用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York 特別情況考生??
樓主: DariusBaBy
go

York 特別情況考生?? [複製鏈接]

回覆:ky201105 的帖子

最煩係佢個meeting 點解成日放係d weekdays, 又唔安排喺 saturday 嗰d, 我要返工, 真係唔想成日為左聽佢d talk 請假, 又無offer. 都唔知聽咁多次為乜.

回覆:wasabi_s 的帖子

引用:同意,我仔仔都係special+K(一月大仔),+

原帖由 BALL_B116 於 14-01-14 發表
同意,我仔仔都係special K(一月大仔), 我今年見呢個安排,我覺得York做法真係可以有教冇類。無論大B細B,  ...
請問一月大仔上完special k需唔需要再讀k1?

回覆:fbbn 的帖子

回覆:BALL_B116 的帖子

回覆:York 特別情況考生??

家長們申請既係2014年pn. 如果要佢地讀2015既pn局做大b ,比個名叫special k ,其實同家長到時自己出去考其他學校做超大b 有咩分別?到時都有好多學校選擇
只係好奇一問 同有教無類有關嗎?
申報: 自己都報左york 仲等緊信

agreed 如果對學校有興趣,都係花點時間去家長會了解學校嘅安排。如果覺得麻煩,唔舒服,就唔好花時間係自己唔信任的學校了

咁Conclude個meeting都係offer Special k or local k1 ?!

引用:家長們申請既係2014年pn.+如果要佢地讀2015

原帖由 gingerbearbb 於 14-01-14 發表
家長們申請既係2014年pn. 如果要佢地讀2015既pn局做大b ,比個名叫special k ,其實同家長到時自己出去考其他 ...
我覺得:1.搞清楚選k1有幾大機會offer,2.機會渺茫則選special, 年尾再自己報其他學校k1試下;3.繼續嘗試14年仲有冇其他學校pn可以讀。我想瞭解下細b報讀k1係咪都一樣咁難?k1學位會多啲,而且好多學校截至到31/12,但小朋友嘅發育差距係咪都好大?

回覆 dragonwarrior 的帖子

But Why some small b still got on offer? They were very outstanding?

I just received this letter. Late 2012 Sep B. My son didn't do much during the interview. He ignored the teacher and kept riding on the playcart. What is the purpose of this meeting? If you get to choose betwen special K or K1, a letter can do it. Waste of time. Especially on a weekday. Hate this bureaucracy.

我8月b都收到,唔通8月都係special k1?

回覆 cowcow826 的帖子

我B8月仔, 15年K1 offer

回覆 luiluibaby 的帖子

York Special K1 幾時開學?
2012年8月b都收到a封信...

luiluibaby  For 2012bb, the Special K1 should start in Aug of 2015!  That's means your bb study special K1 as big B (that's why the school said its a 尖子班)  發表於 14-1-15 09:14

咁special k仲有無分上 下午班?
我係擔心校車的安排。。。

我都收到信了。呢個briefing 淨係㨂Special K or waiting K1 ma?

回覆:DariusBaBy 的帖子

I only want k 1 offer. Won't consider Special K. Due to I hv other pn offers on hand. No meaning to repeat

引用:最煩係佢個meeting+點解成日放係d+weekdays

原帖由 wasabi_s 於 14-01-14 發表
最煩係佢個meeting 點解成日放係d weekdays, 又唔安排喺 saturday 嗰d, 我要返工, 真係唔想成日為左聽佢d t ...
完全贊同!!都擔心仔仔去左讀,學校成日都要家長weekdays"參與"大佬呀,我哋D家長唔返工,邊有錢比你哋D學校搶?!真正富豪又唔會入York 啦

綜合以上各位嘅講法,即係收到信話你個BB係 "special case",就會叫你去briefing 揀 "special K1" or "local K1 in 2015"。有冇人封信已經話收左BB讀 "K1 in 2015"?
‹ 上一主題|下一主題