用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無崇真主流班收到interview通知
樓主: yumikokwong
go

有無崇真主流班收到interview通知 [複製鏈接]

其實有D激氣, 又去左佢個簡介會,
我住旺角咁近無得IN, 我朋友住將軍澳,荃灣有得IN, 仲要無去簡介會.

雖然講明未必有得IN, 但佢網頁清楚講以鄰近學校地區優先,
今日打佢佢話除左深水埗區, 其他區係抽籤, 但佢網頁都唔係咁講,
我打算聽日打去主任/校長度投訢!

回覆 creama 的帖子

會不會是要有信仰戓介紹人?

唔係呀, 我的朋友全部無讀過, 無介紹人及信仰.

打去問佢話係抽籤, 咁我問返佢之前又話睇地址, 後尾又話唔係...

回覆:yumikokwong 的帖子

我收到email 11月21號in

引用:其實有D激氣,+又去左佢個簡介會,+我住旺角

原帖由 creama 於 14-10-21 發表
其實有D激氣, 又去左佢個簡介會,
我住旺角咁近無得IN, 我朋友住將軍澳,荃灣有得IN, 仲要無去簡介會.
我都覺得係抽籤多,不過佢地校長係簡介會到講明唔係人人有得in, 投訴有無用呢?

回覆:dinling 的帖子

咁咪分兩批,點解我咁遲in?

回覆:有無崇真主流班收到interview通知

21/11 5點 in, 觀塘區

回覆 dinling 的帖子

但校長及網頁都講明以地區為其一準則, 如果差唔多地區難揀就話, 但深井到將軍澳都有, 反而附近地區無, 咪到佢之前講的唔同.

本人覺得最公平做法係記錄有去簡介會的家長,再依據有出席而又住址係附近的考生,不過我覺得投訴都無用了

我有諗過佢係咪睇父母職業,住咩樓?一時話抽籤一時又話跟佢嘅條件,只有佢地先知,in都唔比人in

wing421 發表於 14-10-21 12:01
我都尋日收到EMAIL 5/11 IN.
但我仔係12月細B,所以預左陪跑.但機會黎都會盡力試下
我朋友都係無得I ...
崇真一定收細B,當年我仔是超細B,有offer,上年我女係12月超細B,一樣有上午offer,崇真唔會唔比offer超細B

Baobaoface 發表於 14-10-21 19:01
本人覺得最公平做法係記錄有去簡介會的家長,再依據有出席而又住址係附近的考生,不過我覺得投訴都無用了

...
如果係咁分就好, 但學校應唔會搞咁多野...
同埋到時無問卷交(即無去簡介會)...佢地可能又唔考慮..
感覺有D浪費大家時間

引用:Quote:原帖由+ahjoy+於+14-10-21+發表21/11

原帖由 dinling 於 14-10-21 發表
有出席簡介會既家長走果陣會比左份問卷你返屋企填,面試當日帶返去!

...
因為我見佢有寫(如適用)所以唔知係咪一定要帶問卷去

引用:Quote:wing421+發表於+14-10-21+12:01+我都

原帖由 jjson 於 14-10-21 發表
崇真一定收細B,當年我仔是超細B,有offer,上年我女係12月超細B,一樣有上午offer,崇真唔會唔比offer超細B ...
你仔仔女女好叻啊。我都想我仔入到崇真。呢間係我既首選。
但我講仔講野唔叻,又坐唔定,又爭玩具,真係咩百厭野都出齊

今年龍b多,校長已講細b機會唔大

回覆 jjson 的帖子

請問你囡囡答唔答到老師問題?

引用:本人覺得最公平做法係記錄有去簡介會的家長

原帖由 Baobaoface 於 14-10-21 發表

...
我都覺得有去簡介會應該有得interview 因為哩個已經係誠意分。

(我有得in,但都覺得唔公平)

我覺得投訴都冇用,簡介會校長已講大家介意揀學生in 就唔好報名, 何況僧多粥少,佢大把後備生啦

另外可以分享面試考咩嗎?

已打去投訴,留左學生名同電話等回覆,
雖然未必有得in返,不過叫做反應返同之前校長講嘅事實不同

我8月B,住係青衣,有去簡介會,會In 11月5號。
如果唔係睇地區而揀有無得IN,會唔會係睇你有無返緊PN呢?
‹ 上一主題|下一主題