用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 馬鞍山綠恩收信了
樓主: GAIALAI
go

馬鞍山綠恩收信了 [複製鏈接]

回覆:suslau2004 的帖子

今日未收到康傑信

引用:Quote:原帖由+fish9394+於+14-11-08+發表加

原帖由 suslau2004 於 14-11-10 發表
我收到信係waiting list only ,  你收到未呀?灰爆……
我都係waiting list 呀 😢,阿仔雖然開頭唔理老師掛住玩d 珠仔,但最後老師要佢做嘅都做返晒。連PM 都無我都有d 失望,唉 ......

引用:Quote:原帖由+suslau2004+於+14-11-10+發表

原帖由 fish9394 於 14-11-10 發表
我都係waiting list 呀 😢,阿仔雖然開頭唔理老師掛住玩d 珠仔,但最後老師要佢做嘅都做返晒。連PM  ...
加油啦……不過聽聞綠茵都收得好多,但阿仔都吾入圍,心裡有D難過。剛才仲比婆婆鬧,因冇帶阿仔返playgroup,攪到佢考吾到……其實我一至五放工後湊仔,星期六日又凑,真的好攰,所以過去嘅星期六日我多數同阿仔在家,乘機休息……頭先自責到想喊出來

唉! 我個女都係WAITING LIST,其實係咪面試結果都係得「收」同「WAITING LIST」兩項?

回覆 suslau2004 的帖子

明白你感受, 面試其實都是講眼緣, 你有冇in Think, boxhill etc, 呢兩間我覺得冇咁多人爭, 又或收了gf offer, 會放棄面試.

大家加油, 好快大家會有offer.

引用:Quote:原帖由+fish9394+於+14-11-10+發表我

加油啦……不過聽聞綠茵都收得好多,但阿仔都吾入圍,心裡有D難過。剛才仲比婆婆鬧,因冇帶阿仔返playgroup ...
Hey, take it easy.  雖然係會有d 失望,我都好明白,但始終interview都係好講緣分,而且小朋友咁細個,佢今次唔得根本唔代表什麼。家長因為咁唔開心,會無形中比到壓力小朋友,佢哋feel 到的。我覺得小朋友從小有健康的心理遠遠比認得幾多隻字更重要。加油啦!

引用:Quote:原帖由+fish9394+於+14-11-10+發表我

加油啦……不過聽聞綠茵都收得好多,但阿仔都吾入圍,心裡有D難過。剛才仲比婆婆鬧,因冇帶阿仔返playgroup ...
無人夠我灰同失望,我個係1月B。仲要俾我知道差一個星期interview,但內容可以差咁遠 仲要12月-1月一group, 2-8月一group

回覆:馬鞍山綠恩收信了

你話12月-3月一group, 4-8月一group都話呀

引用:回覆+suslau2004+的帖子 明白你感受,+面試

原帖由 貝珠 於 14-11-10 發表

明白你感受, 面試其實都是講眼緣, 你有冇in Think, boxhill etc, 呢兩間我覺得冇 ...
謝謝……計埋綠茵,我只報了四間,現在真的有点担心

引用:Quote:原帖由+suslau2004+於+14-11-10+發表

原帖由 fish9394 於 14-11-11 發表
Hey, take it easy.  雖然係會有d 失望,我都好明白,但始終interview都係好講緣分,而且小朋友咁細個,佢 ...
如果我可以好似你咁豁達就好了……

某程度上佢地收大B為主,除非細B面試表現出色先有機會PM,所以唔需要自責,不過等下啦,waiting list都大機會call,因為區內呢間算好早interview。

引用:Quote:原帖由+貝珠+於+14-11-10+發表回覆+s

原帖由 suslau2004 於 14-11-11 發表
謝謝……計埋綠茵,我只報了四間,現在真的有点担心
Mos Think 1月報,重有機。另外,威寶同沙田Zenith都比較易有位,gf開學後仍然可以打去問下試下。

引用:回覆+suslau2004+的帖子 明白你感受,+面試

原帖由 貝珠 於 14-11-10 發表

明白你感受, 面試其實都是講眼緣, 你有冇in Think, boxhill etc, 呢兩間我覺得冇 ...
Think 連 interview 都話Random抽中先有得Interview......

唔使自責。BB在自己喜歡的地方自然表現好。

好快就會有好消息啦

引用:Quote:原帖由+貝珠+於+14-11-10+發表回覆+s

原帖由 tulipmama 於 14-11-11 發表
Think 連 interview 都話Random抽中先有得Interview......
Think 上年都話頭唔知幾百位優先面試,其實都唔係既,先後次序咪又係按出生月份。

‹ 上一主題|下一主題