用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想鬧大陸人請進, 陶寶都見到賣香港幼稚園申請服務, ...
樓主: aliceho423
go

想鬧大陸人請進, 陶寶都見到賣香港幼稚園申請服務,   [複製鏈接]

回覆:想鬧大陸人請進, 陶寶都見到賣香港幼稚園申請服務,

回鄉下耕田吧!可能咁你哋嘅供獻仲大仲有意義,唔好再嚟攪我哋香港喇,或者你們可選擇移民去火星...

chiwiz  good IDEA!  發表於 13-10-8 10:03

重淘咩寶呀! 九唔搭八! 第一: 唔係個個都甘鍾意淘@!我一次都無淘過喎! 一眼都無望過你個大陸寶物網!!! :;pppp:第二, 呢到唔識咩叫道理個dB6人唔該唔好係到扮香港人講野, 唔好以為識打香港字就當左自己係香港人! 香港人唔係自大, 但我地既家事, 你唔係家內既人, 關你咩事! 唔好係到廢up歪理呀!

Chirley    發表於 13-10-8 10:25

引用:重淘咩寶呀!+九唔搭八!+第一:+唔係個個都甘

原帖由 chiwiz 於 13-10-08 發表
重淘咩寶呀! 九唔搭八! 第一: 唔係個個都甘鍾意淘@!我一次都無淘過喎! 一眼都無望過你個大陸寶物網!!! :;pp ...
講得好!

唔知點解個forum依家好多人鍾意將一小撮本地人o既惡行以偏概全, 話好多香港人都衰, 再將極少數大陸人o既好事誇大, 話好多大陸人好好.

但咁樣係咪事實先?當然大陸有好人, 我都識, 香港有衰人(雖然可能係新移民), 但係近十年我每日見到o既事實係絕大部分o既大陸人係無文化o羅.

香港人歧視o既係劣質文化, 但好不幸地, o依家好多D大陸人同劣質文化係畫上等號o羅.

如果自己人都唔幫返自己人, 呢個根本唔係自己o既家.

Chirley  果d擺明唔係本土人...  發表於 13-10-8 10:35

gaarashura 發表於 13-10-8 07:22
唔係好明淘寶上既香港人係指咩

O...SORRY, 講得有D唔清唔楚...
淘寶上面賣報名果D中介, 其實都有D係所謂既香港人...
同上水果邊水貨客嚴重既情況都有D相似...
不盡是全都係國內人

香港回歸, 個個所謂既高官都話背靠祖國,
點解我地而家好似要BACK UP返佢地呀?!
如奶粉一事, 講到出口話香港應該幫佢地,
咁點解阿爺佢地明知問題又咁呢?!
有事就要我地幫, 無事就係『小小既香港』?!
而且果D雙非, 大部份都係死衝落黎去生咖,
唔係我地叫佢地黎生, 我記得曾睇過一個急診室既醫生講過,
係高峰時, 一晚接待左幾個雙非, 有一個大肚婆仲係衝左2次黎,
佢肚內既仲要係TWINS呀!!!
而家D雙非咁有錢俾小朋友過黎讀書, 咁不如對下佢地找左醫院條數未啦!!!
學普通話係方面同人溝通, 咁去人地既地方就要適應返人地既語言, 文化啦,
唔通去美國/法國/日本...等等都要人地講普通話去迎合你?!
到到都一樣既, 唔駛去人地到啦~留係國內就可以啦...
唔係要話所有既大陸人都唔好唔岩呀,
而家係講緊d咩人, 你究竟知唔知?!

係啦,死都要衝落嚟生,仲要專登避海關檢查,根本就知自己唔係"合法"。而家就講到我地香港"邀請"佢地嚟生‧OMG

一句到尾, 仲係到講咩歪理講黎講去姐, 咪就係關乎一個<貪>字!!!

貪, 貪香港讀幼稚園有學卷, 仲理bb條命!?? 衝關呀! 衝急症室呀!
貪, 貪香港有免費12年教育, 讀大學有資助, 所以瞓街、排幾個通宵都同我地香港人拼死!
貪, 貪香港有綜緩, (十二億強國人都要小小既香港支緩???強國喎! 甘勁!)遲d如果真係有全民退休保障, 我地香港人真係包佢地一世唔駛憂!

佢地一毛都唔駛出喎! 甘好既福利去邊到搵呀! 你班港爸港媽??? 做死你地囉! d稅分一半養埋人地個仔, 真係資源共享, 港人又再自難民第一收容港變身成為雙非第一收容港, 果然善心冠全球!
係啦! 雙非! 你地真係要多謝公民袋個時打既仗, 同貪曾對你地衝關既無能! 令你地可以無條件而聲大夾惡甘非法來港產子, 但又明目張膽厚哂面皮地搶人資源, 佔人家園! 比個勁你地!

Chirley    發表於 13-10-9 07:45

就算入到,上堂都聽唔明!都未夠五十年香港已經淪落到咁樣!强國咁有米,不如就係香港開幼稚園,小學,中學.......淨係俾你哋雙非兒童! 唔好攪香港人喇! 香港人受夠啦! 另外强國買起外國奶粉尿片生產廠,淨係賣俾强國人!唔好嚟香港啦!

Bonnie    發表於 13-10-8 13:01
Chirley  GOOD IDEA   發表於 13-10-8 12:31
chiwiz  好建議!!!  發表於 13-10-8 11:58

回復 AnnieSammy 的帖子

可憐?從來無人叫佢o黎!  如果呢D人叫可憐, 香港父母果D係咩?

雙非人係自己選擇o黎 "可憐", 香港父母係被迫同你一齊"可憐"

Jessie730818  支持  發表於 13-10-9 02:28
chiwiz  我地d孩子都好可憐! 你地唔好黎搶佢地既野啦! 係佢地應得嫁, 唔係你地呀! 雙非! 你地無交過稅嫁! 你要我地d辛苦錢養埋人地d孩子??? 問心, 你又肯唔肯?  發表於 13-10-8 14:54
Pilotkid    發表於 13-10-8 14:24
abby0624    發表於 13-10-8 14:18
Chirley  仲被迫俾人用埋自己辛苦納稅後既福利...  發表於 13-10-8 13:59

夠未呀呀, 政府幾時先出手做野, 香港淪陷喇

回復 K722 的帖子

回覆:AnnieSammy 的帖子

你們覺得自己小孩留在外地很可憐, 我們也不明白你們為什麼一定要來香港產子讀書, 香港其實沒有你們想像那麼好, 地方小空氣差物價高

Jessie730818    發表於 13-10-9 02:29

引用:重淘咩寶呀!+九唔搭八!+第一:+唔係個個都甘

原帖由 chiwiz 於 13-10-08 發表
重淘咩寶呀! 九唔搭八! 第一: 唔係個個都甘鍾意淘@!我一次都無淘過喎! 一眼都無望過你個大陸寶物網!!! :;pp ...
唉,頭先8掛,click入某疑似b6又扮港人的account,佢原來係某名幼家長?

abby0624  我都睇咗,唉!  發表於 13-10-8 16:40
Chirley  唔駛理佢啦~佢講既野離晒題, 全世界都應該講普通話  發表於 13-10-8 16:13

aliceho423 發表於 13-10-8 15:00
你們覺得自己小孩留在外地很可憐, 我們也不明白你們為什麼一定要來香港產子讀書, 香港其實沒有你們想像那麼 ...
或者有優越情感,慘在我們這班香港土生土長家長,為仔女撲,二年半後,又要撲小學。唉!叫班政府高官減人工去養蝗蟲。

引用:大食懒的大力人,已不是双非。 現在排隊的

原帖由 AnnieSammy 於 13-10-08 發表
大食懒的大力人,已不是双非。
現在排隊的双非都很可憐,自己小孩沒有當地户籍,唔知有冇影響,因而山長水 ...
食得咸魚抵得渴,早知如此何必當初。冇人攞槍迫佢地要黎香港生。

Jessie730818    發表於 13-10-9 02:31

不知所謂,返大陸啦:;pppp::;pppp:

‹ 上一主題|下一主題