用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問邊度學中國舞好??
樓主: cookie
go

請問邊度學中國舞好?? [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

Re: 請問邊度學中國舞好??

我上過米雪爾的website、我都覺得師資應該好好、mug校長會親教學生的嗎 ? 真係好好wor !
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

會ga~
我兩個囡都係跟汪校長學ga~
你睇我囡囡幾勁!!! [img align=left]http://www.micheldancingstudio.com/ku2.jpg[/img]

醒目開學勳章 貢獻勳章

Thanks !

Ar_dei 寫道:
會ga~
我兩個囡都係跟汪校長學ga~
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

唔駛客氣~
你睇我囡囡幾勁!!! [img align=left]http://www.micheldancingstudio.com/ku2.jpg[/img]

Hi 豬仔兔

Please check PM.

tony_wuuu 寫道:
我覺得米雪爾好好wo,尤其係師資,個個miss都教得好好,後生d既miss都係跟o左校長好多年o既高徒,全部都好有教跳舞o既經驗ga。

我個女由4歲開始o向米雪爾學中國舞,跟過Miss Chan & 汪校長,兩個佢都好鐘意。以前佢學咩都扭計ga,係呢間d miss搞得掂佢咋

你話環境麻麻,我就覺得冇問題lo,總校開o左都好多年la,有些少舊我覺得好正常lo。而且佢個舞蹈室都keep得好好ar!
如果真係想環境好d咪去將軍澳間分校lo,我開張o個日都有去恭喜汪校長&參觀過,新校真係幾靚ga!

[quote]
mimigirl 寫道:
    是我四歲半的囡囡學,我想要她長期學,幾個地方長期班都係星期六日,囡囡要返教會。不過至少暑假有個開始先都好,我見米雪爾的師資好似不錯,就係環境麻麻。點解好多家長話周圍有得學中國舞,我花了好多時間都找不到...
[/quote]

我想問米雪爾每個月學費幾錢呢 ?

米妮~如果chinese dance一個月學費$360 very cheap ar 而且ms very nice 你會參加ma

kayan_329 寫道:
米妮~如果chinese dance一個月學費$360 very cheap ar 而且ms very nice 你會參加ma

kayan_329

$360 一個月又真係幾平喎      等我聽日打去問吓先,唔該晒  

米妮~好ar 你打去問o下啦 因為我都係果o度學緊

kayan_329

我打咗去問啦,我依家考慮緊報暑期定平時學,因為我要安排邊個揍囡囡去上堂。
係呢....你學咗幾耐呀 ?? 有無考試呢 ?? 係咪有分級數架,同埋多唔多出去表演呢 ?? 我問過佢話一年都會有一次表演機會,我囡囡之前喺學校都有學過兩年中國舞架,今年就無學停咗,依家佢又話想跳番喎  
唔好意思呀,我有咁多問題問

米妮~我都係5月sin係呢間學 我而家學緊8級 之前未學過中國舞的 但我以前有學其他舞 所以佢就叫我上grade8 我地9月有表演ar 我覺得師資唔錯 不過我7月份要停一個月 因為我芭蕾舞又要表演 ms wong話如果跟到我就可以表演wor 如果後半part跟唔到 我就只可以跳前半part wor 你女女中國舞有冇考過試 如果學平日有冇話你女女可以上grade幾 你可以上去學校o羅d課程資料睇o下sin ar 你女女幾多歲 你女女有冇學其他課外活動呢?

kayan_329

嘩 .... 你都好敏捷喎,咁快回覆到我
我囡囡就快九歲啦,之前喺學校參加課外活動跳中國舞咋,無得考試架,不過就年年都有得去表演同比賽,我都唔識得咩級數,中國舞有分幾多級數架 ??? 咁你之前學過跳咩舞呀 ?? 你一定好鐘意跳舞呢 ? 仲學埋芭蕾舞    

最高好似有13級 跳過ballet and hip hop 但係hip hop學o左好短時間 你女女而家有學咩興趣班ka

kayan_329

我囡囡最鐘意係唱歌同跳舞,暑假 join 咗唱歌班,依家諗緊 join 中國舞囉  :

我個女都報o左米雪爾舞藝坊o既中國舞考試班,
原來真係好好gar...
個老師超級nice,我個女學得好開心ar...
佢平時學o左咩都唔會做俾我睇gar,
但係今次佢竟然日日都跳俾我睇,
明顯真係好鐘意.... 我都好開心

Does 米雪爾舞藝坊 have centre in HK Island??  Is there any 親子班 for Chinese dancing?  I want to learn with my daughter.

Grace Lee

Hi jason_mum8,

Could u tell me the web site of 米雪爾舞藝坊?
Thanks  

BeBeMa~http://www.micheldancingstudio.com/

今日ms同我講如果我學grade8會較辛苦 佢問我跳唔跳落grade7 wor 但係grade8同另一個以前係一間ballet school學 佢同佢fd都叫我學返grade8 但我而家考慮邊個grade好 你地可唔可以比d意見我ar

Grade 7 好d.....
7 & 8 程度好似差幾遠....
其實 1-3, 4-7, 8-10, 11-13係4個階段
一考就考grade 8 會幾辛苦.........
kayan_329 寫道:
今日ms同我講如果我學grade8會較辛苦 佢問我跳唔跳落grade7 wor 但係grade8同另一個以前係一間ballet school學 佢同佢fd都叫我學返grade8 但我而家考慮邊個grade好 你地可唔可以比d意見我ar
‹ 上一主題|下一主題