用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 點解咁多POST關於YORK..係米真係咁好?
樓主: lamkwan
go

點解咁多POST關於YORK..係米真係咁好? [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+siuangel1+於+14-04-04+發表

原帖由 hilouisll 於 14-04-04 發表
論名氣,當然victoria比york好!

利申:呀囡今年將入PN,冇報york,有報victoria有offer但已放棄。
介唔介意講點解放棄維記?

回覆:點解咁多POST關於YORK..係米真係咁好

個慕道班好似係俾啲好急切要入到教會考小學既家長報,我覺得有問題既係班扮假信徒既家長,學校只係見有需求就安排開班,只係幫兇,仲要好似冇迫人報,小朋友讀幼稚園開心又學到嘢就夠啦,商唔商業係咪一個問題其實好商榷

引用:Quote:siu-miu+發表於+14-4-5+10:17+http:/

原帖由 confidence 於 14-04-05 發表
真金不怕洪爐火,人哋說出的批評,如果不是真的,又怕乜人追?人地講事實批評就話人無品?不如你比d confidenc ...
事實係你無讀過York, 但講到似曾曾又話收乜費物費,但用家讀過從又無你話你「朋友」講既費用,係點解呢??你話有2xxx幾個學生,如果學校真係咁差,又點會咁少用家批評??又,用家話好,你就屈人係打手、自我陶醉。

回覆:點解咁多POST關於YORK..係米真係咁好?

回覆:點解咁多POST關於YORK..係米真係咁好?

即係正如,我無入過間餐廳食野,但個人感覺唔良好,咁我咪唔入去食囉。人地食過食緊話好食,正常會唔會浪費時間去永不放過機會地話人地間餐廳係黑店,批評話入去食既人又乜又物.....

引用:個慕道班好似係俾啲好急切要入到教會考小學

原帖由 細咩咩 於 14-04-05 發表
個慕道班好似係俾啲好急切要入到教會考小學既家長報,我覺得有問題既係班扮假信徒既家長,學校只係見有需求 ...
咁你又唔好講到學校好無辜。學校有權去say no. 如果學校真係幫班家長,可以循正確渠道去申請,分毫不收,因為教區慕導班係免費。

回覆:siuangel1 的帖子

我冇講過佢無辜,睇到我話佢係幫兇嗎?

引用:我冇講過佢無辜,睇到我話佢係幫兇嗎? +

我冇講過佢無辜,睇到我話佢係幫兇嗎?
睇到。但你講到學校係為配合家長要求開班,係被迫。即係主謀係家長,學校係協助。學校可以幫家長要求有慕導班, 但個問題係點解要自己開班自己收錢。學校唔睇中家長嘅心態又點會咁做,你明唔明呀。

引用:個慕道班好似係俾啲好急切要入到教會考小學

引用:Quote:原帖由+hilouisll+於+14-04-04+發表

原帖由 siuangel1 於 14-04-05 發表
介唔介意講點解放棄維記?
維記是好學校,但打算讀local小學,所以選了SC.

引用:其實拗來做乜,用家讀緊當然話好,我係用家

原帖由 cherryird 於 14-04-05 發表
其實拗來做乜,用家讀緊當然話好,我係用家好like york,因為學校課程好,好到最近我有得插班學之園最後都 ...
搵到適合自己小朋友嘅學校係好事。每個家長要求唔同, 我都想搵到間最適合我小朋友嘅學校。

回覆:halflower 的帖子

引用:Quote:原帖由+siuangel1+於+14-04-05+發表

原帖由 hilouisll 於 14-04-05 發表
維記是好學校,但打算讀local小學,所以選了SC.
好叻,維記同sc都有。係唔係大b?

引用:Quote:原帖由+hilouisll+於+14-04-05+發表

都算大,3月……

引用:Quote:原帖由+siuangel1+於+14-04-05+發表

原帖由 hilouisll 於 14-04-05 發表
都算大,3月……
羨慕,羨慕,要pm下你問秘訣

引用:Quote:原帖由+hilouisll+於+14-04-05+發表

天時地利人和only,我見大部分BB都好叻,表現其實差不多。

回覆:siuangel1 的帖子

冇呢啲怪獸家長,學校做乜都冇用囉,乜一定要報咩,而家係你唔明呀,把口話乜家長各有不同需求,但就猛踩人地間學校,講一套做一套就係咁樣喇,俾你小朋友入到乜維記,SC啲名校又點,身教先係最重要呀

引用:冇呢啲怪獸家長,學校做乜都冇用囉,乜一定

冇呢啲怪獸家長,學校做乜都冇用囉,乜一定要報咩,而家係你唔明呀,把口話乜家長各有不同需求,但就猛踩人 ...
大家理性討論吧……每間幼兒園都各有優劣,而且每個小朋友性格不同,最理想是入到適合自己小朋友那間吧!

回覆:hilouisll 的帖子

冇錯,我好同意應該理性討論,但呢度已經有好多人用惡毒既字眼形容york既家長,令我本來唔係咁鍾意york既人都忍唔住出聲,乜野末期癌症真係唔係人講,太過分

引用:冇呢啲怪獸家長,學校做乜都冇用囉,乜一定

冇呢啲怪獸家長,學校做乜都冇用囉,乜一定要報咩,而家係你唔明呀,把口話乜家長各有不同需求,但就猛踩人 ...
身教當然係最重要。我絕對唔係怪獸家長,冇要求約克開慕導班。我冇唔明,原來係家長迫學校收錢開慕導班,校長真係可憐。我亦冇講一套做一套。你鐘意發表去讚揚冇問題的,咁我講我個感覺,你就唔好話我踩間學校 。有家長講得冇錯,我指出問題就會俾家長話。我唔會再回認話人哋係怪獸家長嘅怪獸家長。

‹ 上一主題|下一主題