用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Kentville K3 開心 Big Chatroom
樓主: YanyanMom
go

Kentville K3 開心 Big Chatroom [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: Kentville K3 開心 Big Chatroom

achan97>>   我昨晚叫 Anson   22:00 上床訓, 今早佢沒有懶床, 一叫就醒, 都合作.  希望可以維持整個學期啦.

achan97 寫道:
聽日終於返學喇!    好緊張呀,唔知Charlotte肯唔肯起身呢,佢而家訓左喇!    架校車鬼咁早,7點8就要上校車,我好驚佢之之左左所以聽日第一日要早D叫佢,希望佢合作啦!我都好慘呀,要陪佢一齊咁早起身呀無陰公,而家都仲話丫,遲D冬天時都唔知典算呀真係.......       

Re: Kentville K3 開心 Big Chatroom

HI, 各位k3的媽咪 !

我今朝揍Anson Lau返學,  見到佢個班d小朋友都好乖, 各自各玩和睇書. 可能巳升讀k.3, 個個都大個仔大個女.  之後我又八下並他班房, 見到以下情況 : -

- 3G -
第一個見到Charlotte, 佢坐係門口第一個位玩積木, 仲對住我笑.  跟住好快就見到Anson Kwok, 佢同一個男同學玩得好開心, 又同我笑.  但見唔到Jessica.

- 3H -
都見唔到Jesslyn and Joyce.  可能校車未到, 但當時都差不多8時50分呀 !

跟住係走廊見到Nicole, 佢都係剛剛返到, 得佢自己一個入3E課室.  

我發覺全部課室都好像沒有老師睇住, 但這幾班的秩序都很好.  

你哋就好啦, 知道小朋友在學校情況, 亞Roy放學我問佢, 老師上堂時教什麼呀! 佢話唔知呀, 唔記得咗啦, 你哋小朋友返屋企會不會講學校情況. K3G家長如果小朋友話你知, 下次係話我知道. Thank!!!!             
ANSONLCH 寫道:

我今朝揍Anson Lau返學,  見到佢個班d小朋友都好乖, 各自各玩和睇書. 可能巳升讀k.3, 個個都大個仔大個女.  之後我又八下並他班房, 見到以下情況 : -

- 3G -
第一個見到Charlotte, 佢坐係門口第一個位玩積木, 仲對住我笑.  跟住好快就見到Anson Kwok, 佢同一個男同學玩得好開心, 又同我笑.  但見唔到Jessica.

- 3H -
都見唔到Jesslyn and Joyce.  可能校車未到, 但當時都差不多8時50分呀 !

跟住係走廊見到Nicole, 佢都係剛剛返到, 得佢自己一個入3E課室.  

醒目開學勳章

ANSONLCH>>>  妳咁八去裝其他班, 不過好多謝妳報料, 上堂時間唔係 8:45am?  可能第一日返學啦, 都會有些少混亂 (我指校車, 保母車)   過多幾天應該好 d.

- 3G -

- 3H -

hello Anson 媽咪

我問我個仔認識Anson嗎?  亞Roy同你個仔K1是同一班.        

Hi ANSONLCH, 多謝報料, 見唔到3Js (Jesslyn, Joyce, Jessica) 就知黃車未到喇! 佢地今早7:55am先至開車.

今日Joyce番黎話老師assign左佢係校車回程時負責照顧3個K1小朋友.我問佢要做D嘜,佢話剩係坐係佢地隔離就得,番到黎結果其中兩個瞓左.    

- 3G -

- 3H -

K3D
1) Anson Lau (Ansonlch/K2F)

K3E(Ms Lai / Ms Wong)
1) Nicole (YanyanMom/K2F)

K3F
1) Hedia Lee (hiuyui/K2G)

K3G (Ms Leung/Ms Chiu)
1) Charlotte (AChan97/K2G)
2) Anson Kwok (Funbabyhk/K2G)
3) Keith Chan (K&J / K2G)
4) Roy Cheung (Kerry Hau / K2I)
5) Jessica Hong (emilychow / K2G)

K3H (Miss Lam/Miss Leung)
1) Jesslyn (KiwiMum/K2G)
2) Joyce (June/K2G)
3) Hillary (esmond88/K2H)

K3J
1) Adrian (Kanas/K2I)

funbabyhk>>>都好彩今朝一切順利,但我見Charlotte今早都有D訓唔夠,今晚再早D8點9經已叫佢上床,同佢傾左15分鐘,我9點離開佢間房,唔夠3分鐘佢己經訓著左喇!   
funbabyhk 寫道:
achan97>>   我昨晚叫 Anson   22:00 上床訓, 今早佢沒有懶床, 一叫就醒, 都合作.  希望可以維持整個學期啦.
[/quote]

Ansonlch>>>謝謝報料!咁你見到Charlotte果時幾點鐘呀?我唸佢架校車今早好早到呀,事關本來話7點8上車,咁我見第一日早少少同佢落去,落到去搭7之麻,點知架校車經已停埋一邊等緊喇......仲有放學都係,姐姐又係早左10分鐘落去,岩岩架校車到喇!   

係呀,我問Charlotte佢返到學校班房有無同學仔,佢話有幾個但無老C架!唔知係咪跟車未返到呢?.化.........你8點50分都仲唔走?無人趕你架?我都有D想天日自己同Charlotte返學呀,因我老細天日唔返........

- 3G -

- 3H -

KerryHau>>>我都唔好得你好多!今日問Charlotte係學校做過咩,佢答我:無得小息,無得睇tv,無得唱歌,無教書!我再問佢咁你到底做過d咩,佢唸左好耐淨係答得出:傳左d手冊比老c級印!   
KerryHau 寫道:
你哋就好啦, 知道小朋友在學校情況, 亞Roy放學我問佢, 老師上堂時教什麼呀! 佢話唔知呀, 唔記得咗啦, 你哋小朋友返屋企會不會講學校情況. K3G家長如果小朋友話你知, 下次係話我知道. Thank!!!!              [quote]

June>>>唔知係咪佢地特登lo埋d K1同K3一齊坐呢?Charlotte又話佢隔離個小朋友又係K1既,又投訴人地個書包整親佢隻腳!    我今早揍佢上車時有個K1小朋友係車樹放聲大哭,好淒麗下! :cry:  :cry: Charlotte坐架係細車黎架,我想問果D望落去好似雙人位既係咪比3個人坐架?   
June 寫道:
Hi ANSONLCH, 多謝報料, 見唔到3Js (Jesslyn, Joyce, Jessica) 就知黃車未到喇! 佢地今早7:55am先至開車.

今日Joyce番黎話老師assign左佢係校車回程時負責照顧3個K1小朋友.我問佢要做D嘜,佢話剩係坐係佢地隔離就得,番到黎結果其中兩個瞓左.    

AC,

你已經好幸福架喇...我今日下午打電話同yuiyui傾計,問佢今日做過d咩...佢停咗5分鐘都無野話俾我知呀     
唔知係咪無咩同學仔玩呢???

[quote]
achan97 寫道:
KerryHau>>>我都唔好得你好多!今日問Charlotte係學校做過咩,佢答我:無得小息,無得睇tv,無得唱歌,無教書!我再問佢咁你到底做過d咩,佢唸左好耐淨係答得出:傳左d手冊比老c級印!    [quote]

deleted

my son can tell me what's happen today bor. His teacher has only taught Chinese words to them and my son has written some chinese words at his Chinese Star Book. Of czo the chinese words is mainly review purpose

hiuyui 寫道:
AC,

你已經好幸福架喇...我今日下午打電話同yuiyui傾計,問佢今日做過d咩...佢停咗5分鐘都無野話俾我知呀     

[quote]
achan97 寫道:
KerryHau>>>我都唔好得你好多!今日問Charlotte係學校做過咩,佢答我:無得小息,無得睇tv,無得唱歌,無教書!我再問佢咁你到底做過d咩,佢唸左好耐淨係答得出:傳左d手冊比老c級印!    [quote]

各位各位,我都系差唔多咋。問Jessica今日係學校做過咩,淨系識話セ都冇做過。無小息、無寫字。跟住問有冇分平apple 或 orange組,又系一個冇字。但系跟住我亂話咁有冇分ABC組呀,竟然話有喎,追問之下先知佢係B組咋。

醒目開學勳章

eee....   Anson Kwok 反而有同我講左: 今日 Ms.Leung 編了我係 'A' 組, 全班有 31 個同學, 佢自己係 no.14, 剩係畫圖畫, 冇得睇 TV (校長會再安排)      
佢比上年多左講學校 d 事 bor!
我問佢上課前同邊個同學仔玩緊 (即 ANSONLCH 媽咪見到)
Anson Kwok 話係同 Keith 玩緊課室 d 玩具.
(仲笑得好大聲添)
hiuyui 寫道:
AC,

[quote]
achan97 寫道:

醒目開學勳章

KerryHau >>   Anson  都同樣話認得亞 Roy.
KerryHau 寫道:
hello Anson 媽咪

我問我個仔認識Anson嗎?  亞Roy同你個仔K1是同一班.        
該用戶已被刪除

HiHi 媽咪們:
您地有冇人想報 德望學校(小學部)
Good Hope School (Primary Section) 呀?
明日10 Sept (只限一天)派表喎。
詳情請到http://www.hkedcity.net/ihouse/gps-web

(註:女校黎架)

emily>> 係呀! Jesslyn話Ms Leung 同Ms Or 跟黃車呀! 今年轉左架大巴, 不過亞女話都係同一位司機叔叔喎!

以前三個小朋友坐兩座位, 依家四個小朋友坐三座位, 好左d la!   

emilychow 寫道:
Hi Hi,

慢慢就見番d朋友仔架啦。見佢地通常都有一d上年同班今年又同班既。多d約出黎玩囉。

話時話,今日開學大家有無特別呀?

K3G班主任叫Miss Leung,原來佢就係呀女K1時跟校車(黄車)個老師。佢話今年都應該係佢跟車呀。佢仲話黄車應該係大巴喎,敢就好啦,唔使好似K2,三個小朋友逼埋一排位啦。我包我個女係車度一定好乖。

‹ 上一主題|下一主題