用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望學校 (幼稚園) GH waiting receive call?
樓主: wongcyan
go

GH waiting receive call?   [複製鏈接]

ILOVEBEAN 發表於 12-6-15 09:34
回復 MamaRabbit 的帖子

嘩你吔個段時間咁多人。個會面都差晤多半個鍾一個家庭最尾嗰位咪等好耐!我吔段時 ...

yes, 本黎no hope, 希望大家都入到Good Hope吧! haha

輕鬆一下~無聊一下~

回覆:MamaRabbit 的帖子

輕鬆面對是對的,不過冇希望係唔會失望呢句話好真實,呢個星期唔心掛掛都好難~

引用:回復+yiumom+的帖子 你好+!校長係咪同你吔

原帖由 ILOVEBEAN 於 12-06-15 發表
回復 yiumom 的帖子

你好 !
我估校長整個早上都是這樣講,都說要看看小朋友是否適合無得㨂上午或下午六月尾前通知。不過我太緊張唔記得問是否電話通知。你們小朋友是否都只是老師作interview ?只是最後有跟小朋友打招呼呢? 坦白講而家比左個希望我地如果真係唔得真係好殘忍, 我都唔敢同其他人講唯有在這𥚃抒發一下吧!

yiumom 發表於 12-6-15 14:22
我估校長整個早上都是這樣講,都說要看看小朋友是否適合無得㨂上午或下午六月尾前通知。不過我太緊張唔記得 ...

小朋友應該只是跟老師進行interview,我個女話老師同佢睇圖書喎,

我認同如果2nd in埋都唔得的確有點殘忍,畢竟只是幼稚園interview,竟然要2次interviews...

大家都盡量放鬆點吧~~~期望星期六有通知吧!

我都係其中一分子, 校長仲叫我地要小朋友為做好準備, 如果唔收, 都有後著......因為6月尾先有通知。
聽完個心變了 NO HOPE, 不過2nd Interview 真係好殘忍及超大壓力, 現在完成了, 就算我為女兒做左我能做的部份。

win128 發表於 12-6-15 15:27
我都係其中一分子, 校長仲叫我地要小朋友為做好準備, 如果唔收, 都有後著......因為6月尾先有通知。:igiveu ...

乜校長講得咁白呀? 你邊日in呀? 咁真係要有定心理準備.... no hope中

似乎2nd in比1st in更殘忍~

5162002 發表於 12-6-15 15:57
佢話可講底等K2插班,沒講話尹後著,我林佢都係循例甘講啫

佢同你講等k2插班?  今晚問清楚負責去in既老公至得!

佢冇講明“後著” (因我唔知用咩字眼寫), 不過佢有叫我地為小朋友做好準備。

5162002 發表於 12-6-15 15:10
會不會那麼快通知?吾知係咪電話通知?不成功是否沒電話?你地有冇人知呀?
其實校長都花很多時間in,人數應多過 ...

你呢個問題真係問得好 ( 不成功是否沒電話?) 從來被拒絕都只是收信知道, 而收到電話既就代表有得waiting補上,

唔知GH 2ND in 唔得的話,會否以電話通知,咁做實在很hurt吧? 親耳聽見喎~

再講,平日進行2nd in,其實大部分家長也要請假黎,大家都好有誠意的~

引用:回復+MamaRabbit+的帖子 講得沒錯,吾得係

原帖由 5162002 於 12-06-15 發表

講得沒錯,吾得係咪都用電話通知?
老師在電話也很難開口吧! 嘩!而家幻想緊都覺得hurt 呀

我吔有問校長用咩形式通知取錄與否。校長説應該多數(好像還未决定)用信件通知。她還補充如果取錄應會連其他文件一起附上註冊。我估是指交書薄雜費,校服費,校車費等等…不取錄也會通知。希望我吔無聴錯。

唔知琴日係唔係最後一日2nd Interview呢?

我女兒有幸被選上2nd-in,校長一開始也說要看小朋友是否適合,只是跟家長互相了解一下.. 我想小朋友那一part是最重要..我聽到一部份老師跟女兒的對答,問題真的比1st-in深入很多,真的要看小朋友反應..
校長好像也未確定用怎麼方法通知,或是電話或是信..取錄與否也會通知

DayK 發表於 12-6-15 22:10
我女兒有幸被選上2nd-in,校長一開始也說要看小朋友是否適合,只是跟家長互相了解一下.. 我想小朋友那一part ...

Hello! 想請問老師問左小朋友咩問題呀? 我問極亞女佢都唔願講,只是說睇圖書~

入房問你叫咩名?今日邊個同你來?坐咩車來?圖中入面係咩?認大小?動物叫聲?砌圖,大家一様嗎?

回復 angiebb 的帖子

Woo! Is not a easy question for k1 interview!強與弱很快辯別出來

回覆:angiebb 的帖子

‹ 上一主題|下一主題