用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基法小學(油塘) 2011/12 小一入學家長入來傾下...
樓主: fallenstar023
go

2011/12 小一入學家長入來傾下... [複製鏈接]

回覆 1# fallenstar023 的文章

報到,小女叩門成功,9月入小一,我非常開心
http://farm4.static.flickr.com/3155/2300011999_9d450d6aaa.jpg?v=0

你好...我地又多一位成員喇...唔知琴日你有冇去到呀...整學校嘢...勁多人同好似打仗咁...
原帖由 acomcom88 於 11-6-26 14:17 發表
歡迎進入Carlson BB => 相簿
Carlson 媽媽變了整餅大師

原帖由 fallenstar023 於 11-6-26 18:41 發表
你好...我地又多一位成員喇...唔知琴日你有冇去到呀...整學校嘢...勁多人同好似打仗咁...

有呀,我攪到12:30分先至攪店
http://farm4.static.flickr.com/3155/2300011999_9d450d6aaa.jpg?v=0

歡迎你, 我地又多一個家長可以交流吓.互相報料, 我地最快都要8月25日先可以見到面

原帖由 acomcom88 於 11-6-26 14:17 發表

可能係咁, 校服公司俾錯恤衫碼數比我,我又無睇,攞咗就走, 返到屋企先知, 之後要走去校服公司(坑口)換番啊  

原帖由 fallenstar023 於 11-6-26 18:41 發表

我就快D, 因為我剩係買書,校服,同交書簿費就走得

你住係邊度啊!

原帖由 acomcom88 於 11-6-26 20:55 發表

我都差不多後來要見社工攪到點幾先走.....
原帖由 acomcom88 於 11-6-26 20:55 發表

其實都唔係....我地可以攪個聚會或一起去下玩都得...
原帖由 維尼熊pooh 於 11-6-26 21:11 發表
歡迎你, 我地又多一個家長可以交流吓.互相報料, 我地最快都要8月25日先可以見到面

我有試....試咗校服, 運動衫同冷衫...試完成身汗..
原帖由 維尼熊pooh 於 11-6-26 21:14 發表
可能係咁, 校服公司俾錯恤衫碼數比我,我又無睇,攞咗就走, 返到屋企先知, 之後要走去校服公司(坑口)換番啊  

就係因為太熱,唔想試,我想佢地有幫囝囝度身,應該OK,點知SIZE 都會取錯.

原帖由 fallenstar023 於 11-6-26 21:32 發表
我有試....試咗校服, 運動衫同冷衫...試完成身汗..

回復 5# 維尼熊pooh 的帖子

我住觀塘區

原帖由 維尼熊pooh 於 11-6-26 21:42 發表
就係因為太熱,唔想試,我想佢地有幫囝囝度身,應該OK,點知SIZE 都會取錯.

我無帶亞囡去,我帶左佢件校,運動服自己度,返黎大件左少少,不過我屋企有時會用乾衣機,縮得黎差唔多架啦

原帖由 維尼熊pooh 於 11-6-26 21:16 發表
我就快D, 因為我剩係買書,校服,同交書簿費就走得

你住係邊度啊!

書簿費我註冊果日交左,其他費用又已經開定票,係校服果度失左手,我原本諗住趕返去帶亞囡去學游水,結果都趕唔到,(c6帶去)打電話去將軍澳(賣校服果度,佢又話d校服係晒基法)要4-5點先至返到,我心諗,到時咩碼都無啦,所以局等

原帖由 fallenstar023 於 11-6-26 21:20 發表

好呀

各位好, 我個女都係黎緊小一o既新生呀!

歡迎你,多D上嚟啦

原帖由 chriswanwan 於 11-6-27 00:12 發表

好啊,大家又可以聚一聚

原帖由 fallenstar023 於 11-6-26 21:20 發表

醒目開學勳章

簽名被屏蔽

我都買大了...因為我都係用乾衣機, 應該會縮少少...
原帖由 acomcom88 於 11-6-26 23:34 發表

我無帶亞囡去,我帶左佢件校,運動服自己度,返黎大件左少少,不過我屋企有時會用乾衣機,縮得黎差唔多架啦

welcome, welcome, 我地又多一位mami喇...多些上來傾下
原帖由 chriswanwan 於 11-6-27 00:12 發表
‹ 上一主題|下一主題