用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 2007升K.3家長會
樓主: virginia_chau
go

2007升K.3家長會 [複製鏈接]

sandy, 龍馬媽媽,

謝謝你們的恭賀

我想係復活節假期中攪活動, 唔知你地有冇興趣呢??

Virginia:復活節你復出攪活動,梗係舉腳贊成! 我地d小朋友好快畢業,要多多聯系好好珍惜相聚的時間喇。

原文章由 Sandy媽 於 08-3-7 17:20 發表
Virginia:復活節你復出攪活動,梗係舉腳贊成! 我地d小朋友好快畢業,要多多聯系好好珍惜相聚的時間喇。

AGREE, I prefer 3/22 or 3/24

[ 本文章最後由 龍馬媽媽 於 08-3-11 23:31 編輯 ]

昨日親子同樂日好成功喔!天氣又好,時間控制得好好,雖然我地黃組輸晒,但係志在參與,亞女見有獎牌攞,就當贏左喇 我話係最投入獎佢都唔知係乜tim!

龍馬媽~我地跟住仲去左公園遊樂場玩左一陣先走,我見到你老公、以山及哥哥,但見唔到你,你有冇去呢?

Virginia,

好耐無入黎, 唔知纓纓細佬出左世添. 我都係嚮運動日問你老公先知咋, 恭喜晒....祝bb健康快樂, 精靈可愛 .  纓纓有無因細佬出世而特別撒嬌, 阿琳最近就因表妹出世而特別嗲, 成日話要抱抱, 唔知係咪個個小朋友遇到屋企有小成員加入都會有咁既反應呢...
如果搞活動記得預埋我播...

回覆 #1 HilaryMa 的文章

hi all !!

明天是小學派位, 心情緊張.  自己成日同阿囡講唔洗擔心(其實係同自己講), 但我都希望阿囡能抽到一間好學校.  所以在這裡祝各位家長能抽到一間好學校.

因為今天黑雨,各位媽咪一定好失望又要等明天才可以知道派位,而且明天各位小朋友早上開始要回校綵排,父母的時間一定好緊迫呀!

希望各位K3的小朋友明天都收到好消息,入到一間理想的小學,放下父母的心頭大石。

原文章由 virginia_chau 於 08-6-6 23:23 發表
hi all !!

明天是小學派位, 心情緊張.  自己成日同阿囡講唔洗擔心(其實係同自己講), 但我都希望阿囡能抽到一間好學校.  所以在這裡祝各位家長能抽到一間好學校. ...
囡囡媽

畢業聚會

大家好!!!小朋友就快畢業, 我想大家在以後的見面的機會會很少, 所以想在暑假初攪攪活動!!!希望大家有時間的話一起參加

日期:2008年7月20日(sun)
時間:10:00暫定
地點:馬灣公園
http://www.mawanpark.com/chn/home.php

參加:
1)  virginia .....張毓纓.....  (2大2小)
2)
3)
4)

[ 本文章最後由 virginia_chau 於 08-6-14 14:23 編輯 ]

virginia,

7月20日係謝師宴的日子呀!

另外,各位K3媽媽,你們的小朋友有無唔捨得離開幼稚園生活呀! 我囡囡近來常常同我講唔想長大呀! 常說要做bb呀! 我同佢傾多兩傾先知囡囡係唔想離開創價幼稚園及她的同學仔呀! 曾經仲眼仔濕濕呀! 你們的小朋友有無好似佢的情況呢?

囡囡媽

原文章由 virginia_chau 於 08-6-14 14:21 發表
大家好!!!小朋友就快畢業, 我想大家在以後的見面的機會會很少, 所以想在暑假初攪攪活動!!!希望大家有時間的話一起參加

日期:2008年7月20日(sun)
時間:10:00暫定
http://www.mawanpark.com/ch ...
囡囡媽

我個囡就好期待上小學啦,因為可以有自己張檯同櫈,又識得講除時可以返創價㗎嘛。

我差d唔記得, 所以另改日子...真係越來越冇記性

原文章由 囡囡媽 於 08-6-14 22:44 發表
virginia,

另外,各位K3媽媽,你們的小朋友有無唔捨得離開幼稚園生活呀! 我囡囡近來常常同我講唔想長大呀! 常說要做bb呀! 我同佢傾多兩傾先知囡囡係唔想離開創價幼稚園及她的同學仔呀! 曾經 ...

我差d唔記得, 所以另改日子...真係越來越冇記性

原文章由 囡囡媽 於 08-6-14 22:44 發表
virginia,

另外,各位K3媽媽,你們的小朋友有無唔捨得離開幼稚園生活呀! 我囡囡近來常常同我講唔想長大呀! 常說要做bb呀! 我同佢傾多兩傾先知囡囡係唔想離開創價幼稚園及她的同學仔呀! 曾經 ...

畢業聚會

有2個選擇:

日期:2008年7月13日OR 27日(sun)

1)  時間:10:00暫定
http://www.mawanpark.com/ch

2)  時間:12:00暫定
     地點:石硤尾公園體育館
     **於集體訂購新生餐廳食物(午餐/下午茶), 小朋友可於兒童遊戲室玩

參加人 ......選擇..時間/日期....人數
1) virginia......(2)..any time.....2A1C1B

[ 本文章最後由 virginia_chau 於 08-6-17 00:52 編輯 ]

Hi Virginia
畢業聚會緊係要來啦

1) virginia......(2)..any time.....2A1C1B
2) Sandy.......(2)..any time.....2A1C

Hi Virginia
畢業聚會我都想參加......可以嗎?(第一次參加你們搞的聚會)

2) Sandy.......(2)..any time.....2A1C
3) boodoo.....(2)..any time.....2A2C

Hi Virginia and all,

12 & 13 July, 鈞鈞同哥哥要參加棒球賽,所以要27號先得!

3) boodoo.....(2)..any time.....2A2C
4) mariachn....(2).. 27 Jul......1A2C

4) mariachn....(2).. 27 Jul......1A2C
5)珍珠媽咪......(2)...27jul........2A1C1B

原文章由 珍珠媽咪 於 08-6-24 00:43 發表
5)珍珠媽 ...

6) Emily........(2)...any time....1A1C

5)珍珠媽咪......(2)...27jul........2A1C1B
6) Emily........(2)...any time....1A1C

畢業聚會

日期: 27/07/2008
時間: 2:00
地點:石硤尾公園體育館

**我們可在新生餐廳食物午餐/下午茶, 小朋友可於兒童遊戲室玩
‹ 上一主題|下一主題