用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心學校 聖心下午校chatroom
樓主: vv123
go

聖心下午校chatroom [複製鏈接]

Re: 聖心下午校chatroom

Hi pamelawong,

點解你咁快知道校車路線??我還未收到任何學校的安排,連買書買校服等,會唔會寄失了?有冇人可以話給我聽收到消息未呀!

醒目開學勳章

保姆車$600唔算貴囉
我女上年坐保姆車由跑馬地去學校都要$800
我所愛既權權要結婚了

不是寄到家中,是小朋友在學校帶回給家長的。
在小一預備的第二星期派發保姆車的資料,過多兩三日跟着派發校車(津貼及私校行車資料(2007-2008))。
你沒有收到嗎?

你囡囡今年保姆車由跑馬地去學校都要$850起 (未定2007-08),都加了價

I just received the information letter today, thank you.

請問有冇到渣甸山保母車資料?
Thanks

各位,

我見到小學概覽介紹聖心,點解小四會小咗一班?係咪小三會有一部份學生唔可以升上小四?小五又多番一班!

Liu

Hi BoBoCute,
根據校車及保姆車的行車資料,是沒有渣甸山地方上落站。

pamelawong 寫道:
Hi BoBoCute,
根據校車及保姆車的行車資料,是沒有渣甸山地方上落站。

But I saw SH 保姆車 downstairs before...
Do you have 保姆車 Tel no. so that I can call them to check?

Thanks Pam.

BoBoCute, pamelawong,

學校校車(萬景)有行'渣甸山', 路線資料上面是沒有'渣甸山'站, 你

[quote]
cczzko 寫道:
BoBoCute, pamelawong,

學校校車(萬景)有行'渣甸山', 路線資料上面是沒有'渣甸山'站, 你

校車電話: 25591588 (萬景)
保姆車有行查甸山的 價錢$850起 11:30上車 6:10下車
電話:98639555 陳太 (負責2號車的人)

thank you very much :

BoboCute,

Thanks cczzko.
I called 萬景 already and the lady said that only am session has school bus to Jardine's Lookout.
But thanks anyways.

BoboCute

縮左一班呀........比教署夾硬縮左一班,果時修女話教署'挫'強扶弱,所以縮左佢一班.....,跟住果年開返一班,之前果年無比人縮班......所以凹左入去囉....不過應該係而家未升小四..而家小三呢班架喎....不過佢地都係維持五班.但每班三十二/三/四人(兩年前既資料)
Liu 寫道:
各位,

我見到小學概覽介紹聖心,點解小四會小咗一班?係咪小三會有一部份學生唔可以升上小四?小五又多番一班!

Liu

Sindy 寫道:
縮左一班呀........比教署夾硬縮左一班,果時修女話教署'挫'強扶弱,所以縮左佢一班.....,跟住果年開返一班,之前果年無比人縮班......所以凹左入去囉....不過應該係而家未升小四..而家小三呢班架喎....不過佢地都係維持五班.但每班三十二/三/四人(兩年前既資料)

Sindy :
學校縮班的原因你都知道, 你果然暸如指掌. 又想請教下你, 聖心小學依家會有編小朋友入讀國語班, 在中文堂教書時用國語教授, 唔知d小朋友讀上去後, 他們d 成績如何, 會否受到語言問題而減低學習興趣.

ichiban

咁update既野我又唔知喎....sorry
ichiban 寫道:
[quote]
Sindy 寫道:

Sindy :
學校縮班的原因你都知道, 你果然暸如指掌. 又想請教下你, 聖心小學依家會有編小朋友入讀國語班, 在中文堂教書時用國語教授, 唔知d小朋友讀上去後, 他們d 成績如何, 會否受到語言問題而減低學習興趣.

ichiban

[/quote]

請問邊個是今年升了小一的同學,你們編了邊一組?
‹ 上一主題|下一主題