用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 咁多間神校都有K1 offer,唔知點揀好!
樓主: 怪獸校長
go

咁多間神校都有K1 offer,唔知點揀好! [複製鏈接]

回覆:咁多間神校都有K1 offer,唔知點揀好!

吹水唔抹嘴,cckg都未面試兼K2入。又一個自戀狂家長出現。

引用:吹水唔抹嘴,cckg都未面試兼K2入。又一個自

原帖由 iansung 於 14-11-20 發表
吹水唔抹嘴,cckg都未面試兼K2入。又一個自戀狂家長出現。
樓主係串緊某啲家長呀!

樓主雖然玩野, 但有D發人心醒嘅

但係係香港讀書係咁架啦, 你唔怪都要你怪, D人真心分享定SHOWOFF都好啦 , 最緊要唔好係打手, 大家交流下囉

woodstockming  agree!   發表於 14-11-24 15:00

cherryird 發表於 14-11-19 14:26
你女女好叻呀, 連校長老師都讚

不過都係收左先以我經驗同你排, 因為而家講定好似自尋煩惱 ...
校長都讚, 真叻. 面試多次, 我都無機會見到校長.

HauMiranda 發表於 14-11-19 17:20
其實樓主影射緊嗰啲「晒offers」既怪獸家長。大家放鬆啲!
agree~ 大家放鬆放鬆~

引用:好like呢個post,有意思,有意思。 +

原帖由 tam_bb 於 14-11-19 發表
好like呢個post,有意思,有意思。
看得透
我都想講好大反思比家長

引用:Quote:原帖由+iansung+於+14-11-20+發表吹

原帖由 carol0914 於 14-11-20 發表
樓主係串緊某啲家長呀!
I think so!!

引用:好明樓主嘅感受。 見到d帖成日問揀邊間名校

原帖由 creama 於 14-11-20 發表
好明樓主嘅感受。
見到d帖成日問揀邊間名校好d,全部未出offer就煩定,有d家長根本見多人報就報,無諗過咩 ...
仲要拎d 背景教學法完全唔同既做比較..今年唔知叫唔叫好彩..多撞期..d 人未in 已見怪獸post!!點可以拎兩間完全唔同學校比呢??小朋友同家長真係一定配合到?

樓主自稱怪獸校長,明串緊而家嘅怪獸家長,非神校龍校不報個隻。最後重話 "怪獸家長,你地咁鍾意諗,幫下我手好嗎?"

引用:我個小朋友已經in左協恩、根德園同St.+Cat

原帖由 怪獸校長 於 14-11-19 發表
我個小朋友已經in左協恩、根德園同St. Cat,全部都in得超好,唱晒歌跳晒舞,老師同校長個個都有讚冇彈,黎 ...
唔好係度玩野啦,回高登啦

好好笑。
但睇完D留言,發覺原來勁多人唔識笑,shocked左。

專登開個post玩嘢,都真係幾無聊喎。

樓主其實看透了世情,出了一個post 來諷嘲某類家長,希望大家反思一些的舉動。估唔到引來大家對號入座,唔識笑。到樓主道明了用意,仍有人睇唔明,似乎有些人的神經真的被留主觸動了

引用:樓主其實看透了世情,出了一個post+來諷嘲

原帖由 bamabi 於 14-11-24 發表
樓主其實看透了世情,出了一個post 來諷嘲某類家長,希望大家反思一些的舉動。估唔到引來大家對號入座,唔 ...
可能bk太多膠post,唔知ek都有

話時話,我無睇到晒offer個post,有無link?去見識下

一樣米養百樣人,何必要嘲笑人?高人一等?

有時真係見到一些家長係度囇命,都5g慳定流

先排同個仔落去快餐店食早餐,同枱有個阿伯搭訕問阿仔幾大,响邊度返學。
佢話佢個孫女都係讀緊幼稚園,但係九龍呢邊冇學校收,要過海讀(我同嗰個阿伯都係觀塘某大型屋苑的住客)。
我問係咪响北角嗰邊讀,佢話响銅鑼灣,佢話個孫女聖保祿,真光同聖心都收,但係九龍呢邊冇間收喎....

引用:先排同個仔落去快餐店食早餐,同枱有個阿伯

原帖由 karinawong1031 於 14-11-24 發表
先排同個仔落去快餐店食早餐,同枱有個阿伯搭訕問阿仔幾大,响邊度返學。
佢話佢個孫女都係讀緊幼稚園,但 ...
個呀伯高人唻,曲線讚緊自己毎個孫

‹ 上一主題|下一主題