用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道幼稚園2008 K2
樓主: 金毛B媽
go

宣道幼稚園2008 K2 [複製鏈接]

cuttygirl:

Many thanks!

原帖由 cuttygirl 於 09-2-6 03:01 發表
Hi there, I am new here and my daughter is in 2A PM class   

The cake size is 25cm x 25cm x 25cm

Deadline: 19 Feb

好久沒有上來了, 大家好嗎?

BOYSTWINSBB,
你做好蛋糕未? 我都剛想開工啦! 你兩個囝囝做一個定兩個啊?

CUTTYGIRL,
我個囡都係讀2APM!!!

原帖由 BOYSTWINSBB 於 09-2-6 11:17 發表
cuttygirl:

Many thanks!

今個星期五又到家長日, 我想大家都開始睇吓的小學資料吧 . 星期五請教吓老師先

各位早晨:

個蛋糕今日交貨啦! 我做咗兩隻, 蛋糕外形9成相似  

原帖由 double 於 09-2-9 00:14 發表
好久沒有上來了, 大家好嗎?

BOYSTWINSBB,
你做好蛋糕未? 我都剛想開工啦! 你兩個囝囝做一個定兩個啊?

CUTTYGIRL,
我個囡都係讀2APM!!!

我昨日交左啦, 我都做左兩個, 有九成九相似!!!

原帖由 BOYSTWINSBB 於 09-2-18 10:05 發表
各位早晨:

個蛋糕今日交貨啦! 我做咗兩隻, 蛋糕外形9成相似  http://www.hkicons.com/_112.gif" border="0">

前幾日學校派咗張 "小x元"...宣傳單, 唔知大家有冇睇到呢?  好似話名校要做的protfolio, 要有証書....總之就十八般武藝樣樣齊啦 !  咁大家準備成點呢 ?

原帖由 cuttygirl 於 09-2-12 03:20 發表
今個星期五又到家長日, 我想大家都開始睇吓的小學資料吧 . 星期五請教吓老師先

孖b媽

我都未開始做 portfolio 呀, 都唔知點做
教育王國以外之相冊連結已被刪除

我無做portfolio呀 ! 踏 ROLLER & 畫圖畫 無證書

原帖由 金毛B媽 於 09-2-26 10:51 發表
孖b媽

我都未開始做 portfolio 呀, 都唔知點做 mouth:" />

profo 可以這1-2个月內進行,最緊要係幫阿女揀定1至數間適合她的小學. 再問多啲朋友關於學的口啤.

宣道收了妹妹了, 好開心呢

我阿仔, 入左院4日3夜, 昨晚先返屋企

証實甲型流感 + 細菌性感染, 請大家小心 D

如果小朋友病, 就真係唔好返學, 因為抵抗力差, 好易受病菌感染, (醫生同我講的), 所以我都俾阿仔休息多幾日, 先上學

TAKE CARE

我聽阿女講, 金仔今日仲未番學喎, 佢好D未?

原帖由 金毛B媽 於 09-3-6 11:53 發表
我阿仔, 入左院4日3夜, 昨晚先返屋企

証實甲型流感 + 細菌性感染, 請大家小心 D

如果小朋友病, 就真係唔好返學, 因為抵抗力差, 好易受病菌感染, (醫生同我講的), 所以我都俾阿仔休息多幾日, 先上學

TAKE CARE ...

我呢輪都開始認真睇下資料, 諗住呢兩個月鎖定目標. 到底要整D乜野PORTFOLIO?

原帖由 cuttygirl 於 09-2-27 00:26 發表
profo 可以這1-2个月內進行,最緊要係幫阿女揀定1至數間適合她的小學. 再問多啲朋友關於學的口啤.

you can find some useful information here:

http://happypama.mingpao.com/cfm/ebook3.cfm?File=20080902/happy/happy.txt

原帖由 double 於 09-3-10 00:38 發表
我呢輪都開始認真睇下資料, 諗住呢兩個月鎖定目標. 到底要整D乜野PORTFOLIO?

Thanks cuttygirl.

你地去唔去28/3 的紀念崇拜啊? 好似話K2A 同K3B 有部份同學表演唱歌. 仲有晚宴你地又去唔去啊?

原帖由 cuttygirl 於 09-3-12 03:06 發表
you can find some useful information here:

http://happypama.mingpao.com/cfm/ebook3.cfm?File=20080902/happy/happy.txt

回覆 # 的文章

My daughter has been chosen to sing on 28/3 的紀念崇拜, but we cannot attend as we have bought airticket to overseas

As I bought the discounted airticket, the date cannot be changed :evil:  .  If I know the event will be held on that day earlier, I would schedule my journey 1 day later.  I feel quite upset right now as my daughter will loose a chance to perform on stage at this precious moment

我個女都不能去, 我以為是全班一齊上台表演的, 原來是揀的嗎? Oh, 那我要再考慮是否要調吓時间讓她参加.

原帖由 double 於 09-3-10 00:37 發表
我聽阿女講, 金仔今日仲未番學喎, 佢好D未?

多謝關心呀, 金仔上星期2四返番學喇, 其實佢係5號已經出左院, 9號 都可以返學的, 不過想佢抵抗力好一點先上學

我 28 號都去呢, 乜係揀小朋友上台唱歌架, 我阿仔沒有講, 只係係屋企唱俾我聽咋

o甘大o既盛事,點少得我.  我兩邊都出席.

我女都有份演出,冇份演出的我們一齊做觀衆睇表演啦,渴望演出的小朋友兩個月後可能輪到你!

以下少少預告,要保留神秘感的可以唔睇:

o甘校歌大家唱慣唱熟啦, no problem. 不過有首"生日"歌: 天地讚美(上youtube search o下),大家唔想O哂咀,可以一齊練定先. 早排聽佢日日唱,哩排少左d,主要排舞多. 我地K2A上係"唱遊開心動物園"o個隻呢(小狗在笑我也在笑,皆因天父最愛我,我在蹦跳小狗也蹦跳皆因天父最愛我....),聽佢形容隻舞編排都改過一兩次,老師同學們真係一絲不苟,精益求精.

望o下左, 望o下右, 冇人o既, 阿, 有辦法, 出黎啦!
我是藍的
錯錯錯
我是男的
‹ 上一主題|下一主題