用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 救世軍樂民幼兒園家長會
樓主: 承承媽媽
go

救世軍樂民幼兒園家長會 [複製鏈接]

Re: 九龍區救世軍幼兒園家長會

Lavender
have sent you the photo to your email address.

By the way, Lavender, Shing Shing ma
Do you know what is the difference between nursery and kindergarten? Why many moms prefer kindergarten to nursery? What's the pros and cons of each?

EF

EF,

我巳收到幅相LA,heihei個樣on居居咁~~笑c我,佢隻手仔放係pokpok個肩上好得意~~cheeze:

你問o個幾個問題,我都唔係好識答你,但我搵到d資料,你睇下可否解到你既疑問?我send左你既e-mail度呀~~你去收la~~   :

Lavender

Received. thanks
EF

想問你們,有沒有排很短時間就可以入到救世軍的例子?要幾耐?

Hi Shing Shing ma
Where are you now? Are you busy in your work? New home? Shing Shing?  How is your 屋企部腦&芒? 急救完?
Missing you

EF

博媽,
我都知你會掛住我,依家屋企仲未用得腦,好煩呀! :-x  :-x

幼兒園同幼稚園最大的分別在於假期,幼稚園的假期好像一般中小學,有聖誕節假,新年假同暑假,假期和一般中小學差不多,不過幼兒園很多只放紅色,就算有也比較短......(好似暑假,一般都放個半月,阿仔學校只放十一日,有些幼兒園甚至只有三四天......)
My Lovest Group-- Il Divo
         Urs--Sebastien--Carlos--David

[size=medium]Dear All

大家好,因搬屋關係,我大女Kelly將於8月份就讀明德救世軍,而細女Ruby都入咗申請表報3歲班. 我o係之前topic見過話要買床墊,而家係唔係都要買呢? 同埋想問問床墊係唔係可以訂埋放o係屋企張細路床用,可以有隔尿作用呢?

Thanks!
.

Hi, Cherrylung
I learnt that there are several places that selling 床墊 & quilt for Salvation Amry Nursery - like Mongkok and Wanchai.  I bought in Wanchai (in johnston road near/opposition 'Tai Yau building' and next to DBS Bank)  The shop is selling quilt, pillow case, curtains,fitted sheet, etc,.an d can be tailot made if you like to buy one for the bed at home.

Prices are fine for me.
Hope this help

簽名被屏蔽

kent哥
多謝你回應,你BB讀兩歲定三歲班?
我都是約十月交表讀兩歲班,但仍未收到通知!

簽名被屏蔽

kent哥
我BB都是報兩歲班, 上年九/十月已經遞表, 但現在還未有通知,我apply將軍澳明德,?我後來才知要出世試遞表!

Hi, Littlewoman,

我於今年2月中遞表到樂民, 替囡囡申請今年9月入學讀2歲班, 星期二收到通知叫我今個星期六面試, 話我囡囡係後補, 仲叫我帶定錢 (約$500), 如果取錄的話要我即日確認, 即日付款 (好似話係留位費 / 校服費)

而家仲未收我個女, 但我覺得如果你有興趣的話, 你可以試一試, 因為可能有後補位嫁

而明德的情況, 我就唔清楚, sorry

請問各位媽媽,
救世軍是否只有全日班??

yiu_mimi ,

我昨天問左明德,佢地話今年唔會有位,要等三歲班!

樂民是否在紅磡?對我們來說太遠了!
但很多謝你的意見!!

[size=medium]Thank you very much EF

.

hello各位媽咪,
因我囡囡冬天插班, 未買夏季校服, 依家又熱, 佢又勁大汗, 先生話無貨, 因為今年9月新學年會轉新款, 佢地無存貨, 所以要等佢地幫我訂舊款(都要一段時間), 但阿囡日日都汗濕2套衫,  想快d同佢換季, 請問有無女仔夏季校服(3-4碼)無用可送出.
唔該唔該.

yes, SA only have full day class.
ziggy 寫道:
請問各位媽媽,
救世軍是否只有全日班??
My Lovest Group-- Il Divo
         Urs--Sebastien--Carlos--David

Thanks for all mammy, the problem is solved.

由 miriammami 於 2005-04-08 09:45:39

hello各位媽咪,
因我囡囡冬天插班, 未買夏季校服, 依家又熱, 佢又勁大汗, 先生話無貨, 因為今年9月新學年會轉新款, 佢地無存貨, 所以要等佢地幫我訂舊款(都要一段時間), 但阿囡日日都汗濕2套衫, 想快d同佢換季, 請問有無女仔夏季校服(3-4碼)無用可送出.
唔該唔該.

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題