用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無媽咪報左09年啟思幼稚園N1班呢?,下月面試. ...
樓主: Fat阿豬媽
go

有無媽咪報左09年啟思幼稚園N1班呢?,下月面試. [複製鏈接]

原帖由 WingBB-222 於 08-11-1 00:24 發表

Congratulations KaChun,

My little boy will go to have interview at 杏花 tomorrow, hope he can get the place and be a classmate with your boy la....  :)

You are going into am or pm class?

多謝你呀.  我都預祝你bb成功.
收左am呀, 我apply時都係am, 今朝去埋註冊留位啦, 要到3月份會通知買書薄校服既資料.

原帖由 kachun0123 於 08-11-1 12:27 發表

多謝你呀.  我都預祝你bb成功.
收左am呀, 我apply時都係am, 今朝去埋註冊留位啦, 要到3月份會通知買書薄校服既資料.

Thanks.  Just come back from interview, the principal and teachers are very nice....
Hope my baby can get a place la, I also want my boy to attend in am class...

我地果日都係 10am interview 呀. 唔知係咪同一班呢?
我囡囡著淺粉綠色背心裙仔 + 白色冷外套架 :) 我囡囡 12 months jar. 唱歌仔果時係咁拍手手 jar. 其他都唔識 :p

原帖由 MelodyLeung11 於 08-10-30 10:20 發表
我都係1/11, 10am in 杏花啟思pre-nursery, 阿女得13個月, 咩都唔識, 點算好 ??? 有無人知會考d咩 ???

我阿囡係10月25號見嫁.......阿女都係未識講野, 因為得14個月.......佢07年8月出世......杏花收左呀......上午班正生.........
其實我都唔知點解佢收佢嫁......老師叫佢比玩具我地佢又無比, 後來比星星我地佢就有做......may be 係唱歌時佢好有反應, 仲走左去中間拍手掌添........in 完我仲以為唔收.....收到信話收佢, 攪到我地兩公婆都不知幾開心....

請問知唔知九龍塘啓思nursery學費大約幾錢? 我個女而家先九個月大, 幾時開始報好呢?

我今日同個仔去了九龍塘啟思 interview,個環境真係好好,好舒服,不過有一樣野,唔知其他家長有無咁覺得,就係好煙!佢隔離就是一間廟,d 香燭味吹到入學校,我怕對小朋友唔係咁好!但唔知平時星期一至五的返學時間是否也是這樣呢!

今日仔仔在九龍塘interview, 過程非常簡單, 只係叫仔仔砌積木, 問下家長一些簡單問題!! 係咪因為仔仔7月出世, 覺得佢唔識做其它, 唔想收佢??

我阿女11月1日in杏花的, 這兩天已收到取錄信, 讀上午班.  今個星期尾要做註冊.  咁你會唔會再報其他學校當多一個選擇呀 ? 原本明天要in 聖道明, 都唔知去唔去好 ?

原帖由 米老鼠 於 08-11-4 16:14 發表
我阿囡係10月25號見嫁.......阿女都係未識講野, 因為得14個月.......佢07年8月出世......杏花收左呀......上午班正生.........
其實我都唔知點解佢收佢嫁......老師叫佢比玩具我地佢又無比, 後來比星星我地佢就有做. ...

我地都係 1/11 in 杏花 creative 架. 收左 pm class. 我地星期三 in 聖道明. 我地打算都去睇睇先決定.

原帖由 MelodyLeung11 於 08-11-10 16:28 發表
我阿女11月1日in杏花的, 這兩天已收到取錄信, 讀上午班.  今個星期尾要做註冊.  咁你會唔會再報其他學校當多一個選擇呀 ? 原本明天要in 聖道明, 都唔知去唔去好 ?

...

請問有無媽媽知道青衣啓思好唔好?

我仔仔10月已經去九龍塘in, in個時話成千跟人申請, 我仔仔in個時都係叫仔仔自已玩玩具, 跟住老師同我傾左一陣, 又問如果冇am會唔會讀, 我就話唔會. 跟住10月尾有信來話收左, 咁我11月1日去左註冊啦.... 其實in係好簡單, 主要都係睇係bb係唔係正常, 因為我仔仔成個過程剩係講左一句, 就係 bye-bye ... 所以唔晒擔心...

原帖由 stmmtoys08 於 08-11-17 14:18 發表
我仔仔10月已經去九龍塘in, in個時話成千跟人申請, 我仔仔in個時都係叫仔仔自已玩玩具, 跟住老師同我傾左一陣, 又問如果冇am會唔會讀, 我就話唔會. 跟住10月尾有信來話收左, 咁我11月1日去左註冊啦.... 其實in係好簡 ...

想問吓你個仔仔幾月出世?  我個仔仔in完九龍塘, 成個過程我仔仔做哂老師的要求, 仲做到好好!!  我以為一定收佢, 點知收到信話唔收佢, 好失望!!!
諗諗吓唔收我個仔都唔出奇, 仔仔在11月8日先interview, 得番咁少位.....

‹ 上一主題|下一主題