用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 K1面試拉鏈嘴唔開口揮手區
樓主: twingirlbabies
go

K1面試拉鏈嘴唔開口揮手區 [複製鏈接]

回覆:Kanyin 的帖子

同我囡一樣,糖同玩具比幾次都推比老師,但想攞埋老師用來面試本書走,比佢激死

引用:其實有幾多學校會收怕羞慢熱既小朋友,有無

原帖由 女王不敗 於 15-11-16 發表
其實有幾多學校會收怕羞慢熱既小朋友,有無學校係欣賞呢一班小朋友呀?性格既野真係天生,有d人真係比較靜, ...
完全同意呀!

回覆:twingirlbabies 的帖子

我都係dec 細b, 入到房,眼啤啤唔順超,好在有
pn 可直升k既backup…下年再努力

唉,我個係大b 係街就係人都叫,係屋企指令全部做晒,interview就咩都唔講,又坐唔定,in6塲扭5塲,已經知1間唔收,1間waiting,  已經全部都係村幼,真係好驚一間都唔收……

引用:唉,我個係大b+係街就係人都叫,係屋企指令

原帖由 fiona1104 於 15-11-22 發表
唉,我個係大b 係街就係人都叫,係屋企指令全部做晒,interview就咩都唔講,又坐唔定,in6塲扭5塲,已經知1 ...
我仔都係咁,平時好活躍,同陌生人say hi bye都笑笑口。唯獨interview對任miss先嚟cool,玩性格
每次都笑笑口同佢講,「乖話比miss知哩個係嚟」,心果句:「你隻衰仔吖」

引用:其實我囡囡係觀察型,同埋怕醜慢熱,佢warm

原帖由 twingirlbabies 於 15-11-16 發表
其實我囡囡係觀察型,同埋怕醜慢熱,佢warm up後會好啲架。

當日同房隔離有bb咳左兩聲,佢即講“aiyo,bb咳 ...
我個仔都係同一類型, 嗰日佢見到之前in完嗰d小朋友有個波收...佢就成程顧住個波, 最後老師問佢叫咩名...佢話叫阿波wor...我真係覺得interview真係好講天時地利人和...

Same same,  10 月b. 指令做到,老師都話叻叻,唯唔識講自己名同幾多歲,完全拉錬咀,唔知老師點計分,可能全軍覆沒,好擔心

引用:Same+same,++10+月b.+指令做到,老師都話叻

原帖由 c_manki 於 15-11-22 發表
Same same,  10 月b. 指令做到,老師都話叻叻,唯唔識講自己名同幾多歲,完全拉錬咀,唔知老師點計分,可能 ...
我果個仲衰,七月B,老師問叫咩名,一係唔出聲,一係答晤記得😐😐😐玩死

引用:Quote:原帖由+twingirlbabies+於+15-11-16+

原帖由 lhwhazal 於 15-11-22 發表
我個仔都係同一類型, 嗰日佢見到之前in完嗰d小朋友有個波收...佢就成程顧住個波, 最後老師問佢叫咩 ...
你同老師話亞波係乳名

回覆:K1面試拉鏈嘴唔開口揮手區

有時真係唔知收生準則,我個11月尾細B,有間直情唔肯坐,要走過隔離枱個到,最後搬左隔離枱張櫈過黎先肯坐,全世界唱歌時,佢坐係到望.....但竟然收左,需然係pm我應該唔會考慮

聽日見埋最後一間,係尼區既名幼,亦係唯一同佢報既名幼……不過話明預留1.5hr interview,我諗凶多吉少……

呢個post會令人好傷心

我仔7月,in左3間,今日收到第一間信,唔收喇睇怕其如2間都係甘,佢真係一句唔答就唔答你,指令都唔係次次做,全軍覆沒都似

兩年前我大囝考k1都係咁,唔講嘢,唔合作,坐又唔定!但需記得佢地只係幾歲(都唔知有無)嘅人仔!佢地會長大,會學習,大個咗又自然進步咗!兩年後今日,我個囝進步咗好多,又定性咗好多!所以想講而家佢地做唔到嘅,唔等於將來,每個孩子總有佢成長嘅節奏。加油呀!

回覆:HonamBB 的帖子

其實你個仔好叻,唔怕生保

回覆 katrinamama 的帖子

咁多位

我囡囡IN果時都唔太開口,但都有兩間收佢,所以唔好太擔心,一定有學校收, 好消息陸續有來,加油!

回覆 Ling1283 的帖子

我果個拉鍊咀經過多間INTERVIEW之後, 近期哩幾間好咗好多, 差不多有問必答, 見到佢嘅進步, 我覺得好安慰! SO FAR, 有兩間收咗 (兩間同名果間哩, 我去交咗一間留位費啦)

之前去IN X道, 老師問邊個陪佢黎, 佢答: 屎屎, 我即刻笑咗出黎, 早知同老師講我叫SISI 啦~~ 最衰我轉數唔夠快~

大家加油。我個大仔十二月超細B,都係超失凖。只有正面能量對小朋友笑,令他開心一點吧。

總會有學校讀的不要太擔心

回覆:twingirlbabies 的帖子

唔講仲好,我個仔話:我唔識答,我唔識答,仲要擰曬頭。我唔知俾乜反應

‹ 上一主題|下一主題