY 的帖子

想當年我GIVEUP左MS,簡左SC不過今年SC唔收我個細XD MS今年就冇報

回覆:今個星期出St Cat同民生offer喇,好想快d知結果呀!

got pm offer ! thanks God

引用:+本帖最後由+02413124+於+15-11-30+16:36+

原帖由 02413124 於 15-11-30 發表

點解嘅唔揀so call龍校嘅?

而家d名校都真係唔一定會收番弟妹,所以細路細妹都要靠自己

引用:Quote:原帖由+QABABY+於+15-11-30+發表MS+

原帖由 dongdongwong 於 15-11-30 發表
總算半龍我自己諗都有一半機會上民小
但我都驚好谷架
MS係好谷,揀得要有心理準備,而且功課及學習進度要跟緊d,否則會勸退。

因為我覺得民小/民中唔係我想讀,如果讀MS再出去考,相對機會較細

引用:回覆+happymamaTY+的帖子 因為我覺得民小/

原帖由 02413124 於 15-11-30 發表

因為我覺得民小/民中唔係我想讀,如果讀MS再出去考,相對機會較細 ...
咁你覺得決定得岩唔岩呀?大仔而家讀成點呀?

我覺得啱,現在大仔小二,讀地區名校,學習有自信開心,4科主科,2科都拎到全班第一

民生其實有幾多成上到民小?

民幼上民小約6x% ,330民幼生爭260個民小位的85%。

認識幾個家長上年民幼k3出去考小學都有不錯的offer.
Sfa , Yw, st joe, 林文燦等,比例一定不及其他名幼多,因為大部分家長都不願去考,若計出去考,民幼競爭力絕不輸蝕。

回覆:mybabyloveme 的帖子

見有offer st cat. 都係七月前的小朋友。民生都一樣prefer 大d的小朋友?

好似大部份 pm offer

引用:Quote:原帖由+dongdongwong+於+15-11-30+發

超級開心!pth/ eng AM offer for march boy.
thanks god!

Got pth/eng AM offer, March girl, not in current PN class.

引用:Quote:原帖由+dongdongwong+於+15-11-30+發

原帖由 nic_bb 於 15-11-30 發表
MS係好谷,揀得要有心理準備,而且功課及學習進度要跟緊d,否則會勸退。

...
若小朋友要被勸退(身為民生家長,我從未見過有這情況),估計小朋友讀哪所学校都不会標靑

其實我一直都係排民生作首選,因有小學,又近屋企一點,但我老公prefer St Cat.
今日收到St Cat AM offer, 且看民生有否機會。

mybabyloveme 發表於 15-11-30 20:16
若小朋友要被勸退(身為民生家長,我從未見過有這情況),估計小朋友讀哪所学校都不会標靑:q ...
有幾成可升上民小?

回覆:lkwkenneth 的帖子

民幼上民小約6x% ,330民幼生爭260個民小位的85%。

引用:Got+pth/eng+AM+offer,+March+girl,+not+in

原帖由 bnppip 於 15-11-30 發表
Got pth/eng AM offer, March girl, not in current PN class.
恭喜晒!當日表現是否很出色呢?

‹ 上一主題|下一主題